| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-08-19 12:05:13 Jeśli objawy występują zarówno na benz. jak i LPG pierwsze co bym skontrolował to faktycznie instalacja zapłonowa.
Lewe powietrze, jest szczególnie łatwo zauważyć po nierównej pracy na biegu jałowym. Być może, któryś z czujników podaje błędne sygnały do ECU. Ciekawy jest przedział obrotów w jakim występują te objawy. Gdyby zakres był nieco szerszy powiedział bym, że mogła się "wyślizgać" prowadnica zaworowa. Dobrze było by podłączyć do ukł. podciśnienia wakuometr. Pozdrawiam - SpeedR |
Buba030 Płock | 2005-08-22 10:15:36 No to w sobote troche pogrzebałem przy zapłonie , wymiana swiec , kopułki , palca itp , ale to nic nie dało. Wróciłem do poprzednich elementów. Ale..... po odłaczeniu zaworu EGR (przypadkowym) wszystko działa super!!!! Okazało się , ze to ten zawór cos nie tak działał. Wykreciłem go i przeczyściłem ,ale to niezbyt pomogło. Na razie jeżdżę z odłączonym EGR-em. Co w tym zaworze mogło sie rozwalic , bo jest on chyba nierozbieralny.? Biorąc go od spodu rusza sie tak jak powinien , ale wtedy silnik chodzi nierówno. A jak sie go odłaczy jest ok. |