| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
YasieK RekSio Chrzanów | 2005-08-10 00:11:00 Toz to EDIS jest, czyli inaczej modul zaplonu. Tak, jest istotny. Dziala to go zostaw w spokoju, jak sie spieprzy to mam jeden na zbyciu, ale od RSa. |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-08-10 00:18:18 i dlatego ja ostatnio rozkręciłem wszystko co siedzi na tej blaszce i ją oczyściułem i pomalowałem. No i Edis tez mi od spodu już korozja brała to też przeczyściłem i zamalowałem. Mam nadzieję że ten zabieg trochę pomoże i mój EDIS pożyję jeszcze pare latek... ![]() |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-08-10 00:20:33 |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-08-10 00:56:06 spoko nie ma sprawy. Dodam tez że u mnie w aucie ta blaszka to była najbardzej zardzewiała część samochodu ![]() |
cremon ford orion CL+LPG Głogówek | 2005-08-10 10:07:58 Witam!
Widzę tu temat,który mnie żywo interesuje.Ostatnio w dziale ogłoszeń pisałem ,że kupię moduł(1,4 05.1988r na gaźniku).Porobiło mi się tak,że nie ma styku we wtyczce,bo styki paskudnie zaśniedziały i po oczyszczeniu okazało się ,że i tak nie działa jak należy(kłopoty z rozruchem,nierówna praca na wolnych obrotach i większe zużycie,a poza tym życie z niego uszło i stracił ochotę do żwawego rozpędzania się)Więc rozkopałem wtyczkę i wszystkie przewody przylutowałem (poprzez kostkę ze stykami konektorowymi-oryginalna poszła w odstawkę)Już się cieszyłem ,że teraz nie ma bata i wszystko bedzie stykać ,a tu DUPA!!!Może przy lutowaniu za mocno nagrzałem te bolce w module i puściła cyna wewnątrz?W związku z powyższym pytanie:czy można to jakoś polutować (sciągając wcześniej trochę tej galarety)?Czy po wygrzebaniu tego żelu(ochronnego?)bezpowrotnie uszkodzę moduł?(nr.87FB-12A297-AA)Dodam jeszcze,że wszystkie przewody przylutowane są we właściwej kolejności.Sorry,że się tak rozpisałem,ale zanim wydam kasę,chcę się upewnić ,że można(albo nie...)jakoś to uratować.Jeszcze jedno:czy obudowa może mieć styk z masą?Czy musi być izolowana? |
cremon ford orion CL+LPG Głogówek | 2005-08-10 15:58:59 rozumiem,że pytanie było z serii kłopotliwych... |
MasterCheat Sympatyk FEFK MONDEO 2,0 KOMBI, BY ... Blachownia k/Częstochowy | 2005-08-11 00:07:52
Pewnie nikt nie wie, co kto ma odpowiedzieć Jesteś pionierem |
cremon ford orion CL+LPG Głogówek | 2005-08-11 18:25:47
Cholera,chyba masz rację ))Ale plan mam taki:kupię używkę ,a nad starym będę się pastwił ))Zobaczę ,jaki będzie efekt. |