MotoNews.pl

Mazda 626 2.0i "89 rok - Wasze opinie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, znajomy chce kupić Mazdę 626 '89 rok (składak 1994) z silnikiem 2.0 z instalacją gazową. Czy któryś z klubowiczów spotkał się z tym samochodem i może mi coś o nim więcej powiedzieć? (awaryjność, dostępność części, dynamika, spalanie).
Samochód jest do dość znacznych poprawek blacharskich. Wymieniona jest uszczelka pod głowicą, rozrząd i całe zawieszenie. Cena 2 tyś zł. Co sądzicie o cenie i ogólnie o tym aucie? (kolor czerwony)

Posta dałem do kategorii pytania i odpowiedzi, a powinna się znaleźć chyba w wolnej amerykance, proszę o przeniesienie i przepraszam

Niekoniecznie

Mazda ma 8-zaworowy silnik, dość trwały. W każdym raize w ocenach użytkowników nie spotkałem się z jakimś poważniejszym utyskiwaniem. Pamiętaj jednak, że Japoniec przed 90r to raczej jednorazówka.

A poza tym ten rocznik to jush chyba pod skrzydełkami Fiorda

e kurde byłem to oglądać - złom kompletny, szkoda że nie miałem aparatu Podłużnica prawa złamana, a lewa to tze cegła mocowania kielichów zgnite, brak progów, po mniej więcej 4 dzwonach każde koło inaczej, blacha calutka do roboty, silnik.. otworzyłem korek pryskał olejem na 20 cm w górę, filtr powietrza cały w oleju odma kapala olejem, chłodnica poklejona jakimś dziadostwem cała. Podejrzewam że jakby się wjechało w dziurę z prękością 50 km.h auto po prostu złamało by się... Essi rulezz

no i widzisz sam doszłeś do tego że to złom heh bez pomocy klubowiczów... no może z jedna uwaga wilka i widzisz jakie autko warto kupić oczywiście essiego