[126]Dzien dziecka :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rzuccie okiem co ostatnio przyniósł mi sasiad z garazu:

dorzucił do tego jeszcze:

i pare innych dupereli i zapytał czy mi sie to przyda,bo akurat robił porzadek w garazu i miał wywalic to na złom...,następnie poszedł do samochodu i przyniósł jeszcze trzy koperty w których znalazłem następne ciekawe rzeczy(nie wrzucałem wszystkich zdjęć bo jest tego troche,ale jest to cała dokumentacja techniczna dwóch wariantów tłumików:wyscigowa i turyst.-sportowa,):

.
a juz wogóle zwaliło mnie z nóg jak zobaczyłem to: (nazwisko konstruktora)

,po czym wsiadł do samochodu i pojechał.....Nawet nie zdążyłem mu podziękowac....
Od czego moga byc te gazniki??

Osz Ty farciarzu powiedz sąsiadowi zeby zrobił porządek w całym domu to moze sie jeszcze cos znajdzie
pozdrawiam

kurde czemu ja nie mam takich sąsiadów

no fart niezły,to fakt.Jakby byli chetni,to mam mozliwosc odlania kilku szt tej pokrywy....
Odnosnie ceny to narazie nie moge nic powiedziec,bo uzalezniona jest od ilosci jaka bym zamówił ale mysle ze nie byłaby zbyt wysoka .

no pokrywa zaworów fajna, tylko co to jest to takie coś z boku ? taka jakny podstawka pod gaźnik ? jeśli tak to jak się do noej go przykręca ?

Radosny jak możesz to podaj jakąś wyjściową orientacyjną cene takiej pokrywy.

te gazniki mozna przykrecic do tej obudowy, wydaje mi sie ze sa to gazniki od duzego fiata, ale nie jestem pewny niech wypowie sie ktos kto ma kanta
pozdrawiam

To podstawka pod gaznik dwógardzielowy.Dorzucasz gaznik i otrzymujesz cos takiego:

Mysle ze cena zawierałaby sie w granicach 80-100zl,ale nie chce obiecywac.Jak byłoby sporo chetnych to moze jeszcze mniej...
Jezeli gaznik od kanta ma wymiary podstawy 105 x 60 mm to mógłby pasowac...

[ wiadomość edytowana przez: _radosny_ dnia 2005-08-20 12:21:13 ]

ja bylbym chetny na ta podstawke

Mnie te gaźniki przypominają gaźnik od bisa, ale to chyba nie to bo jeden przelot był by mniejszy, albo od jakiegoś wiekszego silnika moze z pandy 850/900 lub 1000?

A dało by rade porobić skany tych rysunków, a nie zdjęcia?

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2005-08-20 12:43:20 ]

też bym był chętny na taka pokrywe

Przed chwila pytałem sie ojca o taki tłumik, a on mi na to że właśnie takie rysunki posiadał (dostał od P. Bednarka) i taki tłumik wykonał na początku lat '80, ponoc bardzo ładnie mruczał i silniczek miał ciekawe osiągi, jak mi powiedział, to maluszek po stoczeniu koła zamachowego (zdjęte 3kG) i modyfikacju gaźnika, to z tym tłumiczkiem moja 600 grubo zamknęła licznik (ten do 130) czyli gdzieś w granicach 140 było. Rysunki dawno gdzieś sie zagubiły, dlatego chciał bym powrócic do tradycji , a jeśli zeskanowanie nie jest możliwe to prosił bym o poprawienie wymiarów na zdjęciach co by było mozliwe wykonanie sobie takiego tłumiczka, no chyba że nie zamierzasz podzielic sie z nami tymi danymi.

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2005-08-20 12:52:23 ]

Oki.Umówmy sie ze poczekam do poniedziałku...W poniedziałek rano podjade do tego goscia który ma mi to załatwic.Wtedy juz dowiem sie o dokładną cene oraz termin i zarzuce info...Narazie sa chetni na 3 szt.
A propo gazników to ten weber to panda30,ale nie mam pojecia od czego jest ten solex.Moze bardziej dokładne zdjecie ułatwi sprawe:

[ wiadomość edytowana przez: _radosny_ dnia 2005-08-20 12:56:36 ]

Ta cała dokumentacja wygląda mniej wiecej tak:

takze poprawianie wszystkich wymiarów byłoby conajmniej trudne do wykonania,a poza tym sprzedałem jednej osobie juz kopie tych rys,takze mysle ze byłoby z mojej str conajmniej nie w porządku jakbym je tutaj terz wrzucił... .Takze przykro mi bardzo

[ wiadomość edytowana przez: _radosny_ dnia 2005-08-20 13:27:00 ]

radosny może skany udostępnisz na klubową www ????

Ja tez bylbym chetny na taka pokrywe - mam taki gaznik - o ilie sie nie myle jest to weber 30 dgf z pandy 30

oki.Kolejny chety jest,takze juz 4 szt.Oby tak dalej...
Jezeli ktoś miałby jakies info na temat tego solexa,to byłoby super... .Z góry dzieki....

[ wiadomość edytowana przez: _radosny_ dnia 2005-08-20 13:59:04 ]

Na kiedy by sie mozna bylo spodziewac takiej pokrywy? - na kiedy kaske szykowac?

to nie są gazniki z Kanta.

w poniedziałek po poludniu pos6taram sie dowiedziec wszystkiego dokładnie(termin i cena) i wrzuce info....

Cytat:
2005-08-20 13:25:38, _radosny_ pisze:
(...) sprzedałem jednej osobie juz kopie tych rys,takze mysle ze byłoby z mojej str conajmniej nie w porządku jakbym je tutaj terz wrzucił... (...)

Kopie to przecież papier, prawie jak oryginał, a skan to zawsze tylko skan

Cytat:
2005-08-20 13:26:00, lukaszc pisze:
radosny może skany udostępnisz na klubową www ????

Tia, kto teraz udostępnia za free coś na czym może zarobić...