Rozrusznik pomocy !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak mam go rozebrac i co gdzie sprawdzic ?? Po przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje tylko kontrolki przygasaja

Wykrecilem juz 2 szpilki i co dalej ?? co ma wyjsc co zostaje ??

Co moze byc uszkodzone ??

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

szczotki zobacz. Gorzej jak siadl ten wirnik czy jak to sie po fachowemu nazywa.Tazz duzo nie pomege alepisze to dlatego UP UP

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

kiedys przerabiałem podobną akcję po przekręceniu kluczyka wsio przygasało okazało się że winny jest wirnik który dostał przebicia

odkręć trzecią szpilkę i automat "wyjdzie". sprawdź kabelkami, czy rozrusznik kręci..

sprawdź, czy automat zwiera...
częstą przyczyną jest spalenie zwieracza....

pozdro

sprawdź go na krótko - może akumulator słaby. Jeśli ni kręci omiń elektromagnes i sprawdź czy działa. Jeśli tak to elektromagnes jesli nie to cos w srodku

Ja jak tak miałem to winne okazały sie skorodowane przewody prowadzące do alternatora. Najgorzej że wyjmując rorusznik rozwaliłem cewke. I 150 pln byłem w plecy

No i jestem po wstepnych pracach... ktore nic nie daly. Rozrusznik na krotko nie kreci,sprawdzilem szczorki - jeszcze sa, wirnik wyglada na caly, przeczyscilem wszystko i zlozylem do kupy. Dalej Nie rozbieralem tylko tej mniejszej czesci przykrecanej na 3 srubki krzyzakowe. Jutro kolejne zmagania bo dzisiaj juz nie mam sily po wymianie zawieszenia, jakies sugestie, wskazowki ??

Za pomoc dziekuje serdecznie

btw. zawias mam do sprzedania

Po rozkręceniu budowy sprawdź czy czasem nie jest przypalony komutator. Wtedy to wirnik raczej do wymiany. nawet szczotk nowe tu nie pomogą. Jeśi jest czysty można pogłębić rowki w komutatorze.