MotoNews.pl
7 Spadek mocy po zatankowaniu (110738/0)

Spadek mocy po zatankowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich mam problem z moim E36, dzisiaj po zatankowaniu nagle stracil moc i zaczelo go mulic. Z tylu spod auta wydobywa sie dziwny szum i nie wiem w czym problem. Czy mial juz ktos taki problem? Jezeli tak to prosze o rade. Z gory dziekuje wlodi24

Hmm... a gdzie tankujesz?
Moze katalizator kopnal w kalendarz?
Pozdrawiam

Tankuje w orlenie, katalizator to raczej nie ale dziwi mnie ten szumiacy dzwiek z tylu zamochodu w okolicach tylnego mostu, wczesniej mi takiego odglosu nie wydawal.

A moze to cos z paliwem, ja raz po zatankowniu na Petrochemi nie moglem dosłownie auta bujnąć (muł jak cholera).

a mogla sie uszkodzic pompka paliwa bo ona jet w tylnym moscie a tam mi cos dziwnie szumi jak nigdy czy moze cos innego?

Cytat:
2005-08-21 03:48:51, wlodi24 pisze:
a mogla sie uszkodzic pompka paliwa bo ona jet w tylnym moscie a tam mi cos dziwnie szumi jak nigdy czy moze cos innego?

mogla, i ja tez nie polecam orlenu bo niedosc ze drozej niz na shellu to tez czuje roznice jakby samochod byl slabszy.

Cytat:
2005-08-21 10:54:08, tolo84 pisze:
mogla, i ja tez nie polecam orlenu bo niedosc ze drozej niz na shellu to tez czuje roznice jakby samochod byl slabszy.

Zgadazm sie z moim przedmówcą choć ja osobiście tankuje na Statoil (zaś gaz z shell jest najlepszy).

Olej Orlen i Petrochemię, już to z nimi przerabiałem, tzn. po zatankowaniu u nich samochód spalał mi 16l/100km przy spokojnej jeździe. Wniosek - wszędzie tylko nie u nich. Po zatankowaniu na Shellu lub Statoilu spalanie spadło prawie o połowę.

Ja tankuje na BP Pb95 i jestem zadowolony podobnie jak z Shela tyle, że na BP dają punkty

Cytat:
2005-08-21 13:06:38, Buczer pisze:
Ja tankuje na BP Pb95 i jestem zadowolony podobnie jak z Shela tyle, że na BP dają punkty

na shellu tez daja ;]

Jak zaczyna Ci gwizdać pod kanapą to za pewne pompka się kończy. Sprawdź tam.
Niedawno to przerabiałem u siebie tylko objawy miałem inne. Mi szedł tak samo ale po zgaszeniu ciężko było znowu odpalić (pompka raz się uruchamiała a raz nie).
Pozdrawiam

MOglo sie tez zatkac odpowietrzenie zbiornika... teraz paliwo zasysa zbiornik i ciezko zeby szedl.... dlatego moze slyszysz ten szum.... odpal auto i jak sie zamuli wyjdz i odkrec korek wlewu jak zassie powietrze to bedzie wiadomo o co chodzi....

[ wiadomość edytowana przez: _Arczi_ dnia 2005-08-21 15:12:39 ]

Sprawdzilem i to byl problem z odpowietrzeniem zbiornika, musial byc zapchany, przedmuchalem go pompka i jak na razie jest ok. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam wlodi24

A jak dokladnie oczysciles odpowietrzenie zbiornika?
Ja mam smieszny problem, jade autem caly czas przyspieszajac - idzie slabo. Przytrzymam go na jednakowych obrotach przez chwile - niesamowita roznica, auto ma kopa!

Moze to ten sam problem :/

Niestety auto znowu jest slabe i po otworzeniu wlewu paliwa zasysa powietrze to co ja przedmuchalem to nie byl odpowietrznik tylko przewod do odprowadzania paliwa ktore sie rozleje przy wlewaniu Moze mi ktos napisac gdzie sie znajduje ten odpowietrznik i jak sie do niego dostac. Z gory dziekuje i pozdrawiam wlodi24

[ wiadomość edytowana przez: wlodi24 dnia 2005-08-26 00:21:27 ]