MotoNews.pl
11 Ja zdjac kierownice ?? (110576/0)

Ja zdjac kierownice ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chcialem wymienic kierownice w E34, na taka z poduszka (skorka) jak sie do tego zabrac i co bedzie mi potrzebne ??

odłącz akumulator
odkręć TORXEM sróby z tyłu kierownicy 4szt
zdejmij airbag, wypnij kostke
odkręc kierownice nasadowym chyba 24mm
żeby zdjąc kierownice musisz swolnic blokade na stacyjce, czyli kluczuk na pierwsza pozycje
to wszystko

ale jak zdjac ta zwykla kiere starego typu bez poduszki???

Cytat:
ale jak zdjac ta zwykla kiere starego typu bez poduszki???

rwiesz klakson i odkręcasz kluczem i to wszystko

co to znaczy rwiesz klakson mowie o kieronicy ktora ma klaksony takie cztery prxyciski wiec ?????

Hz10 miał na myśli znaczek BMW po środku kiery. Podważ go kluczykiem delikatnie, pod spodem masz śrubę na 17 lub 21, nie pamiętam...

Cytat:
2005-08-20 13:09:47, biem pisze:
Hz10 miał na myśli znaczek BMW po środku kiery. Podważ go kluczykiem delikatnie, pod spodem masz śrubę na 17 lub 21, nie pamiętam...

albo 24...

A wogole da sie zamontowac kiere z poduszka jak fabrycznie nie bylo poduszki?? Nie potrzeba jakichs czujnikow tez montowac zeby poduszka byla zdolna wystrzelic przy uderzeniu??

No przy założeniu, że chcesz żeby ci poduszka działała. Bo koledze to raczej chodzi o wygląd kierownicy niż o samo działeni. Druga rzecz to to że raczej ta kierownica pasować i tak nie będzie. Słyszałem, ze coś tam się różni - niby da się zamontować, ale jest problem chyba z wtyczką od klaksonu czy coś. Nie jestem pewny, ale tak ktoś mi kiedyś mówił

dokladnie chodzilo mi o wyglad.... ale jednak nie sprowadzam e34 tylko e36 i tam jest poducha wiec o wyglad kiery sie nie bede martwil pzdr i dzieki za odpowiedzi.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-08-21 16:01:32 ]