Pytanie o radyjko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Wiem,ze temat radyjek przerabiany jest tutaj non-stop, ale zafascynowala mnie jedna reklama media markt na ktorym jest PANASONIC za 399zl(CD,MP3), chcialem zapytac czy ktos moglby sie chociaz w kilku slowach wypowiedziec o tym radiu, czy warto zainwestowac te 400zl czy moze dolozyc ze 200 do jakiegos pioneerka albo jvc??

pozdrawiam

a nie przyszlo ci do glowy zeby podac model tego radia??

Cytat:
2005-08-13 22:54:31, qbaj pisze:
a nie przyszlo ci do glowy zeby podac model tego radia??

To byłoby zdecydowanie za łatwe

Cytat:
2005-08-13 23:30:22, the_undertaker pisze:
To byłoby zdecydowanie za łatwe

popatrz jaki ze mnie oportunista

Toto to jest na 90% właśnie to. Jest to podstawowy tak w wyposażeniu jak i możliwościach sprzęt i cudów po nim nie należy się spodziewać (może poprawili czułość RDS-u, bo w porównaniu z radiem DU z Lanosa jest gówniana). Ale co kto woli. Ja wolę porządny sprzęt w domu niż w aucie. Niektórzy odwrotnie. A niektórzy chorzy na umyśle mylą zastoswanie auta i tworzą z niego salę odsłuchową za paredziesiąt tys zł. Wprawdzie takim samochodem nie da się jeździć (vide Czas Tjóningu na TVNTurbo), ale po co komu jeżdżący samochód.

taaa... to jest ten sam model do ktorego piotrek podal linka nie zapamietalem tego oznaczenia cn... cos tam dlatego posilkowalem sie reklama ;D

Panasonic... Hmm... Daruj sobie.

Dodaj 100 zł i poszukaj na allegro JVC

Gdyby to był PIONIEREK to pewnie ze tak

.Fajnie radyjka wygladaja z tymi gałeczkami ale to jednak Panasonic

a co sadzicie o SONY CDX S 2250 i CDS S 2220 ?? moze ktos ma takie cus ?? ale reasumujac, odradzacie jakies DALCO, ELTA i inne RED STARY, a nawet panasonica, polecajac tym czasem SONY, JVC, o Clarionie, Alpine i Pionieerze nie wspominajac tak ?

Lepsze porządne JVC, niż najtańszy Clarion.

Alpine, Clarion... To super sprzęt... Ale półka za wysoka, by ladować go do Espero.

Potrzebujesz dobrego, praktycznego radia.

Poszukaj JVC, model KD-G511

Hola... Hola... Dobre, praktyczne... przecież jak pisałem jednym wystarcza Elta, innym Panasonic, a jeszcze inni kupują Alpiny i takie tam. Przede wszystkim należy zadać sobie pytanie "Czego oczekujemy od radia"? Bo jak chcemy, aby nam cokolwiek grało wystarczy Red star, jak chcemy słuchać non-stop wiadomości również Elta sobie z tym poradzi.
A propos Pioneera. W jedynej ze służbówek jest. Może model sprzed 3 lat, ale aby obsłużyć wszystkie z jego funkcji niezbędne jest przejście specjalistycznego szkolenia i wykupienie ubezpieczenia od wypadków spowodowanych obsługą radia podczas jazdy.

ja mojego pioonka 5700 opanowalem w pare dni - i nie jest skomplikowany.

nie obslugiwalem nigdy pionkow z ubieglych lat wiec nie wiem jak mocno zmienila sie ich obsluga - ale wszystkie funkcje sa pogrupowane i latwo mozna sobie z tym poradzic. a funkcji to tam jest mnostwo...

A wynaciskać się guzików trzeba (wtedy już pokrętła wyszły z mody) patrząc wciąż na wyświetlacz, aby zmienić parametry dźwięku na przykład.

Tzn, sprawa wyglada tak, ja potrzebuje radia jedynie do CD(mp3) ale Tata jak jezdzi slucha tylko radia i potrzebuje dobry RDS i opcje podloczenia zestawu glosnomowiacego...
co Wy na to? ja sie zastanawialem nad DALCO

Tutaj

ewentualnie

tutaj

co o tym sadzicie ??

