Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-03-11 01:33:00 panowie zbliża sie wiosna pasowałoby zakonserwować samochód i tu dylemat gdzie to robić ???
zakład = spory wydatek około 350zł samemu = ale czym czy wogóle warto samemu ??? jak macie jakieś rozsądne propozycje to podajcie , wydaje mi sie przyda sie to wielu z nas !!! |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-03-11 01:41:09 ja zawsze kupuje hydrobit i pendzlem jade, czywiście starą konserwacje przelece zawsze szczotką drucianą, a do progów wlewem poprostu rozcieńczone w benzynie... |
GDA 3city | 2003-03-11 01:45:55
Proszę bardzo - gotowa recepta ![]() Jak walczyc z rdzą |
![]() Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-03-11 10:22:11 Ja zawsze konserwuje auto na zimę (późna jesień) bo jak wiadomo w zimie pełno soli i innego świństwa które lubi maluchowską blachę. A mój sposób to szczotka druciana + papier ścierny + BITGUM + pędzel i trochę własnych chęci = porządna konserwacja. |
![]() forti F&F Wolny Słuchacz :) Bmw E36 325i i E38 7 ... Wroclaw | 2003-03-11 10:28:07 Boll tylko tym ja mam bialy spod heheh |
Vader F&F Sympatyk AUDI 80 B4 Rzeszów | 2003-03-11 14:00:59 drucianka, bitgum i pędzel. Miłej zabawy |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-03-12 18:49:46 Kostek, a nie chodzi ci o lepik?? bo wiem, że na działce używałem tego, aby odizolować od wilgoci części budynku "zanurzone" w ziemi. to wygląda właśnie jak smoła i trzeba to nawet podgrzać, by uzyskało odpowiednią konzystencję. myślę że też by się nadało, bo warstwa, którą tworzy jest dość jednolita... |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-03-12 20:05:34 Ja polecam towot z olejem na oczyszczone powierzchnie i nie tylko.
Możecie mnie wysmiać ale ojciec tak robił w malcu od nowosci i .... ..... jak troszke sciągnałem tego syfu od spodu to blacha jakby wczoraj fabryke widziała. a autko 77' działa to tak ze ten syf towotowo-olejowy wciąga jeszcze troszke piasku i kurzu z drogi i razem z tym tworzy elegancką warstwe nie do brzebicia brzez kamyki wada: swiństwo waży trzoszke na aucie na całym podwoziu bedzie dobre 4-5 kg pewnie, niekoniecznie uprzyjemnie robote w kanale zaleta: dobra izolacja od środowiska P.S. jak dałem kaszla do blacharza (podstawki pod resor dokonały żywota) to gościu był zdziwiony(negatywnie, bo pewnie załuje ze u siebie nie zastosował tego patentu). jeszcze takiego nie widział jak ktoś lubi sie toszke w towocie pobryzgać to polecam |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-05-08 12:29:00 a bitex w spray'u na podwozie może być? |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-05-10 16:40:54 nie ma skutecznego sposobu walki ze rdzą , walczyc można tylko przez jakis czas ale i tak sie da we znaki jak nie za rok to za dwa ![]() ja ostatnio wykonserwowałem forda sierre bitexem roboty było w pizdu ale wyszło wszystko pieknie robota wykonana pistoletem więc wszystko wygląda cud miód w maluchu zabrałem sie za konserwe od środka bo zmusiała mnie do tego pogięta podłoga po zimowej eskapadzie i niezauważonej wysepce środek czyśćiłem szczotką na wiertarce po uprzednim zerwaniu szpachelką maty głuszacej , potem minia i fluidol pod spodem zdąrzyłem zrobic tylko nadkola ![]() |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2003-05-10 18:48:54 a ja myślę ze ten fluidol będzie ci ładnie śmierdział w środku. jak tylko auto nabierze odpowiedniej temperatury w lato ![]() ja mam sposób już sprawdzony na profile wewnętrzne. mianowicie olej do skrzyń biegów - HIPOL rozrobiony z benzyną zwykła albo ekstrakcyjną. ewentyalni e jeszcze dodatkowo podgrzany. wszysto wlewamy do specjalnego zbiorniczka i podłączamy do pistoletu do konserwacji. trzeba położyć kilka warstw bo po wyschnięciu (jakieś 30 min) ten olej normalnie wsiąka w lakier i blachę. |