MotoNews.pl

Malowanie felg Hammeraitem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomalowałem felgi farbą Hammerait. Słyszałem, że jest ona po wyschnięciu zbyt miękka, i nalezy pomalować ją jeszcze czymś. Co to ma być? Lakier bezbarwny? Klar? Chciałbym, żeby się ładnie błyszczały.

spróbuj bezbarwnym tylko że on ma tendencje do błyszczenia przez krótką chwile

Według mnie Hammerait to kicha, już lepiej było pomalować farbą do felg w spreju, ja czekam jak się zrobi cieplej to maluje swoje na biało

Ja miałem felgi pomalowane Hammeraitem i w sumie zadowolony nie jestem. Farba nie była zbyt miękka ogolnie z farba nic sie nie działo prócz tego ze po paru miesiacach proch z klocków ktory jak wiadomo opada na felge "ściemnił" felge do szarości. Teraz mam pomalowane tylne felgi u lakiernika akrylem i nie dość ze sie błyszczą to są śliczniutkie, gładkie i lekko schodzą zabrudzenia.

Do felg nie polecam , moje wyglądają okropnie, pył z klocków sie powrzerał , fe , hamme jako podkład , na niego dopiero lakier i będzie git. Natomiast most jak pomalowałem hame...to jest do dziś śliczny srebrny poprostu płukany na bierząco .

moj boze co ty zrobiles moim zdaniem to najgorsza farba jaka moze byc

jak kiedys pytalem w sklepie, to sprzedawca twierdzil, ze trzeba 2tyg po malowaniu tym czyms czekac, aby polozyc na niego lakier w sprayu, wczesniej nie chce sie tego chwytac - co z reszta przerabialem

a ja mam pomalowane felgi odpowiednikiem hamerajta z nobilesu na bialo i nie sa "sterylnie" biale czyli fajnie sie komponuja z kolorem nadwozia... nic nie zlazi mam juz 2 lata na kaszlu... a normalnie felgi maluje renowacyjna...
tylko mi tam nie zalezy jakos specjalnie na jakosci

klarem je, bezbarwną

Felgi jak chcesz zeby były srebrne i świecące jak nowe aluski to najlepiej w mieszalni lakierów kupic sam metalic taki co sie dodaje do lakierów metalicznych i lakier bezbarwny W mieszalni mają to najwyższej jakosci nie jakies lakiery bezbarwne w sprayu na 13-stki kupiłem po 100gram jednego i drugiego lakiernik wsioł 50zł za pomalowanie i felgi od 2 lat wyglondają jak nówki POLECAM takie rozwiązanie fakt ze to kosztuje ale na dłuzszą mete to tańsze niż malowanie co kilka miechów bo felgomat traci połysk

Jeżeli chcecie żeby farba sie utrzymala na feldze to najpierw nalezy felge wypiaskowac,potem polozyc jakas dobra frbe antykorozyjna,nastepnie nalezy juz sucha felge katora zostala uprzednio pomalowana farba antykorozyjna pomalowac kolorem jaki chcemy uyska(bialy,czarny,metalik itp.)a na samym końcu pomalowac felge tzw.Klarem-jest to bezbarwny lakier firmy motip,lepiej jest polozyć więcej cienkich warstw niż nawalić jedną grubą.

hehe a ja hamerajtem wydech pomalowałem i teraz smierdzi drewnem

No niepowiem bardzo sprytnie,BARDZO!

wcale nie używać "hamerajta" - wielkie G..!

próbowałem do blach na DFie (poszycie, wachacze)- efekt MARNY - podkładówka i renowacja są lepsze

Ja hameritem pomalowałem felgi na biało!! Łudziłem sie że będzie to dość trwałe. Niestety trwałośc powłoki pozostawia wiele do życzenia!! Nie polecam!! Lepiej wypadnie test malarski podkładówka i zwykła farba!!

I ja tez tak uwazam!
Renowacja? Farba pierwsza klasa!
Kiedys chcialem pomalowac motocykl hameraitem ale nie dokonalem tego i sie ciesze!
Felg bym nie pomalowal!