Gaz do rs2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znajomy kupil rs 2000 , dzis był pytac u gazownika i sie okazalo ze ma plastikowy kolektor (gaz koszt ok 3500-4500zł)
rocznik rs to 1992 grudzien (z tylu juz swiatla jajka)
czy to mozliwe aby tam byl plastikowy kolektor?
jaki gz wsadzaliscie do swoim rs 2000?
poprosze o jakies infromacje co tam najlpiej wlozyc gdyz te 4000 zl go przeraza
dziekuje

Cytat:
2005-08-16 19:19:20, PIGMEY pisze:
Znajomy kupil rs 2000 , dzis był pytac u gazownika i sie okazalo ze ma plastikowy kolektor (gaz koszt ok 3500-4500zł) rocznik rs to 1992 grudzien (z tylu juz swiatla jajka) czy to mozliwe aby tam byl plastikowy kolektor? jaki gz wsadzaliscie do swoim rs 2000? poprosze o jakies infromacje co tam najlpiej wlozyc gdyz te 4000 zl go przeraza dziekuje

mysle ze go chca go naciagnac na ta instalacje
watpie zeby w rsie byl plastikowy kol i to w takim roczniku
pozatym zalozenie 2 gen spowoduje drastyczny spadek mocy

gdzie on ma tam lastikowy kolektor buhehhehe moze z niego tak mechanik jak ze mnie zakonnica ja u siebie swadziłam jakis zwykły za 1700 zł i było bomba było bo mam problem teraz z cewkami ale jak wsadiłem to chodził zajeb... wiadomo ze nie tak jak na 98 ale było ok. proponuje jechac do innego gazownika a tamtemu kupić młotek i niech sie pierd... w łep osił jeden

witam

stoi przed domem ogladalismy go i jesli to jest to pod napisem EFI to jest to na 100% plastikowe do dolu(w miejscu łaczenia z silnikiem) , magnes tego nie chwyta , a jak sie stuka i kolorystycznie to jak plastik. o co chodzi? kupujac go to na 100% byl pewna ze ma metal mysleslismy ze w tym roku ani plastikow nie bylo

Magnes nie chwyta bo jest z aluminium - zdrap farbe i zobaczysz
Ja mam zwykly gaz 2 gen i jest ok po za tym ,ze jest slaby ,ale cos za cos.Wsadzilem mikser 34 mm i nie wiem czy nie za maly.Od 5tys jakos slabo sie kreci.

pewnie zobaczyl czarny kolektor i uznal ze to plastik...150 koni do gazu...ale zakladalismy w clio 16V, mitsubishi 3000gt...czego Ci ludzie nie wymysla.

Cytat:
2005-08-16 21:21:40, szczegol pisze:
pewnie zobaczyl czarny kolektor i uznal ze to plastik...150 koni do gazu...ale zakladalismy w clio 16V, mitsubishi 3000gt...czego Ci ludzie nie wymysla.

ale to 3000 gt to chyba N/A było?

heheeh, pan z gazowni na pewno się nad wami zlitował i dał cenę zaporową, bo pomyślał sobie że może jednak uratuje to piękne auto przed zagazowaniem