MotoNews.pl

Wymiana tuleji belki tylniej e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie o stopien trudnosci wymiany tuleji pod belka w e36 (czy ktos to robił bo nie chce auta rozkrecic i zostawic go na podporkach) i pomocne rady w tym temacie.

Dokładnie miesiąc temu wymieniałem te elementy, bardzo ciężka sprawa, bo często śruby mocujące się urywają, przeważnie są mocno skorodowane, tak jak w moim przypadku. Poza tym później trzeba sprawdzić geometrię.

W e-34 zapłaciłem za to 60 czy 80zł, a jak widziałem ile się chłopaki nameczyli przy tym, to całe szczęście że nie przyszło mi do głowy żeby zrobić to samemu. Inna sprawa to że te tuleje się "wulkanizują" bo są gumowe na zewnątrz i jest problem żeby je wyjąć.
Rada jest taka- pojedz do mechanika.

Zdecydowanie popieram opinię BeeMWe

a ja jednak sie decyduje w sobote na wymiane, jakies propozycje (zeby mi most do kanału nie wpadł?

łapac go jak kobitę ze schodów!

Cytat:
2005-09-21 18:38:21, cardy pisze:
a ja jednak sie decyduje w sobote na wymiane, jakies propozycje (zeby mi most do kanału nie wpadł?

zatkaj kanał...

dobra koniec zartow, mam 4 tuleje gumowe i teraz pytanie bo z zewnatrz jest guma i jak to sie zaklada bo pod wahacze byly z zew. metalowe i je scisnolem a te to nie wiem jak wlozyc- jeszcze nie zagladalem pod samochod. i jeszcze poza tematem jest jakies odciecie obrotow przy okolo 5,5tys bo u mnie tak jest i u kolegi w 1,8 a troche klopotliwe jest to przy redukcji i wyprzedzaniu

Cytat:
2005-09-23 21:42:38, cardy pisze:
i jeszcze poza tematem jest jakies odciecie obrotow przy okolo 5,5tys bo u mnie tak jest i u kolegi w 1,8 a troche klopotliwe jest to przy redukcji i wyprzedzaniu

nie powinno byc takiego czegos a ktos pisal na forum ze u niego to wina wytartego wlka rozrzadu, przy sprawnym powinno byc odciecie przy 6300-6500.

Tez to niedawno robilem i powiem ci ze nie jest to latwa sprawa ale mozna dac sobie rady> Wymienialem przednia tuleje i poprostu ja wbilem. Natomiast skotki uboczne roboty samemu to tak jak ktos napisal Zmiana geometri 100% a mi jeszcze jakies bicie kola wystapilo nie wiem czemu wlasnie. Zycze powodzonka