Przerobilem sobie zegary....:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niestety moj aparat to padaka.... cholera... nowy a robi strasznie mizerne zdjecia... w realu cyferki sa krwisto czerwone

Ja tez swoje przerobiłem dzisiaj skończyłem i jestem z siebie dumny jak wam sie podobają? Widok w profilu :> Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Radek_ZG dnia 2005-08-11 22:52:09 ]

Jakby na to nie patrzeć... podoba mi się

zrezygnowaleś z naświetlenia?
Też mam tak zrobione z tym że jeszcze piktogramy podg.szyby i p.mgieł mam na diodach i radio

[ wiadomość edytowana przez: masterostry dnia 2005-08-11 22:51:43 ]

[ wiadomość edytowana przez: masterostry dnia 2005-08-11 22:54:17 ]

radek.. tez masz fajne zegary ale ja nie mam takich wskazowek ma ktos takie niechciane?

Spokojnie jutro zabieram sie za reszte . Wczesniej mialem niebieskie ale juz mi sie nie podobaly.

Ja wskazowki mam od sierry. Dorwalem cale zegary na szrocie za 20zl. Jedna byla za dluga wiec troszke skrocilem i wypolerowalem. Jest teraz na obrotomierzu.

....a dla niewtajemniczonych...z czego to wskazówki?

A z czego te wskazóweczki??

zrezygnowalem z naswietlenia.. lepszy efekt. brak mi tylko swiecacych wskazowek jesli takich nie zdobede podloze czerwone naswietlenie... ja nie mam diod... mam podlozona czerwona folie.... tylko na zywo wyglada naprawde super krwiscie czerwono.. ale aparat zamiast czerwonego.. robi cos pomaranczowe kolory

wszystkich zaciekawily te wskazowki

Wskazowki wczesniej mialem naswietlone troche inaczej. Pomalowalem je sprayem za 8 zl swiecacym pod ultrafioletem. A od góry dalem diodki ultrafioletowe zmatowane. Tez byl fajny efekt ale niestety nie mam fotek wiec nie pokaze jak wygladalo

a mam pytanko bo zmienilem od gory podswietlenie na niebieskie czy z tylu sa jakies zaroweczki? co by podswielaly cyferki?i wskazowke?
a pytanie drugie z kad wziasc czerwone wskazowki?

tarcze sa pomalowane od srodka zielona rarba.. trzeba ja zdrapac i podlozyc inny kolor tam gdzie ma swiecic.. sama zmiana koloru zarowek nie wiele da

też myślałem o farbie reagującej na ultrafiolet, ale zależy mi na czerwonych zegarach-czy przy takim rozwiązaniu naświetlena nie widać fioletowej poświaty?

liked....powiem szczerze że słabo ani wskazówek nie widać ani licznika przebiegu......w nocy to już nie są zegary tylko jakieś świecące cyferki i znaczki

radek u Ciebie mi się o wiele bardziej podoba....ale brakuje jeszcze jednak podświetlenia licznika przebiegu popracuj nad tym a będzie wypas

w gadzie zielonym mialem ultrafiolet.. tyle ze ja nie preferuje diod.. wiec mialem neonowke do testera banknotow.... swiecilo nieziemsko na bialo

Jest poswiata, ale lepsze to niz naswietlanie zwyklymi diodami. Ja ze wskazowkami męczylem sie caly jeden dzien. Do podwietlenia ich uzylem malych diodek 3mm superjasnych (40gr/szt.) na kazda wskazowke po 3 diodki. i zakleilem je z wierzchu tasma izolacyjna, zeby nie swiecily na cyfry. Najpierw przykleilem je na kawalek plastiku i lutownicą wtopilem zeby unieruchomic. pozniej tylko przykleilem pod spód cały plastik wraz z dziurką na bolec do wskazówki.

e tam.. mi patrzec w nocy na licznik kilomertow nie potrzeba.. a moze inaczej by bylo gdybym poprostu mial licznik wyciagniety i poczyscilbym to i owo... ale licznika nie wyjmowalem

[ wiadomość edytowana przez: liked dnia 2005-08-11 23:17:22 ]

Hehe było podswietlenie przebiegu na czerwono ale nie podobalo mi sie . Przebieg i tak widze w dzien a w nocy mi to nie potrzebne.