Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-09 18:08:53 ja jezdzilem rok na setkach i nic nie zmienialem..ale to niezgodne z kodeksem wiec wrocilem do standardu ![]() |
Sportsterek Suzuki Grand Vitara ... Warszawa | 2005-08-10 07:53:07 A jak z matowieniem odblasków?
Może lepiej zrobić połączenie obu reflektorów na długich, tylko gdzieś się zagubiła "ostateczna" wersja by AsterixGal ![]() Pozdrawiam Artur |
![]() Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-08-10 09:23:04 Oczywiście że należałoby wymienić przewody, wystarczy zobaczyć ile jaśniej świecą po podłącznieu bezpośrednio z akumulatora do żarówki grubym kablem. Niestety wymiana przewodów jest dość kłopotliwa więc zostawiłem oryginalne.
100tki mam tylko w długich, ale od razu widać różnicę kiedy świecą długie i mijania razem. Dlatego raczej też założę 100tki do mijania. Tom |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-08-10 09:40:15 nie zebym wam odradzal ale chlopcy juz dawno doszli do tego ze przy 100W znacznie szybciej czerneją odblysniki w leflektorach takze za rok nawet 200W wam niepomoze gdy wasze odblysniki dostana barwe ciemnoszara.. ![]() mozan robic inny myk oszczedzajacy troche odblysniki mianowicie zalorzyc zarwoki osram +50% efekt jak przy 100W aaa ceiplo wytwarzane tylko 55W sprawdzilem to rozwiazanie i wydalo mi sie bardzo OK. Wybor nalezy do was... ![]() |
![]() Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-08-10 13:03:24
Wiem wiem, może zakupię najpierw te osramy ![]() ![]() Tom |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-08-14 19:04:51
Pełne poparcie dla Adminka ![]() Jeżeli chcecie wymieniać żarówy to nie zwracajcie uwagi na moc tylko na zdolnośc emitowanego światła (podawana w lm - lumeny). Identyczna żarówka do halogenowej daje inne światło gdy jej żarnik (drucik) jest otoczony próżnią, inne gdy jest w halonach (podstawowa żarówa halogenowa) a jeszcze inne gdy jest otoczona gazami kryptonu - lampa kryptonowa. Są lampy które mają moc niższą a dają więcej światła, przy okazji oszczędzają nam lustro przed matowieniem. Np. gdy zarówka halogenowa przy mocy 55W emituje swiatło wartości 1350 Lm to lampa wyładowcza o mocy 35W da nam światło rzędu 3500 Lm. A jeszcze prostszym przedstawieniem tematu jest porównanie zwykłej domowej żarówki (np. 60W) a świetlówki (jarzeniówki - jak co niektórzy mawiają), która daje czystsze i bielsze światło a jej moc rzadko przekracza 25W ![]() Tak wygląda to z punktu widzenia teorii, ale wybór zawsze należy do was. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 10:46:40 a tak przy okazji - jakie zarowki daja najbardziej BIALO-NIEBIESKIE swiatlo?
