| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-08-18 00:26:39 o właśnie mam pytanko o jakiej wysokości max zmieści się tuba do bagażnika? |
Roli666 Bestyja Cz-wa | 2005-08-18 00:35:46 Wydaje mi sie że źle trafiłeś z tym postem |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-08-18 02:21:00 po pierwsze pod takie radio jakie chcesz kupic to tuba jest jakims nie porozumieniem
po drugie kto w malcuhu wklada takie rzeczy do kufra?? po trzecie zamiast tej tuby kup sobie dobre radio na plyte dwa glosniki jakies 16 i zamontuj je w tylnej polce-bedziesz bardziej zadowolony |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-08-18 18:50:31 generalnie nie da sie w bąku pogodzic przyzwoitego zestawu audio z kwestią wygladu i funkcjonalnosci wnetrza oraz bagażnika.. albo cyk cyk pierd pierd i normalne auto albo mego audio i praktycznie democar.. jedynym słusznym rozwiazaniem sa porządne głosniki z tyłu ( ale nie zadna wiejska półka tylko wyciac dziury i uszczelnić matami bitumicznymi) a z przodu normalne radio.. mnie taki zestaw starczył a co najwazniejsze nie robiłem z auta groteski. |
Roli666 Bestyja Cz-wa | 2005-08-18 19:27:54
Rozumiem że nie bedzie mejsc dla pasażerów z tyłu, więc może zrobić konkretną zabudowe z tyłu do wysokości szyb, w przednie drzwi włożyć średniotonowe głośniki a na słupkach A zapodać tweetery, do tego jakieś radyjo CD, ewentualnie z odczytem MP3. |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-18 19:36:31 a wogóle to wywal cały środek, zostaw tylko sobie fotel, dupnij na tył zamiast siedzenia tube, drugą do bagażnika (choć tak małych chyba nie robią), w drzwiach wsadź wysoko tonowe, piszczałki na desce rozdzielczej, do tego diody i laser (duuużo diód) a radio Pjonjera za 80 zł z giełdy, najlepiej używane, bo nowego nie opłaca sie kupować (podobno stoją po 100 zł)
nie no chłopie nie rozmieszaj mnie, kup w miare dobre radio, dwa głośniki basowe i dwa wysokotonowe, zamontuj to wszystko w otwory wywiercone w tylnej półce i będzie git - żadnych głośniczków przy kierownicy i tub (bo do tuby to porządny wzmacniacz jest potrzebny a nie zwykłe radyko) tyle z mojej strony [ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2005-08-18 19:36:55 ] |
Ostry87 126p '87 i '93, Esco ... Kraków | 2005-08-18 21:39:55 Ja ze znajomym rozwiązałem to w inny sposób. Pomijając wygłuszenie matami autka.
subaktywny taki jeden. Do tyłu poszła półeczka kupiona, ale głośniczki lepszej jakości włożone 4 x 140 watt. W drzwi poszły takie kolumienki (przykręcone).kolumienki. Do tego wzmacniacz 4 kanałowy używany. I naprawde ładnie gra. Bo przy radyjku mocy np: 4x25 cudów nie zdziałasz. Ale polecam te kolumienki. Naprawde ładnie grają jak na tą cene. Ewentualnie jakąś półeczke do tyłu. Niestety maluszek jest ciężki do nagłośnienia. maluch dobrze nagłośniony Ale dla mnie to przesada. Ja ze znajomym rozwiązałem to w inny sposób. Pomijając wygłuszenie matami autka. subaktywny taki jeden. Do tyłu poszła półeczka kupiona, ale głośniczki lepszej jakości włożone 4 x 140 watt. W drzwi poszły takie kolumienki (przykręcone).kolumienki. Do tego wzmacniacz 4 kanałowy używany. I naprawde ładnie gra. Bo przy radyjku mocy np: 4x25 cudów nie zdziałasz. Ale polecam te kolumienki. Naprawde ładnie grają jak na tą cene. Ewentualnie jakąś półeczke do tyłu. Niestety maluszek jest ciężki do nagłośnienia. maluch dobrze nagłośniony Ale dla mnie to przesada. A jeżeli chodzi o te głośniczki wejdą, tyle że trzeba zwrócić na głębokość głośnika. Ale tube odradzam do bagażnika. Zapomnij o bagażniku sorki schowku [ wiadomość edytowana przez: Ostry87 dnia 2005-08-18 21:45:14 ] |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-08-18 22:07:10 fajne zdjecie ma ten malar co linka do aukcjii dales, to tak OT |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2005-08-19 21:25:21 Ja "miałem"tak w malcu(mialem poniewaz teraz juz niechce bo za duzo wazy ) Radio First z MP3(obecnie w Skodzinie) Za ta kase mysle,ze gra w miare dobrze. Moge Polecic to radyjko,ale czarny panel do malca pasuje lepiej niz srebrny Głośniki to 16cm w polce wystarcza i 13cm z przodu jeden.
