Lantra - tajemnicze wtyczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rzucam taki problemik :
Lantra 1,5 1993. Na desce rozdzielczej są włączniki ogrzewania tylnej szyby, awaryjnych i przeciwmgielnych. Są też dwie zaślepki. Otóż po wyjęciu tych zaślepek stwierdziłem ze zdziwieniem, że tkwią tam wtyczki !!! Nie ma włączników ale są wtyczki z kablami. Czy ktoś wie do czego one mogą służuć? Może ktoś ma więcej włączników (fabrycznych) i do czego są?
Ja podejrzewam ABS, tempomat, przednie przeciwmgielne.
A może ktoś wie na których schematach ze strony HMAService.com można znaleźć te wtyczki?

okablowanie widocznie jest jednakowe do wszystkich wersji wyposażeniowych ja nie mam elektrycznych lusterek a pod zaślepką z lewej strony kierownicy jest wtyczka
co do tych z rzędu po prawej to pierwszy z lewej to klima ( mam ) z tego co się orientuje to abs jest ( w moim ) w lantrze nie wyłączalny..... wszystkie schematy są na webtechu
pozdro d........

Więc jedna wtyczka rozszyfrowana .
Być może ta druga jest od halogenów. W przednim zderzaku są miejsa na halogeny, ale otwory są zaślepione.

Pod zaślepką zlewej strony kierownicy u mnie nic nie ma.

Nie znam strony webtech, mogę prosić o dokładniejszy adres?
Chyba że masz na myśli www.hmaservice.com.
Problem polega na tym, że nie wiadomo na którym schemacie szukać tych wtyczek.

A propos halogenów, czy te zaślepki były fabrycznie wypełniane jakimiś lampami, bo nie widziałem jeszcze Lantry z takimi halogenami a mają one chyba nietypowy kształt.

Pozdrawiam.