Pytanie o dolot 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem utwierdzić się w przekonaniu, że strumiennicę dolotową należałoby zamontować przed przepływomierzem, i czy ewentualnie montował ktoś cuś takiego?
Wiem wiem strumiennica to bajki dla dzieci, po co to zakładać skoro i tak nie działa itd...(proszę nie komentować)
Chodzi mi o to czy ktoś próbował bo łączy się to z przesunięciem przepływomierze bo stożek+strumiennica=brak miejsca

..... no comments as You wish ....

Mozesz umiescic strumiennice za przeplywka, tak zeby nie zmieniac objetosci ukladu dolotowego ...

no tak ale wtedy jaki to ma sens? bo chodzi chyba o to żeby przypływka zajarzyła że ma więcej powietrza i... chlast paliwem

Hehe ja podalem jak to bedzie najlepiej wg mnie ... bo wg mnie w ten sposob nie popsujesz sobie parametrow silnika Nie powiedzialem ze polepszysz ..... Jak wstawisz toto przed przeplywke i zmienisz objetosc dolotu a do tego jeszcze stozek ... to to bedzie pelen freestyle

Jak chcesz wiecej powietrza to lepiej zmien przepustnice a nie kombinuj ze strumiennicami.

Tak ja mam ... nie nazekam

Można by polemizować bo jak wstawię toto za przepływką to wtedy istotnie zmienie objętość układu, chociaż... na dwoje babka wróżyła... no mniejsza o toto jakoś się pomyśli
ale te twoje zdjątka to bym chętnie oblookał, ale niestety widzę tylko kwadraciki...
jak masz je jeszcze to może na maila w lepszej rozdzielczości?

Sprawdz jeszcze raz bo napewno dzialaja