A tak OT,te 400watt to one maja chyba na naklejce ![]() |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-08-19 22:42:18 w te 400w to ja tez nie wierze a powiedz czemu uwrzasz ze CD bedzie kiesko grac ![]() |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2005-08-20 10:46:59 Kiedyś zdarzyło mi sie kupić 4 głośniki ferrosołnd 2x10cm i 2x13.5. po podłączeniu od razu je wywaliłem - ich 200W gralo gorzej niż bardzo stary głośnik alpine 20W z naddartą membraną, od razu kupiłem na allegro używaną półkę z głośnikami 6x9 firmowymi - 200W mocy muzycznej i jestem bardzo zadowolony. zapłaciłem za to 2x wiecej od tych 4 śmiesznych głośników ale za to słychać muzyke.
Pólka jest niziutka i odwróciłem ją, kładąc niższą stroną do tylnej szyby przez co w lusterku nie zasłania mi ani kawałka szyby oraz nie rzuca sie to w oczy Nie radze wiec nikomu kupować tanich bezfirmowych głośników, lepiej dodać pare zł i nawet niech to bedą stare zużyte modele, to i tak bedzie to 1000x lepsze od tanich nowych. |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-08-20 10:54:14 e tam, w większości przypadków rzeczywiście tak jest, ale np. alphardy nie są drogie a grają dobrze, poza tym nie ma sensu wkładać dobry sprzęt do auta które można śrubokrętem otworzyć
[ wiadomość edytowana przez: gumbas5 dnia 2005-08-20 10:54:39 ] |
Ostry87 126p '87 i '93, Esco ... Kraków | 2005-08-20 17:43:57 Ja mam Boschmana głośniki i naprawde dobrze grają, a nie są aż nadto drogie.
Pozatym u mnie nie pieprzą się z zamkami tylko szybki wybijają skur## |
Chudy89 F&F Sympatyk Polonez Caro 1.6GLI Katowice | 2005-08-20 23:48:48 Dobra, to jak już go wyśmialiście i skrytykowaliście to może i ja coś napisze.
Po pierwsze: specWROC pytał o rade a chyba nie o komentarz Po drugie: To jego auto i może sobie nawet taki głośnik w kiere zapodać No i po trzecie: System z głośnikami w tylniej półce mam założony u siebie. I jakoś nie mogę się zgodzić z waszymi wypowiedziami (przynajmniej nie w całości). Maluch to maluch i musielibyście się nieziemsko postarać żeby wytłumić dźwięk w malcu bo zawsze jest coś na zewnątrz słychać. U mnie wysokie i niskie tony, ale na przykład u Skubipa, który ma przesunięty dolot do lewej strony słychać głównie bas. A co do zdania na temat tego że więcej słychać na zewnątrz niż wewnątrz to nie macie racji. Płyta w malcu może być. Ja mam zmieniarkę z Clariona podpiętą do radia z tej samej firmy 4 x 35W (z seja) a to wszystko gra sobie na dwóch Dax'ach (120W w rms) i dwóch Blaupunktach trójdrożnych (jakieś 50W w rms) i jakoś nie narzekam na zły dźwięk czy bas bez przesówania dolotu. Życzę powodzenia specWROC |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2005-08-21 01:59:57 ja przez pewien czas mialem audio w maluchu. z przodu w drzwiach alpiny e-type (specjalnie zrobione boczki z plyty mdf) a z tylu polke... moze nie jest to najpiekniejsze ale spelnia swoja role, bas zywy i przyjemny , glosniki ustawione w dobrej pozycji same plusy oprocz faktu samej polki... polke wykonalem z 16mm plyty mdf i idealnie ja dopasowalem do samochodu, siedzialy w niej trojdrozne E-tytpy.
gralo fantastycznie. a teraz polka jest do sprzedania 60 zl![]() |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2005-08-21 02:01:47 |