MotoNews.pl

Pytanie o nawrot na recznym.Przedni naped

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o nawrot na recznym przy pachołku. Jak to zorobic dobrze zeby nie tracic za duzo czasu. jesli chodzi o nawrot na recznym to wiem jak to sie robi ale przy pacholku to co innego.Czy dojechac blizej do pacholka czy jak. trace duzo czasu na reduckji do pacholka.jaki bieg 1 czy 2 ka 1,6 90KM??

W ktoryms z WRC jest caly artykol na ten temat. Wszystko zalezy czy to 180, 270 czy 360 stopni. 180 ciasno, 270 szerzej i zaciesniasz, 360 to 2 x 180 Nawierzchnia tez ma znaczenie. Pytanie moze wzbudzic rzeke odpowiedzi roznych od siebie i kazdy bedzie mial troche racji

No taki zakret 90s to nie problem tylko wlasnie nawot o 360s na pacholku robilem to dwa razy w zyciu i duzo czasy na tym trace.Do pacholka dojezdzalem na 3ce i azeby zredukowac na 1ke musiaelm sporo wyhamowac bo bym skrzynie rozwalil a z 2ki nie probowalem po 1,6CVH to niezybyt ma moment obrotowy.
Co do nawierzchni asfalt szrostki(niewiem jak to pofachowemu sie nazywa) zapenie lekko bedzie przykurzony co ulatwi troche zadanie.
Duzo trace czasu glownie na redukcji nie nie potrafie zeby tak fajnie auto sie obrocilo i zaraz wyrwalo do przodu. Ja obrcam auto nie pelne 360s i sie zaczyna problem prawie wyhamowuje woz i czas wtedy leci.
Ale jak kiedys sie bawilismy w to, to ja mialem 59s na 1.6 90KM seria opony 165/80 13` ,a astra GSI cos kolo 51s z potraconym jednym pacholkiem, a 53 czysty przejazd astry.Byl troche prostej i tam zyzkaly czas mocniejsze auta.Filmiki sa nakrecone musze je tylko dostac na kompa. Moge sie pochwalic ze bylem leszpy tylko od eklipsy 1.06s. calibra 8V przedemna, hondy civiczki tesh ale to roznica od 3do 8s

[ wiadomość edytowana przez: ZieleTDH dnia 2005-08-13 17:57:27 ]

ziele nawrót to 180s, a obrót to 360s czyli tzw aaltonen jest raczej trudno wykonać taką ewolucję

Cytat:
2005-08-13 18:09:38, micab pisze:
ziele nawrót to 180s, a obrót to 360s czyli tzw aaltonen jest raczej trudno wykonać taką ewolucję

Micab zawsze pislaem po polskiemu 4lapy maja latwiej

A o jakim wyścigu/rajdzie mowa? Masz jakieś linki lub cosik takiego?

Cytat:
2005-08-13 19:35:09, Antolll pisze:
A o jakim wyścigu/rajdzie mowa? Masz jakieś linki lub cosik takiego?

nie nazwalbm tego rajdem. Mamy znajomego co prowadzi naule jazdy i on nam zaporzycza pacholki i robimy taki nielegal za miastem na odludzi. tylko teraz bedzie oficjalna imprezka mini imprezka zorganizowana przez miasto. wiecej w spotach zlotak KZK LEGAL

Cytat:
2005-08-13 18:09:38, micab pisze:

altonen, to obrót 360st w locie, a Zielak chce objechać pacholek - to co innego

Cheeesus...

Ejjjjj SORY Chlopaki WROC. Teraz mnie olsnilo co ja pisze :| nie 360s tylko 180s PRZEPRASZAM moja inteligencja nie zna granic

Cytat:
2005-08-13 20:09:43, WilK pisze:
Cheeesus...

Bosh....