Przyciemnianie przednich szyb.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie bo chciałem przyciemnić przednie szyby folią.
Jak wiadomo są to szyby opuszczane, jak również wiadomo folia lubi się rysać
Jak mogę tego uniknać??
Myślałem, że po naklejeniu foli można by ją było psiknąć cienką warstwą lakieru bezbarwnego, ale nie wiem co by z tego wyszło.
Ma ktoś z was jakiś pomysł??
Proszę o radę

Kup dobrą folię. Polecam Sungard.
Foli ze wszystkimi filtrami super się kładzie.
Jest chyba 3 warstwowa i nie rysuje się.
Jedyny mankament to cena, ale warto, miałem w Courierze.

Gdzie kupić taką folie, bo na allegro nie ma
Czy w norauto dostane??
No i najważniejsza ta cena!!! Ile kosztuje ta folia??
aha, i jeszcze jedno. Czy występuje ona w jasnym kolorze?? chodzi mi o to, aby mieściła się w tych magicznych 30%.

Ja dałem za 2.5 m szyb do przyciemnienia cała paka w Ford Courier 650 PLN.
A folia występuje w chyba 5 wariantach jasności.

Cytat:
2005-08-09 09:54:53, dabliues pisze:
Gdzie kupić taką folie, bo na allegro nie ma Czy w norauto dostane?? No i najważniejsza ta cena!!! Ile kosztuje ta folia?? aha, i jeszcze jedno. Czy występuje ona w jasnym kolorze?? chodzi mi o to, aby mieściła się w tych magicznych 30%.

folia ta nie występuje w sprzedaży detalicznej, jest tylko w całych rolkach 25m * 1.53m dostępna dla punktów montażowych (np ja )
nigdy nie zmieścisz się w 30% ponieważ masz już zapewnie szyby barwione i jeśli nłożysz folie 30% to w sumie wyjdzie ok 50%

to nie ma byc 30% tylko 25%
pozdr

???

Cytat:
to nie ma byc 30% tylko 25%

A nie przypadkiem 25% dla przedniej szyby i 30% dla przednich bocznych??
Z ty przyciemnianiem przodu ogólnie są jazdy, każdy mówi inaczej i każdy upiera się, że on ma racje. A co najlepsze, to pewnie policja też nie ma pojęcia jak to do końca wyglada

Przednie boczne max 30%.
Kodeks mówi o 70% przpuszczalności światła.

No to powróćmy do mojego pytania, bo raczej nie opłaca kupować mi się 25m folii sungard
Co zrobić, aby folia nie rysowała się przy otwieraniu okien
Wpadłem na pomysł, aby spryskać ją po nałożeniu na okno lakierem bezbarwnym w sprayu. Czy ktoś z was już takiego sposobu próbował?? A może ktoś ma inny patent??
Piszcie co wiecie na ten temat ::

[ wiadomość edytowana przez: dabliues dnia 2005-08-10 09:21:13 ]

Nie lakieruj folii bo nic nie będziesz widział przez szyby. Jak folia będzie dobrze nałożona to nie powinna się rysować przy otwieraniu i zamykaniu szyby.
Pozdrawiam

ja tam wgle nie widziałem żeby folia od otwierania szyb sie rysowała i kupiłem ja za 15 zł hhahahah

Cytat:
2005-08-09 10:01:37, baz-e30 pisze:
Ja dałem za 2.5 m szyb do przyciemnienia cała paka w Ford Courier 650 PLN. A folia występuje w chyba 5 wariantach jasności.

Ale słono. Mój kumpel ściemnia lipka po amatorksu, ale wiem że na pewno nie stosuje żadnych lakierów bezbarwnych. Dobrze założona folia nie powina się rysować przy otwieraniu/zamykaniu szyby.
Może przeczyść uszczelkę do której przylega szyba w czasie otwierania/zamykania.
pzdr

Cytat:
2005-08-10 10:47:54, draiwer5 pisze:
ja tam wgle nie widziałem żeby folia od otwierania szyb sie rysowała i kupiłem ja za 15 zł hhahahah

spróbuj ja przetrzeć na sucho to zobaczysz jakie będą "słoje"

Cytat:
2005-08-11 20:09:56, toptuning pisze:
spróbuj ja przetrzeć na sucho to zobaczysz jakie będą "słoje"

no przecieram nie raz i wszystko jest git

To masz zjaebistą folie
A co do 25 m to nie musisz zapytaj czy pracownik jakiegoś zakładu nie zrobi ci fuchy po dobrej cenie wiem ze czest ida na to.