Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Misiek-wadowice SYMPATYCZNY GOŚĆ seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2003-03-12 13:10:20 Witam.
Czy do silnika zasilanego LPG można zastosować zimny dolot powietrza? Pozdrawiam. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-03-12 13:16:22 Z doswiadczenia wiem,ze na lpg lepiej jak jest dopływ powietrza,ale taki zeby samo sie zasysało niż żeby pęd podczas jazdy wpychał je na siłę do filtra,bo to jest przyczyną gaśniecia silnika na wolnych obrotach.Ja mam nawet zdjętą tą nakładke przedłuzającą dolot.Widać odrazu różnicę. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-12 16:52:01 dokladnie - ja tak mam i jest miodzio. |
![]() maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2003-04-21 18:14:03 Mam skromne pytanko w tym temacie!
Podczas jazdy na LPG zaleca się zatkać wlot powietrza i termostat filtra ustawić na zimny.Od momentu założenia gazowni termostat mam tak ustawiony natomiast zatkanie dolotu zrobiłem zimą,do dzisiaj było wszystko ok.Teraz gdy temperatura otoczenia wynosi około 20 stopni to pojazd zaczyna mi się przegrzewać temp.wchodzi na maksa.Mam nowy termostat, nowy płyn w chłodnicy i wszystko odpowietrzone.Wyjołem patent na dolocie do filtra odczekałem aż ostygnie ta cała komedia odpaliłem i zrobiłem ze20 km po mieście dając jej po garach.Mocy ubyło wolniej się wkręcała w obroty ale nie przegrzała się. ![]() ![]() |
![]() Michal_Sedziszow Sędziszów | 2003-04-21 19:50:50 Ja Ci nic nie doradzę,ale muszę Ci powiedzieć że bardzo mi się podoba Twoja Łada.
Sprawdż czy termostat puszcza obieg na chłodnicę,jak złapie wyższą temp. dotknij chłodnicy czy jest ciepła czy też gorąca. Jak nie jest to znaczy że termostat jest wadliwy,bo czasami się to zdarza albo puszcza obieg na chłodnicę za pużno. |
![]() maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2003-04-21 20:08:28 ![]() ![]() sprawdziłem termostat jest ok.Upećkałem się płynem na dyngusa zamiast wodą. ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-04-21 22:02:09 Identyczna zaglada w stanie takim jak na zdjeciu (czerwona 2104) stoi i gnije w Wawie na ulicy Gornoslaskiej - jak mieszkam w tym miejscu juz 1,5 roku to nie byla ruszana ani razu - a jest w naprawde super stanie, szkoda mi jej po prostu. |