Jak dostać się do głośników (omega c)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem dostać się do głośników w przednich drzwiach, ale utknąłem w martwym punkcie. Rozkręciłem co nastepuję:

1) Trzy śruby na samym dole, trzymające dolną cześć tapicerki
2) Dwie śruby od strony kokpitu (te z dekielkami)
3) Jedna śruba z boku drzwi od strony słupka
4) Zdjąłem maskownice wysokotonówki
5) Zdjąłem zaślepkę pod klamką i
6) Odkręciłem śrubę spod klamki

Niestety nadal tapicerka nie chce zejść. Czy trzeba zdejmować całość, czy tylko dolną cześć tapicerki? Jaki jest następny krok? Nie chciałbym próbować na chybił-trafił, żeby nie połamać czegoś.

Dzięki!

niestety głośniki są pod tapicerką i musisz ją zdjąc całą jak wykręciłeś wszystkie śruby te widoczne i te ukryte najprawdipodobniej trzymają zatrzepy na krawedzi drzwi u góry , pwoinno to zejść z całości z uszczelką dzrzwi , jak odchylisz tapicerke i zerkniesz od spodu bezdziesz widział na całej długości krawedzi drzwi owe zatraski czy jak to zwią , cała tapicerka powinna wyjść do góry - powodzenia , przy okazji ,masz oryginalny sprzęt grający jeśli tak to jaki pozdrawiam MB

jeszcze jest śrubka w schowku, zamaskowana trapezowym plastikiem, na wysokości otwierania schowka, osłonka siedzi na wcisk wiec delikatnie by nie połamać "wąsów" i w głębi będzie śrubka

Pozdrówka
ZbychuKa
Białystok

Jak już pociągniesz, to uważaj na wszystkie kable, których nie brakuje pod spodem. No i uważaj przy zdejmowaniu boczku, żebyś sobie nie ułamał plastikowej listwy, której się trzymają spinki. Ona i tak przeważnie się okleja od boczku w jakimś stopniu, ja ją podlepiłem Kropelką, a później nawierciłem równomiernie co jakąś odległość otworki i wkręciłem wkręty o długości 6mm (dłuższe nie mogą być) - to na amen będzie trzymało tę listwę...tak na wszelki...

panowie może ktoś się wypowiedzieć na temat jakości oryginalnych głośników montowanych omegach "C" 2002 rok, wersja CD.
Mogę kupić taki zestawik, przód +tył, głośniki są w idealnym stanie, tylko nie wiem czy warto w to wchodzić. Może kupić jakieś używki w podobnej cenie (npBOSE z MV6).