MotoNews.pl

ONWA - czy warto ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym kupić nie za drogie radyjko do mojej terenówki (lada niva) ma służyć na drodze i w terenie. Ale nie mam za dużo kasy. Na allegro wypatrzyłem kilka radyjek ale nie wiem co wybrać. Zastanawiam się nad ONWĄ chyba są najtańsze -co o tej firmie sądzicie? Czy orginalny mikrofon do onwy jest ok, czy lepiej zmienić na inny - jaki? Jaką dobrać antenę do tego ( musi być z możliwością demontażu mieszkam na osiedlu i nie mam garażu ) Czy koniecznie magnesówka ? Z góry dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam

ja mam u siebie Onwe Mk1 i do tego jakiegos Lemma z batem dlugosci 1400 i dla mnie bomba.Wczesniej mialem magnes midlanda o dl ok 50cm i w porownaniu z Lemmem to byla kicha

Czy ktoś mógłby poukładać te radyjka od najlepszego do najgorszego. Ceny na allegro są podobne na nic więcej mnie nie stać. Co byście z tego wybrali. Z góry dzięki za pomoc ???
1. ONWA TURBO
2. ONWA MK 2
3. ONWA MK 3
4. ALAN 199 A
5. ALAN 100 +

Ja bym je tak poukładał:
1. ......
2. ......
3. ......
4. ......
5. ONWA TURBO, ONWA MK 2, ONWA MK 3, ALAN 199 A, ALAN 100 +

Kolego te wszystkie radia to prawie to samo, z reguły korzystasz z kanału 19 AM w podstawowej czterdziestce i każdy wymieniony model to spełnia ; osobiście wybrałbym model TURBO,
pozdrawiam,

każde radio jest praktycznie dobry większa część całej zabawy leży po stronie ANTENY oraz dobrego MIKROFONU, zatem musisz określić do czego będzie ci potrzebne auto, jeśli chodzi np o korzystanie z radia w samochodzie myślę, że każde radio powinno się nadać ONWA nadaje się z racji tego że nie jest to jakies skomplikowane radio, naprawa końcówki mocy w przypadku spalenia niedroga i ogólnie jest to dosyć popularne radio. Jeśli rzeczywiście nie chcesz wydawać dużych kwot na zakup radia ONWA zdecydowanie ci wystarczy, za to polecam dobranie dobrej anteny. jeśli boisz się o antene, bądź trzymasz samochód na noc na powietrzu nie polecam kupować magnezówki , natomiast anteny zwykłe do CB montowane nie różnią się od magnezowych zbytnio (chyba tylko cenowo) więc myślę, że podejmiesz dobrą decyzję przy wyborze anteny - polecam anteny firmy PRESIDENT bądź też amerykańskie (nazwy nie pamietam).

pozdrawiam

Witam.
Może nie jestem całkiem w temacie, ale czy ktoś może posiada deklarację zgodności do do radia ONWA MK-3 i mógłby mi podesłać na maila kopię?? Mam używane radyjko a podobno trzeba mieć ten dokument żeby sie miśki nie czepiały. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Ja mam onwe i antenke presidenta new alaska i calkiem niexle leci. Ja nie narzekam. Jak dla mnie do mobilka w sam raz.

witam

mam możliwośc nabycia zestawu onwa+ antenka wilson 1m ...

góral opisuj zachwalaj ratuj kolego..jednego i drugiego

Te radia to awaria. Potem narzekacie, ze w eterze tyle g.....
A to tez dzieki tym radyjkom , niestety najtanszym.
U nas w kraju wszystko dopuszcza do uzytku, na nasze skaranie.
Jak juz niemasz kasy to chociazby kup sobie Unidena 510 i bedzie wporzadku, ale nie najtansze byle co.

Cytat:
2006-10-24 19:00:38, pawel0240 pisze:
Te radia to awaria. Potem narzekacie, ze w eterze tyle g..... A to tez dzieki tym radyjkom , niestety najtanszym. U nas w kraju wszystko dopuszcza do uzytku, na nasze skaranie. Jak juz niemasz kasy to chociazby kup sobie Unidena 510 i bedzie wporzadku, ale nie najtansze byle co.

Zgadza sie

Cytat:
2006-10-24 18:56:13, pawel0240 pisze:
Te radia to awaria. Potem narzekacie, ze w eterze tyle g..... A to tez dzieki tym radyjkom , niestety najtanszym. U nas w kraju wszystko dopuszcza do uzytku, na nasze skaranie. Jak juz niemasz kasy to chociazby kup sobie Unidena 510 i bedzie wporzadku, ale nie najtansze byle co.

na odsłuch bedzie??

Cytat:
2006-10-24 19:00:38, pawel0240 pisze:

G.....w eterze bierze się z działalności użytkowników a nie radji.radia same nie bekają,nie klną itp.nie wiem w czym uniden 510 ma być lepszy od onwy.napewno nie w odsłuchu.

Kupujecie szmelc i narzekacie potem , ze nieslyszycie co do was mowia i , ze was nieslysza. A ty widze jestes zwolennikiem Alana 100 i antenki Alan 18-244. A najgorsze jest to , ze zabieraja pozwolenia Unidenom, a pozostawiaja takim heblom. Paranoja

----sory za edycję-to miała być odpowiedż----
Jeśli to było do mnie,to osobiście używam w mobilu presidenta Granta i alana 18.anteny president colorado i new alaska.ze sprzedawanych obecnie radji unideny wyróżniają się jakością,ale daleko im do sprawdzonych konstrukcji typu Jackson,Grant,alan 18.

[ wiadomość edytowana przez: Koliber_111 dnia 2006-10-31 13:48:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: Koliber_111 dnia 2006-10-31 13:50:00 ]

Cytat:
2006-10-25 19:23:45, pawel0240 pisze:
ze zabieraja pozwolenia Unidenom, a pozostawiaja takim heblom. Paranoja

jak badziew to zabieraja

ma moze ktos gruche na zbyciu z przerzucaniem kanałów?? do onwy ??

Cytat:
2006-01-14 13:40:12, Urbic pisze:
Ja mam onwe i antenke presidenta new alaska i calkiem niexle leci. Ja nie narzekam. Jak dla mnie do mobilka w sam raz.

tak pisałem kiedyś

teraz wolał bym dołożyć i kupiś lepsiejsze

A ja kupilem ta Onwe zonie na Mikolaja
... a co... sama chciala cos taniego, wiec ma
Czekam na przesylke. Jak przysla, to wpierw zamontuje sobie i przetestuje, oczywiscie zdam relacje, jak wypada porownanie Onwa MK-1 - President Harry