Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-11 23:01:53 na niemieckiej stronie jest banerek reklamujacy pierwszą , próbną serie nowej ŁAdy NIWY. Cena przy obecnym kursie EURO jest niezbyt zachecająca 17900EUR. zresztą zobaczcie saminowa niwa w Niemczech ![]() |
![]() Mateusznia takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-03-12 12:22:05 Cena jest bardzo wysoka (17.900,- EUR przy dzisiejszym kursie EURO = ponad 78.000,- PLN!).
Przepiękny (wg mnie) LandRover Freelander kosztuje w Polszcze u dealera 23.950,- EUR. Jak już miałbym te 78 kPLN, to poczekałbym, dołożył i zakupił Freelandera (pomimo całej sympatii dla Łady; zresztą to już nawet nie jest do końca łada, ale takie "niewiemjeszczeco") lub kupił roczne autko Rovera w cenie nowej eksperymentalnej Niwki... Nie wspominam o tym, że "stara" Niwka (ŁADA, nie jakiś tam szewrolet ![]() No -> ale mam nadzieję, że może cena spadnie, a przy bliższym poznaniu autko okaże się sympatycznym. |
![]() Grzesiek Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-12 13:14:04 Dla mnie Alfa Romeo(147,156,166) to bardzo piekne auta,całe-nie tylko klamki ![]() |
![]() Grzesiek Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-12 13:38:47 Dokładnie,poprzednia Niva-bardzo popularna była i jest nadal wśród leśników.Kto takim autem chciałby i wogóle by sie nie bał jechac w teren bez poczucia że na pierwszym błotku może utknąć.Za tą kasę to rzeczywiście,mało kto sie zdecyduje.Mozna kupic Jeepa Grand cherokee uzywkę(super wypasione auto-mi osobiście bardzo sie podoba) a nie eksperymantalnego chevroleta,bo nie mówimy już chyba o Ladzie Nivie tylko Chevym ![]() Pzdr Grzesiek p.s,cos czuję ze dziś nam w tym temacie Miły referat napisze ![]() |
![]() Mateusznia takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-03-12 14:52:35 Ciekawe jaki toto ma silnik (widzę, że 1,7 ale czy ten z Łady; jeśli tak, to z jakimi zmianami), zawieszenie i całą resztę mechaniki (ile w tym jest ŁADnej Niwki). |
![]() Mateusznia takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-03-12 16:39:45 Nie wiesz Miły, czy toto ma wspomaganie kierownicy w standardzie i jakiś jasiek, czy inną poduchę (za taką cenę chyba tak, ale...)?
Qrna naprawdę - za taką cenę sprzedaży (a Niemcy z Rosji mają 10% cła, a nie 35, jak my), to - przy stos. niskich kosztach, jakie są na wschodzie - w standardzie powinna być klimatyzacja, prysznic i masaż stóp ![]() ![]() ![]() Mariusznia rzucający schabowym |
![]() Mateusznia takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-03-12 17:08:55
Wspomaganie w terenie chyba się przydaje ![]() Poduszka -> no cóż, rozmawiamy tutaj o wyposażeniu w kontekście ceny, a nie o walorach terenowych (bo tutaj to nawet przeszkadza) -> za tą cenę chciałoby się mieć kilka gadżetów zwiększających komfort i bezpieczeństwo w trasie, czyż nie? Szczególnie, że toto trochę kieruje się w stronę bulwarówki. Miły -> żeby nie było nieporozumień -> ja nie krytykuję Twojego Ulubieńca za sam fakt, że śmiał zaistnieć (zastanawiam się, czy ja w ogóle toto krytykuję, czy tylko prowadzę luźną dywagację na temat tegoż), ale za wysoką cenę, która wydaje się nie mieć uzasadnienia (chyba, że faktycznie płaci się za coś... no... ale za co właśnie, bo chyba nie za legendarną trwałość Niwy; to nie jest aluminiowy kanciaty Rołwer) |
![]() boreg Klubowicz NOK VW T-23 warszawa | 2003-03-12 17:13:02 Mysle, ze jest to po prostu ubulwarowienie kolejnej terenowki, zrobione z amerykanskim wdziekiem ![]() ![]() |
![]() Misiek-wadowice seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2003-03-12 18:53:12 A ja mam wrażenie że nowoczesne terenówki są tylko po to robione by ciągnąć lawety z rozbitymi osobówkami z zachodu na wschód. |
![]() Grzesiek Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-12 18:54:10 Ja uważam że elektryczne szyby,lusterka,poduszki,wspomaganie to są podstawowe elementy jakie powiny sie znaleźc w nowo produkownym aucie.Tak jak pisze Mariusz,ta cena to jest nieadekwatna do wyposażenia.Za tą kasę to bym wolał jak juz wyżej napisałem granda cherokee który mi się bardzo podoba,szczególnie 5.2 V8 benzyna(poprzedni model,bo nowy ma 4.8 bodajże) ![]() ![]() |
![]() Michal_Sedziszow Sędziszów | 2003-03-12 19:01:23 Mi osobiście się podoba ale cena zdecydowanie szokuje, może silnik jest już Oploski i wypas w stylu amerykańskim. |
![]() Grzesiek Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-12 19:41:41 Jakby był amerykanski wypas to na zdjęciach by był automat,skórzana tapicerka i full elektroniki,łacznie z ekranem LCD ![]() |