zolte nie pasuja mi ni cholere do postojowek - te sa kompletnie biale z niebieskim odcieniem (bardzo malo spotykany odcien diod superflux) i szukam czegos niebieskawego... help. teraz mam jakies niemieckie zarowki bluecostam firmy nie pamietam - w necie byla polecana ale z niebieskim czy nawet bialym to ma tyle wspolnego co platki kukurydziane z gronostajami w lasach bialowieskich ... nic. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2005-08-15 15:10:37
Jeżeli masz troche kasy na wydaniu to polecam Philips'a +30% więcej światła dają ale kosztują około 50 zeta za sztuke. Można też nabyć podróbki xenonów w syfmarkecie za okolo 20-25 zeta za komplet (dwie). Kolega takie zakupił tylko H4 (do Fiata Tipo) i rzeczywiście dają błękitno białą poświatę, ale czy lepiej oświetlają drogę? ![]() Nie zauważyliśmy róznicy w porównaniu z halogenową (zwykła). Ważne jest że mamy zachowane parametry żarówy (moc) przez co nie nadwyrężamy akumulatora i luster świateł. Tyle że nie świeci nam już coś zółtawego tylko bardziej białego z oczu naszych dorożek. A jak nie będziemy zadowoleni z uzyskanych efektów, to mamy 7 dni z paragonem na zwrot żarówek do marketu, np. bo pomyliliśmy oznaczenie ![]() Zawsze przyjmują ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-15 15:23:18
Philips BlueVision i nie wyglądasz jak burak z podróbkami xenonuf. |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-08-15 15:57:21
dokładnie mam takie philipsy i jest naprawde dosc fajnie |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-15 16:50:53 ja również mam bluevisiony i bez jakichkolwiek przeróbek instalacji świecą ok - tzn. mogły by lepiej, ale tak jak jest mi wystarcza |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 21:22:31 a swieca na bialo czy bialo-zolto ? |
![]() Biznes OMEGA BFL Stary Sącz | 2005-08-15 21:44:30 Jezeli moge cos dorzucic to ja w swoim koreczku przetestowałem juz pare zarówek typu +ilestam i temu podobne jak i firmowe , i stwierdzam jedno zadna nie swieci tak jasno jak 100W jedynie zarówki z UV daja fajną biel ale i tak mam załozone 100 a instalacje przerobiłem czyli zamontowałem przekazniki koło akumulatora a prad i mase bezposrednio z akumulatora i efekt jest jeszcze lepszy a odbłyski tak czy siak zmatowieja bo przy kazdej zarowce sie nagrzewaja, nic nie jest wieczne wiec dlaczego mam wytrzeszczac gały tylko po to zeby lampy wytrzymały ewentualnie pół roku wiecej.
Polecam 100W i jeszcze najlepiej z filtrem UV ale to UV musi pisac na zarówce a nie tylko na opakowaniu bo i z takim czyms sie tez spotkałem ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 23:14:26 a co niby te swiatlo UV dodatkowo daje ?
jaka jest barwa tej poswiaty z zarowek o ktorych mowisz... i jakie to zarowki ? ![]() |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-08-15 23:36:19 Cikus napis UV gwarantuje ze zarowka nie spowoduje zniszczenia od wewnatrz klosza (plastikowego) lampy --> nie spowoduje zmatowienia i zamglenia!! i to jest dla posiadaczy aut z plastikowymi reflektorami wazne zeby na zarowce i pudelku byl wlasnie ten napis /na pudelku czesto jest UV STOP/ |
Buba030 Płock | 2005-08-16 08:08:11 Troche mnie nie było , a wywołałem ta burze więc teraz trochę napisze o swoich doświadczeniach.
Otóz tak: Instalację mam przerobiona na przekaźniki , zarówno swiatła mijania jak i drogowe. Odbłyśniki są ok , nie są "przymulone" , przynajmniej oceniajac to wzrokowo. Żarówki testowałem różne , na początku miałem zwykle 55W . potem Osram Silverstar +50% , Philips Bluevision +30% , Philips Vision Plus 50%. Sposród tych co miałem najlepiej (oczywiście według mnie) swiecą Philips BlueVision +30% , i takie mam obecnie w aucie. Efekt jest zadowalający , ale patrząc na nowsze samochody to pozostaje dużo do życzenia , dlatego pytałem się o żarówki 100 W. Na razie jeszcze nie zmieniłem , ale prawdopodobnie spróbuje i zobacze czy jest duża różnica. Oczywiście nie mam mozliwości pomierzenia jasności świecenia , więc wszystkie odczucia moga byc nieobiektywne , opieraja sie tylko na moich obserwacjach. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 08:36:30
Biało... a przynajmniej bardziej biało niż wszystkie standardowe żarówki. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-16 11:38:23
To fatalne porównanie ![]() Nowsze samochody mają nowsze źródła światła, inne ,znacznie nowsze technologie, prawie zawsze żarówki H7, soczewki i inne tego typu nowsze rozwiązania. Tak jak pisali Koledzy wyżej...nie jest dobrym rozwiązaniem wpakowanie żarówek 100W ..efekt jest "na chwilę" /docelowo moze być więcej szkody niż pożytku/ . a i tak nie będziesz równie dobry co nowe wózki ![]() Słusznie że zadbałeś o instalkę czyli zrobiłeś co się da....teraz tylko możliwie dobre, firmowe, Homologowane żarówki no i tyle. Pozostaje jeszcze jedno wyjście.... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka |