Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adamson Omega B 2.5TD Kombi Rzeszów/Kosina | 2005-08-14 17:40:10 Witam wszystkich
Pompa wtryskowa w mojej Omedze 2,5TD chyba ma już powoli dosyć - objawia się to tym że na gorącym silniku nie ma szans żeby odpalić. Jedyna rada to wysiadka z auta, do bagażnika po wodę i chłodzenie pompy. Po tym zabiegu z wielkim bólem odpali. Wtryski były niedawno robione razem z niemal generalnym remontem silnika więc je wykluczam jako przycznynę problemu. Teraz mam pytanie czy lepiej jest zregenerować starą pompę (210 tyś przebiegu) czy kupić używaną ? Pytam bo nie wiem co się bardziej opłaca - kupię używaną, Bóg jeden wie po jakim przebiegu i nie mam pewności że nie padnie za pół roku a co do regeneracji to też słyszałem że długo nie pociągnie. Ceny używane na allegro wahają się od 1000 do 1700 zł. Jeszcze proszę napiszcie jaki jest koszt takiej regeneracji i gdzie najbliżej mnie (podkarpackie) znajduje się jakiś magik co takie rzeczy robi ?? Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam. |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2005-08-14 20:41:20 Co prawda jeżdżę benzynką ( ale miałem kiedyś w zamierzchłych czasach i MB i VOLVO w "ropie" . Właściwie to już w swoim poście Dałeś sobie odpowiedź czy warto inwestować w używkę . Taki zakup to zazwyczaj loteria ( nie dość , że drogo to jeszcze brak pewnosci co do jakosci używanego elementu ) Skoro jak Twierdzisz wydałeś parę złotych w układ wtryskowy może warto zregenerować pompe ( Wykluczysz przynajmniej kolejny element ) I jeszcze jedny , czy Masz pewnośc że z tym paleniem na gorąco to wina pompy ...... ???
Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-08-14 23:01:48 Dokladnie tak zregeneruj.
Regenerowalem u ojca i jest git.Wiem ze duzy koszt no ale bywa a uzywka moze pojezdzic tydzien albo i nie. |
![]() adamson Omega B 2.5TD Kombi Rzeszów/Kosina | 2005-08-15 09:29:00 OK więc zaczynam szukać kogoś kto mi to zrobi - tylko, że nie mam pojęcia kto się tym zajmuje najbliżej mnie ale popytam - chyba że ktoś wie czy na podkarpaciu wogóle jest warsztat który wykonuje takie rzeczy ??
Dzięki i pozdrawiam |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2005-08-15 18:01:38 Robuś SC
Ulica: Mielczarskiego 121 Kod pocztowy: 25-611 Telefon: 366 46 66 Kiedyś dla znajomego szukalem ![]() ![]() |
![]() taxikrzysiek OMEGA B Caravan 2,5 TD Warszawa | 2005-08-17 17:50:49 Sprawdz warsztat który polecałem w nadarzynie.Naprawdę SPECJALISTA od tego rodzaju pomp wtryskowych.
![]() ![]() ![]() |
Trance_Matthew Omega B 2.5TD Kraków | 2005-08-23 17:09:30 witam. nie wiem czy Ciebie to poratuje ale moge Ci podac adres i tel do tego mechanika co ja robilem z moja pompa [Szczecińska 6 tel: (12)6567072 kom. 602230909 no i tu bol dla Ciebie bo Kraków] ale na dobra sprawe to mysle ze ten mechanik jest wart przejechania paru km ![]() ![]() ![]() |
![]() adamson Omega B 2.5TD Kombi Rzeszów/Kosina | 2005-08-23 20:39:54
Wiesz wycieczka do Krakowa nie stanowi większego problemu tylko że taki "remoncik" to chyba nie jest tak hop siup więc gorzej z przeczekaniem - ale mimo to dzięki wielkie za informację - swoją drogą ja też już mam mechanika na oku, znacznie bliżej mnie też bardzo zapracowanego do tego stopnia że jeszcze nie udało mi się z nim skontaktować ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() Tom_J LOB NET MEMBER Tczew | 2006-04-15 19:50:00 Do odkręcenia rozdzielacza od pompy potrzebny jest klucz typu torx rozmiar chyba T-30 co pamiętam. Śruby 4 szt. Musisz odkręcić również tylną podporę pompy,która jest przykręcona do rozdzielacza.
Sposób uszczelnienia jest na wzór: pieścienia na tłoku w cylindrze. [ wiadomość edytowana przez: Tom_J dnia 2006-04-17 12:39:34 ] |