Centralna wycieraczka w espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widzial ktos moze taka wycieraczke??? co o tym myslicie??? moze jak ktos juz ma to jakie sa minusy i plusy takiego rozwiazania

Nie wiem jak w Espero ale jak dla mnie centralna wycieraczka wygląda..../Uwaga! teraz ulubione słowo Michała Wiśniewskiego w TVN!/ ŻENUJĄCO!! i biednie!! wszak to reżim oszczędnościowy fiata był powodem zamontowania centralnej wycieraczki...jak widuję "maluszki" po "tuningu" ze stojąco pionowo "centralną" wycieraczką to od razu mam ochotę się napić!

ja mam central wiper w swoim espero i wyglada to niezle tylko musze jeszcze samo ramie jakos poszerzyc wizualnie bo przy duzych autach lepiej to wyglada jak zrobie maske i przod w furaczu to podesle zdjecia. a moze ma ktos z was do sprzedania reflektor lewy do espero z regulacja elektr.??? jak tak to na meila robo27@poczta.onet.pl pozdrowka

Cytat:
2003-03-12 23:55:49, bogdan1 pisze:
wszak to reżim oszczędnościowy fiata był powodem zamontowania centralnej wycieraczki...

To dlaczego mercedes 190 i 124 miały centralną wycieraczkę?

centralna wycierucha jest nawet, nawet, ale ja musiałbym zaadoptować mechanizm od mesia, żeby wycieraczka zbierała całą prawie szybę bez zawadzania o uszczelki

nie trza zadnego mechanizmu z mercedesa !!!! wystarczy przedluzyc odpowiednie ramie i po klopocie pozniej tylko troche podszlifowac plastik pod szyba zeby nie tarlo i jest gicio cala szybe od lewej do prawej zapodaje) no i ramie wyprostowac) pozdrowienia

Chcialbym tylko powiedziec ze przy centralnej wycieraczce tempo machania ramieniem musi byc dwukrotnie wyzsze. Za tym idzie dwukrotnie wieksze zuzycie gumek oraz dwukrotnie wiecej machniec w tym samym okresie uzytkowania mechanizmu. Te z mercedesa byly specjalnie projektowane do tego celu i sa troszke inaczej zrobione. Mechanizm z Espero nie wytrzymuje zwyklego uzytkowania a co dopiero centralna wycieraczke.
Jedyne wyjscie to mechanizm z merca, a to kosztuje.

Widziałem takie rozwiązanie w esperaku z dolnośląską rejestracją ...czerwone , tuning itp... właściciel ( pozdrawiam ) twierdził, że wystarczy przedłużyc jedną z dzwigni mechanizmu. Minusem jest to, że pozycja spoczynkowa jest w piomie na środku szyby no i powierzchnia wycierana też jest mniejsza niż przy dwóch wycieraczkach
Czy ktośpracował kiedys nad tematem regeneracji osiek wycieraczek ??.. teflonowe panewki w moich są juz człkowicie wypracowane i wycieraczki opierają się już o maske nie mówiąc o słabym docisku do szyby
Pozdrawiam

Areq czy to bylo moze w Ladku Zdroj pod jakims sklepem spozywczym???

KeyJey zgadzam sie z Toba ale nie jest az tak zle jak mowisz faktycznie temp jest wieksze ale czy to jest minus??? regulacja tempa wycieraczki jest wiec tu nie widze problemu jak narazie jezdze juz tak ponad 2 miesiace i zobaczymy co dalej wiadomo ze zima jest okresem gdzie wycieraczki uzywa sie najwiecej a jak narazie sie nic nie dzieje jak mi sie cos bedzie z tym dzialo to zawsze moge wrocic do oryginalu bo stare ramie mechanizmu mam. pozdrowka od wlasciciela bordo rakiety

Co wam wadzą te dwie wycieraczki

I po co się tak "męczyć"??..JACO dobrze napisał...ale jak komuś przeszkadzają fabryczne to śmiało targajcie swoje bebechy! ..parę stówek, trochę Merola w Espero i...???? Dobrze,że mnie się ta pomysła nie podoba, mam spokój przynajmniej w tej temacie Pozdrowionka!!

dla mnie jedna wycieraczka na szybie....to tzw festynka.....
...qurcze ludziska esperak to ładny samochód....nie robbie z niego choinki

odnośnie mechanizmu - trzeba wymienic na nowy..... przy próbie regeneracji - tj. tulejki wytoczone.....mechanizm działał bardzo cięzko i się zacierał

Polecam kupienie i wymiane na nowy......tylko jest to cholernie skąplikowane...i można sobie pokaleczyć zdrowo ręce...

ja zmieniłem ze dwa lata temu - i póki co wycieraczki zbierają ładnie, mechanizm jest już leciutko wytarty - ale luz jest jeszcze znikomy.

licze że powinien wytrzymać 4 lata. raz na 4 lata można wydać 150 zł i miec św. spokój

oooooooooo FESTYNKA....tego mi brakowalo!-to bardzo trafne okreslenie!!

Zgadza się Sztrucel Ladek Zdrój początek lutego, sklep spożywczy ... pozdrawiam . myslałem, że twoja rejestracja to Swidnica

Cytat:
2003-03-14 20:42:43, Anonymous pisze:
Zgadza się Sztrucel Ladek Zdrój początek lutego, sklep spożywczy ... pozdrawiam . myslałem, że twoja rejestracja to Swidnica

Sztrucel jak możesz, zamieść fotki swojej bryki.

zdjecia swojej bryki zamieszcze dopiero gdzies za 3-4 tygodnie bo jest po malutkiej stluczce i dojdzie dodatkowo pare rzeczy przy pokazji malowania "noska" i "maski" w nosku mam zamiar wspawac brewki i zrobic maly podlozny wlot w "nosku" a maske i tak musze polakierowac bo odprysk ochyny mi sie zrobiwszy. pozdrawiam AreQ szkoda ze dluzej nie gadalismy moze za rok??? w tym samym miejscu o tej samej porze?? hehe

Kto wie ... często bywam w Lądku