| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Macleod POLONEZ Ruda Śląska | 2005-08-19 17:15:39 Posiadam poloneza caro rocznik 92.
Wszystko bylo pieknie ladnie az do wczoraj.. Jadac nagle autko zgaslo znikla kontrolka z akumulatora wskazniki poszly na lewo jakby auto wogole nie jechalo.... Zjechalem na bok na luzie Dodam ze radio dzilalo caly czas nawet na sekunde nie zgaslo... Po kilku sekundach lampka z akumulatora zapalila sie ponownie jakby wrocil prad (ale przeciez radio gralo wiec do konca nie zniknal???) Chce ponownie odpalic auto nic z tego kreci rozrusznikiem ale auto nie lapie...krece krece i nic.... Wylaczam zaplon czekam kilkadziesiat sekund no i pali po chwili na dotyk???? Pojechalem do elektryka zgarnal 60 zeta za wyczyszczenie alternatora (jakbym wiedzial to bym se sam go wyczyscil://)....ale to nie ta usterka dalej gasnie z niewiadomo jakich powodow objawy te same..... Jesli ktos mial podobny problem prosze o pomoc bo jest to uciazliwe (niechcialbym wyprzedzajac kogos zeby mi auto zgaslo P)
Ładowanie jest OK jak to stwierdzil elektryk :// sam widzialem miernik ).
Dzieki za szybkie info.... |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-08-19 19:08:25 A ja jeszcze polecałbym sprawdzenie zielonego kabelka
To jest kabelek od modułu do aparatu
Takie właśnie objawy daje...auto gaśnie, od razu obrotomierz spada na zero, auto kręci, ale nie odpala, jak się poruszy kabelek, to znów działa
Pzdr |
Macleod POLONEZ Ruda Śląska | 2005-08-20 09:14:48 dzieki. oblookam to i napisze czy zadzialalo.
pozdrawiam |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-08-20 12:36:09 sprawdź stacyjkę |
BanditC Miłośnik FSO San A1112T :) Tarnobrzeg | 2005-08-22 18:49:18 Witam. Ja też sie spotkałem z taką usterką w polonezie tylko że do wymiany był moduł także spróbuj podłączyć inny.
Pozdrawiam |