Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2005-08-09 19:29:02 Witam,
Moze ktos wytlumaczyc jak ustawic zaplonik w 903?? znalazlem skany jakiesjs ksiazki o 127 i tam pisza by pokrywaly sie znaki na kole zamachowym i skrzyni, wiec w swapiku odpada. Znacznik na pokrywie rozrzadu oznacza wyprzedzenie 10st czy ZZ ?? Bylbym wdzieczny gdyby ktos napisal w miare przystepnie co i jak (linki do opisow tez mile widziane). dzieki z gory i pozdr. |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-08-09 21:36:22 Składałem 903 ale za cholere nie pamiętam....Napewno jest tylko jedno nacięcie?? |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2005-08-09 22:58:01 no masz na kole pasowym jest znak i na obudowie tez
gdy sie pokrywaja masz ZZ natomiast 10 stopni to sobie na czuja ustawiasz okolo 2 cm od tych znakow jak nie stuka mozna wiecej, jak stuka zmniejsz |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-08-10 00:42:58 Nie możliwe by na czuja!! Nie chce mi sie wierzyć!! |
![]() tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2005-08-10 06:18:01 Czyli ustawiam mniej wiecej tak jak w 126p?? nie ma znaczenia na ktory cylinder pojdzie iskra?? Bo ZZ moze byc dla 1 i 4 cylindra lub 2 i 3. |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-08-10 11:36:22 ZZ=GMP |
![]() Sllowik FIAT 126P Żory | 2005-08-10 21:43:09 Musisz odkręcić apart zapłonowy i zdiąć pokrywę zaworów po czym aparat włóż ponownie i lekko go dokręć ta abyś mógł go przekrecać,wykręć świece autko na czwarty bieg i popychaj do przodu w momencie kiedy zawory na czwartym cylindrze się mijają to pierwszy powinien mieć zapłon(zawory pierwszego w górnym położeniu,gdybyś chciał wyregulować zawory to 0,15 dolot 0,20wydech)znak na kole pasowym będzie pokrywał się z znakiem na korpusie .Teraz delikatnie nie kręconc aparatem troszkę go do góry i pokrywa klawiatury na swoje miejsce .Aby precyzyjniej ustawić zapłon żaróweczka z kabelkami zakoniczonymi krokodylkami jeden kabelek do masy drugi do aparatu zapłonowego z boku (zdejmi góre aparatu zapłonowego z kablami wysokiego napięcia) styk z boku aparatu tam gdzie podłonczyłeś krokodylka jest dokładnie na zapłonie pierwszego cylindra dlatego palec rozdzielacza powinien być skierowany w to miejsce .Stacyjka w położeniu załonczona jeżeli trzeba cofni troszkę zapłon(przekręcając aparat w prawo opóżniamy w lewo przyspieszamy zapłon)i powolutku przekręcaj aparat w lewo kiedy tylko rozbłyśnie żaróweczka to powino być to |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2005-08-10 23:06:58
no niestety: od strony frontalnej swapowanej 903 (strona paska klinowego) nie ma oznaczenia 10 stopni dobrze ze jest chociaz jakis znak i mozna połapac sie gdzie ZZ jest, mozna sobie oczywiscie na obudowie silnika zarysowac 10 stopini sciagac obudowy zaworow nie trzeba - jak sie odkreci korek wlewu oleju to idzie sie polapac jak lecą cykle spalania na kolenych ZZ dla 1 i 4 cylindra oczywiscie iskre ustawiamy na 1 cylinder w normalnej 903 ustawia sie od strony koła zamahowego - dlatego takie jazdy w swapie silnik dobrze jest obracac kluczem 22mm przyłożonym do sruby alternatora to chyba tyle |
![]() RUFF 126p i.e Poznań | 2005-08-10 23:35:28 A ja mam osłone rozrządu od seata i jest tam ładnie zaznaczone ile st wyprzedzenia itp, zawsze ustawialem silniki pod katem osiagów wiec nie ineteresuje mnie ile jest wyprzedzony waze że jedzie. |
![]() tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2005-08-11 06:51:42 Dzieki wielkie ![]() |