MotoNews.pl
10 Wymiana paska rozrządu Accent drogo czy nie? (109115/89)

Wymiana paska rozrządu Accent drogo czy nie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem umówiony z mechanikiem (znajomy) na wymianę paska rozrządu w moim Accencie 1,5 koszt określił na ok.220 zł plus minus parę złotych gdyby coś jeszcze wyskoczyło oczywiście w cenę wliczone są częsci. Czy to jest rozsądna cena ?

ja niedawno wymienialem rozrzad w Hyundaiu i sama wymiana kosztowala mnie 120pln (cena z jakims upustem). Pasek i napinacz kupilem sam, w zaprzyjaznionym sklepie i zaplacilem 73pln za pasek Contitecha i 70pln za napinacz. Sumujac mamy 263pln.
Wiesz...te 43pln to zawsze masz 10 litrow paliwka

Ok.czyli w normie. Kompletnie nie mam rozeznania w tym temacie dlatego pytam. Tanio to podejrzane i możliwe,że nie solidnie zrobione a z tym nie ma żartów lepiej zapłacić więcej i mieć pewnośc. Natomiast ASO nie wchodzi w rachubę,wiadomo!!! Dziękuję

Dobra cena. Ja za pasek dalem 50, napinacz 40 i robocizna w renomowanym warsztacie 150

Myślę , że to rozsądna cena - pytanie tylko jakie części będą wkładane - na tym nie warto oszczędzać bo jak strzeli to amen.
Ja za pasek dałem 30 PLN firmy Mitsuboshi (nie mylić z Mitsubishi) i to było tanio jak za niego, za napinacz dałem 60 PLN firmy GMB (Japoński) robocizna 120 PLN co wydaje mi się dużo np w porównaniu do wymiany łożyska w przedniej piaście za którą dałem 50 PLN, a roboty było o niebo więcej - cóż nie mam czasu bo pasek wymienił bym sam i miałbym 120 PLN w kieszeni na

MISTER

a na allegro napinacz gmb z paskiem sun tez coolicy 80-90 zl,
tylko że co do suna to za wiele o nim nie slyszałem a mitsuboschi no nie wiem strasznie tanio dałeś,napinacz za te pieniądze to w ASO SCOUPE moge prwie kupic orginał

Paski mitsuboshi to jedne z najlepszych pasków w tzw zamiennikach! Seryjnie w starych Carismach i Nisanach je montowano! A napinacz GMB to nie byle co!

Ok. dziękuję wszystkim za odpowiedzi jestem już po wymianie cena tak jak wspomniałem na wstępie. Mam nadzieję,że śmiało będę mógł latać bez problemów kolejne 60 tys.km. Pasek mam Mitsubishi orginał.Pozdrawiam!

wiem że mitsubo to dobre paski robi , o napinaczach gmb tez zle nie są, ale mnie chodzilo ze za te kase co za napinacz to mazna juz kupic orginał, w ASO,co do ceny to mi chodziło o to jak mozna dac 30 zl za pasek mitsu?????

ps.gino co rozumiesz przez cytuje "pasek mam mitsubishi orginał"

To,że jest to pasek firmy Mitsubishi a nie np.zamiennik i tylko tyle!

Cytat:
2005-08-13 21:28:14, gt115pssss pisze:
wiem że mitsubo to dobre paski robi , o napinaczach gmb tez zle nie są, ale mnie chodzilo ze za te kase co za napinacz to mazna juz kupic orginał, w ASO,co do ceny to mi chodziło o to jak mozna dac 30 zl za pasek mitsu????? ps.gino co rozumiesz przez cytuje "pasek mam mitsubishi orginał"

Ten pasek to była okazja - facet likwidował sklep i wyprzedawał towar
Co do ASO to za wymianę rozrządu zaśpiewali mi 350 PLN w tym 150 PLN robocizny więc chyba części oryginalne nie są takie tanie.

MISTER