Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-08-22 19:54:20 Zgasło mi podświetlenie deski rozdzielczej w moim Ponym 1,5i, zanim zabiorę sie za demontaż zegarów może podpowiecie jakie żarówy są użyte do podświetlenia i ile ich jest. Bezpieczniki przejrzałem i wydaje się że wszystkie są ok (nie jestem pewien tylko który jest od podświetlenia zegarów). Czy czeka mnie wiele rozbierania? |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-08-22 20:58:59 jesli zgasly ci wszystkie zarowki naraz to napewno nie jest to wina spalonych zarowek, poszukaj bezpiecznika a potem zabierz sie za sprawdzenie tego badziewia ktorym reguluje sie naterzenie swiatla, przypatrz sie czy swieci ci podswietlenie pokretel od nawiewu jesli tam jest wsiatlo to ten potencjomert jest dobry.
A zeby odkrecic licznik musisz odkrecic te czarna maskownice trzyma sie na 3srobach dwuch z dolu po bokach i jednej u gory w srodku, jak ja wyjmiesz licznik stoi przed toba otworem ale musisz jeszcze odkrecic 4wkrety dwa na dole i dwa u gory a pozniej pozostaja ci tylko 3kostki do wypiecia i to by bylo na tyle. milego rozbierania pozdrawiam CzEkCzEk |
martinezoo HF MEMBER Hyundai Pony Warszawa | 2005-08-23 15:52:35 A u mnie przestało świecić podswietlenie pokretel od nawiewu. Jak do tego się zabrać i jakie żarówi kupić?? Czy to może być bezpiecznik? |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-08-23 23:28:14 wg mnie bezpieczniej bedze jak zaopatrzysz sie w probnik i na zapalonych swiatlach sprawdzisz czy do tego dinksu gdzie regulujesz moc swiatla dochodi prad, jesli nie bedze tam pradu to znaczy ze cos nie tak z bezpiecznikiem |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-08-23 23:34:02
Masz rację, w większości modeli hyundai'a jest regulacja podświetlenia deski rozdzielczej, jeżeli świeci żadna z żarówek tzn, że właśnie ten regulator nie ma przejścia. Poszukiwania usterki bym zaczął od tego leguratora. Podświetlenie deski rozdzielczej nie ma swojego oddzielnego bezpiecznika. |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-08-24 18:53:12 Ten regulator podświetlenia to te pokręcadło obok przycisku otwierania bagażnika, czy to jest gdzieś indziej? |
![]() ArturS HF MEMBER Fiat SC VAN x2, Hyun ... Zabrze | 2005-08-25 08:00:14 Chodzi właśnie o ten |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-08-25 15:36:41 ArturS ma racje jak bedzesz mial klopot daj znac i przyjedz zobaczymy co dolega twojej bryczce ![]() |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-08-27 23:36:26 Jak założę instalację LPG to pomysle o takiej wycieczce bo przy obecnej cenie Pb95 to o połowę taniej mi wyjdzie wypad nad morze ![]() Ale dzięki serdeczne za zaproszenie. Bedę w wolnej chwili kombinował z tym regulatorem, czy wystarczy mu czyszczenie czy też wymianka na nowy.. |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-08-29 23:27:32 najpierw nic nie wymieniej sprawdz czy dochodzi do niego prad, a najlepiej podjedz do znajomego co ma ponego i wyjmij jego i wluz do twojego jak swiatla nie beda swieci to znaczy ze twoj regulator jest ok i zacznij szukac po kablach.milego grzebania w elektrowni ![]() |