Prasa i takie tam.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Patrzcie co dzisiaj wyczytalem. Normlanie serce sie kraja jaka mamy mlodzież

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2003-03-12 16:14:54 ]

a pisal to zapewne PELNOWARTOSCIOWY dzienikarz (yna)
adasco

Ja też z przykrością słucham durnych opinii debilowatych moich kolegów z klasy (nie wszystkich - ale dużej części). Sami mają auta, które ładzie nie dorastają do pięt (jeden np. ma lanosa, drugi jakiegoś starego malucha) - a po ładzie tak jadą.

No... a... tentego... o co Wam chodzi,. bo nie do końca rozumiem..?
Jak się serce kraje, to się człowiek martwi. Ja się natomiast cieszę, że młodzież chce 2107 i zgadzam się, że toto małe bez Prawa Jazdy B jest zbyt drogie (zresztą chyba widziałem toto w naturze na targach i brzydkie było)...
Jesli nie rozumiem głębi tych postów... ups... to przepraszam i proszę o uświadomkę .

Też to dzisiaj czytałem . Koleś chyba nie cieszy się z takiej perspektywy. A generalnie Auto Świat jest do dupy. Jedna propaganda niemieckiej motoryzacji. Zero obiektywizmy. Jak zjebali Mazdę 6, Accorda, C 5, a chwalą gówniane VW i inne Vectry

Mea culpa. Uzylem zlego sformulowania. Moje wrazaenie po przeczytaniu tego listu bylo takie, ze koles sie cieszy, ze rodzice kupia mu malca albo Ładę. No i uzylem zlego sformulowania. Chodzilo mi o to, ze ciesze sie, ze mamy taka fajna mlodziez, ktora wie jakie auta sa dobre

Ja myślałem, że koleś nie jest zadowolony z faktu, że dostanie od rodziców ładę. Więc dla przykładu podałem też moich kolegów. Dla mnie to z kontekstu wynika, że ten koleś myśli na zasadzie, że maluch czy 2107 to jedyne pojazdy na które będzie go stać i niechętnie kupi któryś z tych pojazdów.
Ale może się pomyliłem z interpretacją.

Cytat:
Ja myślałem, że koleś nie jest zadowolony z faktu, że dostanie od rodziców ładę. Więc dla przykładu podałem też moich kolegów. Dla mnie to z kontekstu wynika, że ten koleś myśli na zasadzie, że maluch czy 2107 to jedyne pojazdy na które będzie go stać i niechętnie kupi któryś z tych pojazdów.
Ale może się pomyliłem z interpretacją.

Ja tak samo jak Miły odebrałem ten tekst. Moim zdaniem dla gościa pełnowartościowym samochodem jest fiat punto albo skoda fabia, a nie jakaś tam Łada czy malec.
pozdr.

Ja powiem tak, rzeczywiście tanie autko to nie jest ale te podsumowanie to nie wiem tak jak by Łady to było nie wiadomo co jakieś największe badziewie. Mam nadzieję że jak mu kupią 2107 to nie zostanie przyjęty do klubu.

To było na zasadzie wyśmiania łady - faktycznie jako najgorsze badziewie. To tak samo jak w "Szopce noworocznej" na nowy rok był moment o wycofaniu się toyoty z pomysłu budowy montowni w Polsce. W związku z tym żeby coś tam pasiło do rymu, to zmontowali tak, żeby tekst brzmiał, że w Polsce powinna powstać fabryka moskwiczów, wołg oraz ład. Oczywiście wszystko ironicznie - tak, żeby przedstawić ładę jako najgorsze badziewie.

Według mnie koleś poprostu informuje co mu rodzice kupią jak juz bedzie miał prawo jazdy. Nie odczytuje tego jako wysmianie Ładnej. A co do tego tekstu o Punto czy Fabii to poprostu porownuje co mozna kupic za ta kase za ktora chca puscic to male coś.

Przypadkiem nie odczytajcie tego, ze ja kolesia bronie, ale tak to odczytuje.

ja rozumiem to tak, ze dla nich lada i 126 to nie samochody. zapodalem to na klub 126 i mieli podobne odczucia.

aha, ten anomim pare postow wczesniej to nie ja. Ja jestem ten drugi zaraz po obrazku.

adasco

a może synek ma takie pobożne życzenia, aby mu rodzice kupili chociaż malucha czy ładę, bo na wiecej nie ma co liczyć...

Panowie - trzeba po prostu to ola..Czy to ma jakiekolwiek znaczenie????
Ja lubie to co lubię i nie bardzo mnie obchodzi czy to się komus podoba czy nie. kazdy ma swój gust , swoje zdanie i ma do tego pełne prawo.Tego sie na szczęscie dorobilismy rzucając kamieniami do ZOMOWCÓW. Mnie sie wydaje, ze ten młody, który jest aurtorem wypowiedzi na temat ŁADY po prostu nie wie co to jest i tyle.Jak mu juz kupia auto to będzie sie cieszył z tego co ma. Poza tym LADA nie jest modna i to jest sedno sprawy dla przeciętnego chłopaka.
Paweł

Albo taki konkurs -> co gość miał na myśli, bo nie wiadomo czy się cieszyć, czy krytykować

Żiguli

a to prawda ..
to najtańsze auto, najłatwiejsze w naprawie i eksploatacji oraz najpopularniejsze wśród młodzieży różnych środowisk ( zwłąszcza 8 9 i 99 )