Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-08-08 22:49:32 czyżby kolega zakupił tego Poloneza... ![]() ![]() Mam na niego chrapkę, nie powiem - oferta wygląda na atrakcyjną.. [ wiadomość edytowana przez: Makaveli dnia 2005-08-08 22:50:31 ] |
![]() Marcin1608 Polonez 1500 Warszawa | 2005-08-08 23:04:19 Mam na kompie instrukcję do Forda Sierry. "Sam naprawiam...." Hans Rudiger.
Jest tam m.in. wersja 2.0 (100-120 KM). Książka jest w polskiej wersji językowej. Mogę przesłać jeśli ktoś chce. |
![]() dreX POLONEZ 1,5 GLE radom | 2005-08-11 13:14:39 MoZecie mi cos powiedziec o polonezie 2.0 ohc. Czy ma jakies wady i czy warto go kupic.
|
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-12 11:47:34 Witam
Od środy jestem szczesliwym posiadaczem tego cuda ![]() ![]() ![]() aha i dodam ze poprzedni wlasciciel "zapomnial" dodac na aukcji ze auto nie mialo OC i a po dokladnych ogledzinach okazalo sie ze w silniku uszkodzona jest uszczelka pod glowica, ale tym mechaniory maja sie zajc juz dzisja ![]() Pozdrawiam! |
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-13 12:38:41 narazie z zkaupu jestem zadowolony ![]() z roverem nie porownam bo nie mialem okazji jezdzic, a od 1.5 (na jednopunkcie) jest o wiele elastyczniejszy no i wjazd pod wszystkie gorki juz nie stanowi problemu. Ostro go jeszcze nie pocisnolem ze wzgledu na ta uszczelke wiec co do przyspieszen i V max to wypowiem sie pozniej. No i jeszcze jedna sprawa: w aucie jest o niebo ciszej! Na wolnych obrotach w srodku ma sie wrazenie ze auto zgaslo ![]() |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2005-08-14 21:40:03 Nie no auto wygląda na ciekawe. Sam posiadam taki model (tyle, że w budzie Przejściówki) i w porównaniu z OHV nie ma porównania ![]() Natomiast martwi mnie jedna rzecz mianowicie ta uszczelka pod głowicą. Akurat te silniki słyną z dużej trwałości tego elementu i tutaj przy takim przebiegu (czy nawet jakby miał te 100 tys km więcej) jest to bynajmniej dziwne. Przy okazji naprawy proponuję skontrolować stan cylindrów oraz splanować głowicę o 1mm (zostanie jeszcze spory zapas na wypadek kolejnego wyrównywania głowicy) co da temu silnikowi jeszcze trochę werwy. Jeżeli chodzi o różne informacje nt. silnika to polecam stronę: http://www.sierra.opalnet.pl Pozdrawiam |
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-15 16:07:35 no nie wiem w porownaniu do mojego 1.5GLI to kultura pracy zancznie lepiaj, nawet na LPG, wypada na korzysc silnka fordowskiego.
Maciek_938 - na zdjeciach w profilu widze lewarek zmiany biedow "tradycyjnie". skrzynie masz z forda? bo u mnie jest fordowska i lewarek wystaje z podlogi, jest cofniety prawie pod sam reczny. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-08-15 16:30:13 no to teraz tak szczerze - która wersja jest lepsza/wygodniejsza?Pionowa czy skośna? Jakie są Twoje odczucia po przesiadce?
|
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-15 17:45:27 hehe co jakis czas trafiam reka w dziure szukajac dzwigni ![]() dzwignia w podlodze jest troche niedopracowana: w tej puleczce jest ordynarnie wyciety otwor i nie wyglada to ciekawie, poza tym lewarek jest mocno cofniety i "mija sie" na milimetry z recznym a przy zaciagnietym recznym nie da sie wrzucic II biegu (w jezdzie to oczywiscie nie przeszkadza) za to skrzynia forda jest jakas taka "przyjemniejsza" biegi wchodza gladko i precyzyjnie. skok lewarka jest mniejwiecej taki sam. trzeba sie tylko tez przyzwyczaic do wstecznego w miajscu polonezowskiej I. Ogolnie mysle ze najlepiej bylo by skrzynie dac fordowska ale z lewarkiem tradycyjnie P.S zamontowanie skrzyni forad wymusilo zmiane tunelu i troche podlogi przez co jest mniej miajsca na nogi! [ wiadomość edytowana przez: SariS dnia 2005-08-15 17:46:52 ] |
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-19 01:01:29 Maciek_938_- a jaka masz temp podczs takiej normalniej, miejskiej jazdy t.zn nie stanie w korku tylko jazda? Bo umnie wciąz sie grzeje sakcze na 90 stopni a jak trzeba pod górke podjechac albo pocisnac to zaraz sie grzeje ![]() Moze jakies propozycje co to moze byc? termostat OK. uszczelka nowa, układ wypłukany i odpowietrzony. Co jeszcze? |
![]() Mrozek Miłośnik FSO 2 x PN i pare innych ... blisko Wrocka ;) | 2005-08-19 19:22:18
Proszę zdefiniować co to znaczy, że się wg Ciebie "grzeje"? Dochodzi do czerwonego pola na wskaźniku temperatury? Czy po prostu fakt okresowego włączania się i wyłaczania wentylatora chłodnicy uwarzasz za przejaw "przegrzewania" się silnika Twojego auta? Jeśli to drugie, to szukasz dziury w całym... ![]() [ wiadomość edytowana przez: Mrozek dnia 2005-08-19 19:22:55 ] |
SariS 2xPollonez(2.0GLE/1. ... Przemysl | 2005-08-19 22:19:44 "Grzeje sie" to znaczy ze woda sie gotuje, wskazowka wchodzi na czerwone pole i musze sie zatrzymac. A wentylator to włancza sie praktychnie w 3min. po uruchomieniu auta |