[ wiadomość edytowana przez: bobson dnia 2005-08-15 10:12:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: bobson dnia 2005-08-15 10:13:58 ]

Cytat:
2005-08-15 10:11:01, bobson pisze:
i opcje podloczenia zestawu glosnomowiacego...

Praktycznie wszystkie współczesne radia to mają. I nie jest to "podłączenie do zestawu głośnomówiącego" jak sprytnie (idiotycznie) napisał sprzedający na aukcji, a jeden cienitku kabelek, który powoduje wyciszenie radia podczas telefonowania.

piotr_ek, moj pionek ma juz "szablony" poszczegolnych ustawien i szablon wlasny, wiec to dziala na zasadzie programowalnego equalizera z hifi w domu - ustawiasz sobie raz i pozniej jeden guzik do przelaczania EQ.

ja mam pare poustawiane tak jak chce i zmieniam w zaleznosci od rodzaju muzyki - wiadomo techno wiecej basu, hiphopy wiecej sopranu i bardziej gra przod itp.

troche dobieranie tych ustawien mi zajelo ale efekt duzo lepszy niz na "classic" - standardowym ustawieniu eq.

gdyby tak recznie przestawiac podczas jazdy co mi sie tez zdarzalo - nie ma problemu, jest to i tak bardzo dobrze rozwiazane.

pokretlo jest do glosu, drugie to sciemniackie pokretlo sluzace za naciskacza gora/lewo/prawo/dol i dzieki temu wygodnie sie wszystko robi.

apropo - jak podlaczyc ten sprytny kabelek zeby wyciszal?

Cytat:
2005-08-15 10:36:11, Cwikus pisze:
apropo - jak podlaczyc ten sprytny kabelek zeby wyciszal?

Musisz posiadać zestaw głośnomówiący i poprostu łączysz go z odpowiednim kablem w zestawie głośnomówiącym (zwykle jest to wiązka kabli do masy, zasilania, czujnika zapłonu).

cwikus..zalezy jesli chcesz miec tylko funkcje wyciszenia przy nadchodzacej rozmowie to w centralce zestawu jest jeden przewod ktory laczysz z odpowiednim przewodem z kostki radia..to zawsze jest dobrze opisane..wtedy po nadejsciu polaczenia centralka wysyla sygnal do radia i radio sie wycisza a rozmowa idzie przez glosnik zestawu glosnomowiacego..ja mam nieco dalej posuniete rozwiazanie..bo sygnalem z centralki nei tylko wyciszam radio ale tez przelaczam sygnal zamiast na glosnik zestawu glosnomowiacego to na przednie glosniki samochodowe..oczywiscie jest to wtedy mono ale i tak jakosc jest o niebo lepsza niz przez fabryczny glosniczek dolaczony do zestawu..jednak zeby to zrobic trzeba kupic specjalny interfejs..przejsciowke ktora bedzie przelaczala glosniki miedzy radiem a zestawem..mozna to kupic na allegro albo w serwisach montujacych zestawy gsm albo zrobic samemu uzywajac przekazniczkow..montujesz to miedzy radio a orginalna wiazke instalacji glosnikowej w samochodzie..cos w rodzaju zwrotnicy..koszt od 30 do okolo 100zl

Cytat:
2005-08-15 22:58:53, qbaj pisze:
ja mam nieco dalej posuniete rozwiazanie..bo sygnalem z centralki nei tylko wyciszam radio ale tez przelaczam sygnal zamiast na glosnik zestawu glosnomowiacego to na przednie glosniki samochodowe.

Moim zdaniem szkoda kasy... no może jeszcze 30 zł, ale 100 zł nigdy bym nie dał. Oryginalny głośnik (przynajmniej Nokii) jest wystarczający i o to w tym chodzi.

Cytat:
2005-08-16 08:53:29, piotr_ek pisze:
Moim zdaniem szkoda kasy... no może jeszcze 30 zł, ale 100 zł nigdy bym nie dał. Oryginalny głośnik (przynajmniej Nokii) jest wystarczający i o to w tym chodzi.

ja dalem 30 ale szukajac znalazlem tez oferte za 100 wczesniej mialem wlasnie oddzielny glosniczek..i roznica w dzwieku jest zdecydowanie warta tej kasy..po za tym 4 przekazniczki i mozesz to sam zrobic tylko ze za 30zl to mi sie nie chcialo