Atos na gaz - gdzie, za ile ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kolejne pytanko do Atosiaków - za ile można założyć instalkę gazową, może jakaś nazwa ? Np. Lovato ?
Poszukuję sprawdzonych przez Forumowiczów namiarów na warsztaty zajmujące się instalacjami gazowymi - najlepiej z okolic Pruszkowa, lub lewobrzeżnej Warszawy ...

od czerwca zeszłego roku, jeżdżę na instalacji gazowej Lovato,
zrobiłem jak na razie 20tys km bez żadnych problemów,
jedyne czego ta instalacja nie lubi to kabli wysokiego napięcia
firmy JANMOR- przerywa na zimnym silniku i gdy leje deszczyk.
Jak założyłem oryginalne kable to problemu nie ma, trzeba też
wymieniać świeczki co 10tys, ale jak tego nie zrobisz nie będzie
tragedii. Zakładałem instalacje w Krakowie W Motogazie na Płaszowskiej, zapłaciłem 1750 zł. Dostajesz gwarancję na 2 lata lub 60tys. km. Spalanie około 9 litrów po mieście na gazie (benzyny 7-8l). Jedyny minus to zmniejszone miejsce(w i tak już niewielkim bagażniku) po włożeniu butli w miejsce koła zapasowego, ale zapasówka mieści się na szczęście na leżąco.
Przed założeniem LPG jeździłem na benzynie 1,5 roku i żałuję, że wcześniej nie założyłem gazu.
Polecam zarówno instalację jak i firmę zakładającą.

Spoko, jeżdżę już na gazie - założyłem LOVATO w Michałowicach k. Warszawy , za 1600zł , teraz nareszcie portfel odżyje, bo tankuję na full 30 litrów ( butla w kole 33 litry ) i płacę 50 parę zeta , co mi starcza na około 360km.
Jeżdżę głównie na trasie Pruszków - Grodzisk Maz., więc nie stoję w korkach, tak więc spala mi średnio 8 litrów na 100km.
Najbardziej mnie wkurzają korki w Warszawie, jak przyjeżdżam na zakupy ... Po całym tygodniu nie zaglądania do "stolycy" można odwyknąć od stania w kolejce aut