Sterowanie nawiewem jest podświetlone??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
takie mam pytanko, chodzi mi w omie A czy coś tam jest podświetlone bo mam dziwne wrażenie w nocy że tam jest za ciemno...chodzi mi o te suwaki i wogóle ten cały element....i jeszcze..jakby mógł ktos tak dokładnie opisać wyjęcie tego elementu, nie moge poodczepiać tych "drutów"

pozdrawiam

Jest podświetlane 1 żaróweczką - a później światełko rozprowadzone jest platikową przezroczystą płytką na całość (czerwone/niebieskie + suwaki)

Dostać się do tej żarówki - masakra bez wywalenia wszystkiego.
Mi się ostatnio udało po wymontowaniu kółka regulacji nawiewu, wywaleniu radia i wywaleniu kieszeni (profilaktycznie wywaliłem jeszcz popielniczkę żeby było wygodniej a i tak męczyłem sie godzine żeby wepchnąć nową żarówkę na miejsce.

Żarówka jest na wysokości czerwonej plamki (kwadracika/czegoś tam)

ps. nie odrobiłeś lekcji - >ARCHIWUM

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-08-16 15:44:20 ]

dziękuje, jutro bede działał

ps.przepraszamkiepski jestem w tej wyszukiwarce

jednak mi sie dobrze zdawało że za ciemno tam jest

pozdrawiam

Cytat:
2005-08-16 15:34:25, Solltys pisze:
Dostać się do tej żarówki - masakra bez wywalenia wszystkiego. Mi się ostatnio udało po wymontowaniu kółka regulacji nawiewu, wywaleniu radia i wywaleniu kieszeni (profilaktycznie wywaliłem jeszcz popielniczkę żeby było wygodniej a i tak męczyłem sie godzine żeby wepchnąć nową żarówkę na miejsce.

Sołtys - nie strasz chłopaka, tak to tylko może być za pierwszym razem, bo za drugim zajmuje to góra 5 min. (Demonstrowałem to na którymś zlocie , chyba na samochodzie DanDan'a)
Pozdr.

ja mam patent na wymiane zarowki bez rozkrecania wszystkiego. tylko jeden wkret na dole w okolicach zapalniczki...

nie można zamienić tam tej żarówki diodą LED??taka rozpraszajacą nawet?

ostatnio wszystko na LED-y chce wziąść

pozdrawiam

Cytat:
2005-08-16 17:58:56, ROBERTHO pisze:
Sołtys - nie strasz chłopaka

Nie straszę, tylko zapomniałem dodać że mam wyłamany ząbek blokujący wsuwkę z żaróweczką i co wsadziłem na miejsce to sprężynujący kabelek mi ją ...smyk spowrotem

Co Kropelka sklei, sklei żadna siła nie rozklei,
lub kawałek papierka ppowinno załatwić problem.

wymieniłem żarówke wkońcu od rana walczyłem ale dla kogoś kto wie jak torobić to jest góra 20minut roboty,zdjąłem panel przedni i spoko...

z regóły jestem spokojny i jakieś tam problemy nie wkurzały mnie,wszystko na spoko..ALE JAK TA CHOLERNA WSÓWKA OD ŻARÓWKI WPADŁA MI DO ŚRODKA TO , no ale widze że to powszechne..nie pomyślałem o kleju żeby to przymocować,no nic.najwyżej za tydzien znowu rozbiórka

pozdrawiam

o i chciałbym wszystkim, którzy pisali kiedyś na forum o wymianie tej żarówki podziękować

dobre te forum

no i.....wyszukiwarka rządzi!!

no i jestem po nocnej jeździe z tym podświetleniem zespołu nawiewu....dupa!!! u góry wszystko ładnie świeci a na dole(niebieskie pole)połowe tego co u góry:/

u wszystkich tak jest???

pozdrawiam

Cytat:
2005-08-16 22:23:30, omegafan pisze:
ostatnio wszystko na LED-y chce wziąść

hmmm... tez mnie tak kiedys naleciało. Troche sie namęczyłem zeby sie dostac do wszystkiego ale sie udało Obecnie jestem z trakcie powrotu do seryjnego podswietlenia

Pozdrawiam Adrian

Cytat:
2005-08-27 22:23:46, omegafan pisze:
dupa!!! u góry wszystko ładnie świeci a na dole(niebieskie pole)połowe tego co u góry:/ u wszystkich tak jest??? pozdrawiam

tak...

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2005-08-27 22:23:46, omegafan pisze:
dupa!!! u góry wszystko ładnie świeci a na dole(niebieskie pole)połowe tego co u góry:/ u wszystkich tak jest??? pozdrawiam

--------------------------------------------------------------------------------

tak...

ehhh, pierwszy raz od kupna auta zrobiło sie tam jasno(nie wiedzialem że to jest podświetlone) i takie średnio miłe zaskoczenie

wsadziłem tam żarówke 2W

ps.ale se postów nabijam ostatnio

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-08-28 00:07:38 ]

Stary temat ale chciałbym coś dorzucić ku przestrodze. Wziąłem się dzisiaj za wymianę tej żaróweczki. Niestety za mocno ciągnąłem za suwaki i upierdzieliło mi się cięgno od temperatury. W taki sposób z pierdułki zrobił się problem, bez rozbierania dechy chyba się nie obędzie.

a czy sterowanie ogrzewania jest ciągle podświetlone?tak samo jak włącznik swiateł i czerwony punkcik na awaryjkach?-u mnie tak jest

chodzi mi o to co jest u was podświetlone przy wyłączonych światłach

chciałem sprawe rozwiązać przez kolege Adriana to on ma inaczej niż ja

pozdrawiam

sterowanie ogrzewania cały czas się świeci po włączeniu zapłonu

Cytat:
2005-09-22 20:29:21, _Gepard_ pisze:
sterowanie ogrzewania cały czas się świeci po włączeniu zapłonu

U mnie też.

uuufffffffffff no to super, że wkońcu coś mam tak jak inni.hehe

dziękuje i pozdrawiam

draakhul- może ci się zsuneła linka która steruje klapka od temperatury? Też tak miałem przy wymianie tej żaróweczk . Nie trzeba rozbierac dechy. Trzeba zdjąć osłone nad pedałem gazu i tam założyć tą linke na klapke.

pzdr.