Kto się zna na silnikach, niekoniecznie w Essim???????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko, może ktoś miał doczynienia lub wie jak ustawić koła rozrządu silnika 1.2 B SYSTEM PORSCHE w Seacie Ibiza '91.

Jak i z czym mają się pokrywać znaki koła wałka rozrządu i koła pasowego na wale korbowym silnika?

Ojciec robił remont silniczka i nie wie jak ustawić więc staram mu się pomóc. Chodzi zwłaszcza o ustawienie dolnego koła na wale korbowym w stosunku do obudowy.

Nie wiem czy ktoś z was będzie coś wiedział na ten temat, ale nie ma jakotakiego rozwiniętego Klubu Seata więc piszę tutaj.

Hmm powinien być znak na misce lub bloku i oczywiscie kole pasowym wału korbowego

może pomoże:

slawek wielkie sa te twoje programy

znaczy co?
za dużo zajmują miejsca

a moze zapytrać na stronie Klubu Sata będą bardziej zorientowani

No super ten rysuneczek wiele pomoże (slawas1 wielkie dzięki dla Ciebie!!!!!) , ale jeszcze jeden problem został. Z czym ma się pokryć znaczek na kole dolnym? Nie ma na obudowie na dole jednoznaczenego punktu który by to wyznaczał. Logicznie to wyglada to na geometryczny środek miedzy pasekiem z jednej i z drugiej strony, jednak nadal pewny nie jestem.

Jutro jeszcze wrzucę jakieś fotki bo kumplowi pożyczyłem aparat.

Cytat:
Sinuspi pisze:
a moze zapytrać na stronie Klubu Sata będą bardziej zorientowani

No byłem na tym forum Seata i tak nie zauważyłem zbyt dużego ruchu. Kilka postów na krzyż. Rekord ilości osób na forum jednocześnie to 6