MotoNews.pl
8 Felgi Uno w 126p ? (109780/0)

Felgi Uno w 126p ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko poniewaz mam zamiar kupic nowe felgi oraz oponki, ostatnio ogladajac spodobaly mi sie Felgi uniacza 13' i teraz takie male pytanie czy wejda normanie do 126p bez zadnych problemow czy bede musial cos kombinowac rozwierac lub cos w tym rodzaju acha i jakie oponki mi polecacie do maluszka 13-sto calowe na felgi una z gory thx ;p

Nic nie musisz rozwiercac rozstaw ten sam 4x98 a szerokosc pewnie 4-4,5 cala oponki mozesz zapodac 135/70

wejdą bez problemu, ale one mają kiepskie ET. zachodzą mocno w auto:>

wchodzą bez problemu, ale malec wygląda na nich dziadowsko - lipne ET. A jak już jest malec na glebie to chowają się niemiłosiernie do wewnątrz :/

to jakie polecacie ? na jakich najlpiej wyglada nie mowie o rekinkach bo to juz wiecej kasy ;p

Najlepiej wyglada na alu np: melberach et24 5,5 cala badz elbie 5.5 et 0 albo na jakims ats indianapolis mozliwosci jest wiele tylko koszty duze a jak nie chcesz rekinow to zakladaj felgi od cc/sc 5 calowe

Polonez/125p albo od jakiegoś innego tylno napędowca ze zwględu na ET

polecam z duzego fiata ,najlepiej te stare 4,5 cala.ale ciezko dostac.a jak nie to cc

miałem mi si ebardoz podobają, ale trzeba by do nich dystansy ok 1 cm. Opony 135/70 (155/65 tez wchodza ale kijowo sie prowadzi), przody trą o wnętrze nadkoli(

Mam od uno na zimowkaczh 145/70 jest nawet , ale dokrecam do nich te blaczy z 125 z tarcz (dystansy 0.5 cm ) mniej trze przod.
Fajnie wyglada na felgach od felicji picup maja fajny rancik .

czyli jezeli na uniaczach bede posiadac Opony 135/70 to na zakretach bedzie mi obcierac ? o nad kola ;/

Ja mam na takie fele naciągnięte zimóweczki. No nie powiem że nie obciera ale takie są uroki obnizonego autka. felgi naprawde fajnie wyglądają. Autko pomimo, że ET nie należy do najszczęsliwszych prowadzi się całkiem przyjemnie. Jeśli chcesz takie fele kupić to polecam.....

P.S.
Swoją drogą są na tyle miękkie by zapobiedz pogięciu wachacza podczas zimowych bliskich kontaktów z twardymi przeszkodami. No i dość niska cena w stosunku do felg od CC, SC;]

Cytat:
2005-08-14 01:21:22, simon_pg pisze:
Ja mam na takie fele naciągnięte zimóweczki. No nie powiem że nie obciera ale takie są uroki obnizonego autka.

ja naszczescie nie mam obnizonego ;p malca

na szczęście?? to chyba nie wiesz co to za zabawa mieć malca na glebe ściągniętego szczególnie zimą co do felg to kwestia czy chcesz by wygladało czy bardziej jeździło, jak wygląd to musisz sam sobie dobrać to co Ci sie podoba, ja mam osobiście od DF 4,5" z przodu oponka 135/70 a na tyle 155/65 tył za duży balon, dlatego na zime będzie komplet 135/70. Moje fele mają jedną wade/zalete musisz mieć dędki do nic a to podnosi koszt, w pozostałych masz bezdętkowe.

U mnie wyglądało to tak.
Lub tak.
Natomiasttutaj widać ile jest jeszcze miejsca pomiędzy błotnikiem a kołem w na takich felgach. Spokojnie można zasadzić dystanse. W przypadku felg od Sc (4.5") jakie teraz posiadam możliwości dystansowania juz nie ma;/

[ wiadomość edytowana przez: simon_pg dnia 2005-08-14 13:12:46 ]

Cytat:
2005-08-14 00:54:18, Arti1985 pisze:
czyli jezeli na uniaczach bede posiadac Opony 135/70 to na zakretach bedzie mi obcierac ? o nad kola ;/

Przy oponach 135/70 nie powinno trzec ja usiebie mialem w "rajdowce" na felgach z uno z przodu 145/70 i tarlo przy maxymalnym skrecie. Na tyl mozesz spokojnie dac opny 155/70
nic nietrze jak masz standart zawieche . Na obnizonej tez bedzie OK
zawsze mozesz wsadzic te blachy z 125 lub poldolota tylko musisz miec dlugzsze sruby.
Pozdrawiam Mariusz

Cytat:
2005-08-14 14:32:26, poldrive-126 pisze:
Przy oponach 135/70 nie powinno trzec ja usiebie mialem w "rajdowce" na felgach z uno z przodu 145/70 i tarlo przy maxymalnym skrecie. Na tyl mozesz spokojnie dac opny 155/70 nic nietrze jak masz standart zawieche . Na obnizonej tez bedzie OK zawsze mozesz wsadzic te blachy z 125 lub poldolota tylko musisz miec dlugzsze sruby. Pozdrawiam Mariusz

Witam.

Czyli do 145/70 przydalyby sie dystanse?
Albo inaczej: czy z dystansem 0.5 lub 1cm nie beda obcierac przy max skrecie czy to akurat bedzie zawsze wystepowac?
Planowalem takie oponki niedlugo wlasnie z przodu wlozyc, bo na tyle mam jeszcze nowki 12" :/

Pozdrawiam
Mikolaj

Cytat:
2005-08-14 14:57:10, strOOs pisze:
Witam. Czyli do 145/70 przydalyby sie dystanse? Albo inaczej: czy z dystansem 0.5 lub 1cm nie beda obcierac przy max skrecie czy to akurat bedzie zawsze wystepowac? Planowalem takie oponki niedlugo wlasnie z przodu wlozyc, bo na tyle mam jeszcze nowki 12" :/ Pozdrawiam Mikolaj

Jak juz to na tyl wsadz 13" a przod 12" to bedzie ciekawiej wygladalo . 13" calowa felga z opona 145/70 Trze przy maxymalnym skrecie ale jak odpuscisz pol obrotu kiera to jest OK wiec dystanse sa nie konieczne . Musisz zobaczyc sam bo maluch
maluchowi nie ruwny i kazdy to osobna chistoria .