| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-08-14 19:29:28 Dzisiaj przy okazji drobnych robótek, znalazłem rurkę swobodnie sobie wiszącą. Jako, że nie lubie jak mi coś wisi po nitce do kłebka i doszedłem do... skrzyni biegów. Wychodzi ona (ta rurka) z króćca na górze skrzyni i .. no właśnie.... Nie wierzę żeby żółtki by zapakowali ok 1 mb rurki tylko po to żeby po przejściu przez całą długość komory silnika, sobie swobodnie wisiała. Jak dla mnie, drogi koniec powinien byc gdzies wetkniety i tu zagadka -gdzie?
Oto zdjęcie tej podejrzanej rurki (ten srebrny gwint obok to śruba której użyłem jako wskaźnika):
I tu prośba do kolegów automatowców., Czy mógłby któryś zajrzeć u siebie gdzie ta ruka dochodzi? W ostateczności potwierdzić, że jest top coś w rodzaju odmy i faktycznie ma wychodzić donikąd... [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-08-14 19:30:35 ] |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-14 20:26:07 daj mi czas do jutra - dziś już ciemno... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-08-15 12:16:20 Panowie, myślałem że choć odrobinę znacie się na motoryzacji ...
Ta rurka z naturalnych przyczyn powinna być podłączona do układu elektryki szyb. Odczyt prędkości obrotowej przekłani hydrokinetycznej trafia do osobnej jednostki sterującej i tam na podstawie dodatkowych odczytów z czujników: temp. powietrza, nasłonecznienia i średniej wielkości opadów z ostatnich dwóch lat, dobiera optymalne uchylenie szyb w aucie w odniesieniu do prędkości jazdy ...
A tak na serio to, muszę sprawdzić w służbowych automatach
Pozdrawiam - SpeedR |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-08-15 15:09:16
... i ew. ilość i treść naklejek ostrzegawczych
|
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-15 16:47:35 cholera Navi, u mnie też ta rurka jest... ja tam mam zły dostęp bo jest sprężarka klimy, a rurka zapętla się przy parowniku i później gdzieś znika w komorze silnika (chyba idzie wzdłuż podłużnicy) - jak ją trochę pociągnąłem to wychodzi bez oporów (tak 10-15cm) nie wyciągałem jej więc - ale prawdopodobnie i u mnie nigdzie nie jest przyczepiona
co to jest za rurka??? |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-08-17 20:04:37 No! Panowie i Panie,
Co to za rurka? Przecie nie pojadę do serwisu żeby się zapytać... |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2005-08-17 22:04:11 i mnie to zaciekawiło.. jutro sprawdzę u siebie, ale póki co to się jeszcze za wymiane oleju zabrac nie mogę bo się troche boję..
najlepiej powierzył bym te prace Elhopinowi bo był chyba przy wymianie obecny w ASO.. ale kiedys bedzie trzeba sie w koncu zabrac i to lepiej wczesniej niz pózniej.. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-18 09:28:02 spokojnie sam dasz radę - to łatwiejsze niż zmiana oleju, no chyba ,że jesteś bardzo proekologiczny i wiesz, że nie można zużytym olejem podlewać trawnika
aha i sprawdź nam tą rurkę - jak i u ciebie sobie gdzieś tam się pałęta nigdzie nie podczepiona to lepiej to zostawić jak jest ![]() |
artek krakow | 2005-08-25 14:19:34 jest tak jak myslisz ta rurka to coś w rodzaju odmy i idzie dokładnie do nikąd ,u mnie jej koniec jest wcisnięty pod zbiorniczek wyrownawczy
|
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-08-25 21:22:13 czyli zostawiamy w spokoju - thx! |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-08-25 21:37:23 Artek, przyłączam się do podziękowań.
Krótko po wojskowemu, |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2005-08-28 23:10:12 panowie to jest rzeczywiście ospowietrzacz jakiś przy skrzyni biegów.. pytałem mechanika. wybaczcie że tak póżno odpisuje.. ale pocieszy was pewnie drodzy koledzy fakt że i u mnie wisi taka rurka... |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2005-08-28 23:12:05 chciałem napisać "odpowietrzacz" oczywiście także wszystko ok.. |