Z laminatu .... 126p.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zrobiłem maske z laminatu do malca. Dziś w nocy kleji się tylnia klapa. Wżucił bym zdjęcia, ale nie umiem . Więc nich ktoś zapoda maila to mu wyśle zdjęcia i wżuci. Moge zrobić coś takiego na zamuwienie. Jutro podam jak to wygląda kosztowo.

toki-rally@o2.pl
ślij, zaraz je wrzuce.

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2005-08-10 23:25:22 ]

Jako że mam aktualnie mały dostęp do neta, zrobie mały opisik do zdjęć które będą dołączone przez Toki puźniej. Przednia maska będzie robiona na podstawie tej maski widocznej na zdjęciach. Będzie ona robiona od środka, w ten sposub uzyskamy gładkość na wieżchu maski i dobre proporcje. Tylnia klapa będzie robiona na podstawie zwykłej metalowej tylniej klapy, w innym przypadku były by problemy z odejściem laminatu po wyschnięciu. Uzyskujemy w ten sposub klape troszke większą ale wydaje mi się że lepiej tak wygląda. PROBLEM JEDYNY JEST W TYM ŻE Z WIESZCHU BĘDZIE TRZEBA JĄ zeszlifować i poszpachlować. W przypadku dużego zainteresowania zrobie do niej też forme i będzie też głaciutka i odpowiednich rozmiarów. Maska i klapa są o niebo lżejsze od metalowych. Przednią maske proponuje przyczepić na zapinki a do tylniej donitować zawias od matalowej, od gury również na zapinki.

Jak to cenowo wygląda u Ciebie?

szkoła óczy?!

przednia klapa jak dla mnie całkiem fajna

maluszek calkiem w cipke

jak dal mnei to ta rpzednia bardzo okej tylna mysle tez jak sie wyszlifuje, tylko czy to warto wydawac kase na te 4kilogramy lzejsze klapy ?? lepiej w silniku pomodzic

Maska waży 10,2 kg a z laminatu 2,2 kg. Klapa tylna 6,8 a z laminatu 1,2 kg. Myśle że to jest znacznie mniej . Pozatym robie to z nudów i zamiłowania do zapachu żywicy . A koszta to coś w stylu 100zł za jedną. Za dwie jakiś upust przewiduje.

a po kiego grzyba jeszcze odciazac i tak juz za lekki przod?

A ja się tak z ciekawości zapytam o taką techniczną rzecz. Jak kładziesz żywicę na normalną klapę to czym ją smarujesz/oklejasz że żywica się do niej nie przyklei i można bez problemu oderwać potem???

Cytat:
2005-08-11 18:56:35, ZoLt4R pisze:
a po kiego grzyba jeszcze odciazac i tak juz za lekki przod?

Też mnie tozastanawia, ale duzo ludzi przód też odchudza,może coś w tym jest
Może więcej daje redukcja masy niż dążenie do jej równego rozkładu

Użyłem Mixola S, jest dość dobry ale dużo lepszy jest wosk pszczeli ale niechciało mi się szukać itd. Odpowiedz na po co: Jeśli macha będzie lekka to można coś dociążyć niżej w ten sposub obniżyć środek ciężkości i będzie lepiej trzymał - to wymyśliłem dopiero po zrobieniu. A tak naprawde to nie po co tylko dlaczego?? Dla zabawy

ja mam watpliwosci co do jakosci niekupilm takiej klapy ale podziwiam ze sam robisz

To narazie tak wygląda w sumie kiepskawo, ale to pare dni zapodam fotki lux klapy i maski. Narazie to ja też uważam że to jest kupa, ale tylko narazie

Ja sie nieznam na produkcji itp jak bede wygladac pozniej w kazdym razie moje wygladają tak:

Cytat:
2005-08-11 20:25:17, Muerto pisze:
Odpowiedz na po co: Jeśli macha będzie lekka to można coś dociążyć niżej w ten sposub obniżyć środek ciężkości i będzie lepiej trzymał - to wymyśliłem dopiero po zrobieniu. A tak naprawde to nie po co tylko dlaczego?? Dla zabawy

A to dobre jest

Cytat:
2005-08-11 20:25:17, Muerto pisze:
Użyłem Mixola S, jest dość dobry

A to smar jakiś jest czy cuś???

To jest łolej. Co Ty dwusuwa nigdy nie miałeś

Cytat:
2005-08-11 22:05:11, Cytryn_126 pisze:
To jest łolej. Co Ty dwusuwa nigdy nie miałeś

A bo mnie tym S-em na końcu zmylił A dwusuwa osobiście nie miałem

A ja zapytam o coś innego. Jak się robi forme do takich masek ??