Jakie wycieraczki polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakich firm polecacie wycieraczki jesień za pasem a moje są już do bani, a tych za 10 zł w marketach nie zamieżam kupować bo to badziew.

ja polecam bosch najlepiej twin, sa wykonane z dwóch rodzajów gumy i ładnie sciagaja wode, poprzednie miałem 5 lat i było super, te mam juz pół roku i tez jest super

ja jezdze na tych lezacych obok warzywnego w Geancie zmieniam ja co rok i nie narzekam ... nie widze zadnej roznicy pomiedzy tymi no name, a tymi z boscha ..

widzisz miałem takie z warzywniaka i mimo ze wyglądały ładnie to nie dociskały do szyby na całej swojej długości rozmazując tylko wodę więc wolę dopłacić i mieć coś na lata

A ja poleca takie właśnei za 10 zł no może za 15. Jeszcze się nei zawiodłem. A jak się wykończą to nie ma nażekania że tyle się kasy wydało

tak ale popatrzcie 50zł co 5 lat a 10 zł co roku, wychodzi na to samo wiec czy nie lepiej raz dac wiecej i miec spokój??

polecam bosha, kosztują 50 pln ale to dobrze wydana kasa

ja polecam oryginały FORD....a robi je dla forda VALEO.....cena 55zl.....

Cytat:
2005-08-24 11:46:03, micab pisze:
ja polecam oryginały FORD....a robi je dla forda VALEO.....cena 55zl.....

Kupiłem takie były bardzo dobre ale wytrzymały dwa lata z hakiem i padły. Były miękkie ale za to rewelacyjnie zbierały wodę. Teraz założyłem takie za 10 PLN i kiszka bez porównania

JESTEM W SZOKU. Jeździsz na jednych wycieraczkach 5 lat?? Ludzie wycieraczki zmienia się minimum raz w roku a najlepiej dwa razy na jesień i po zimie. Dowolne wycieraczki z oczkiem do wymiany sugerują
wymianę przed upływem roku. Przecież widoczność to Wasze bezpieczeństwo. Polecam Valeo są super a z budżetowych w to ALCA obecnie jakoś poprawili nazwę w HIT 12 zł sztuka a pod makro z założeniem 75 zł .

dokladnie tylko valenło

Mam osobiście od roku Boscha z Tesco za 47 zł ze spojlerem i powiem tak : wodę zbierają bardzo dobrze w porównaniu z tymi tanimi ale od początku są bardzo głośne, wręcz czasami nie do zniesienia.....chyba guma zbyt twarda......

Cytat:
2005-08-24 11:26:17, fryszard pisze:
tak ale popatrzcie 50zł co 5 lat a 10 zł co roku, wychodzi na to samo wiec czy nie lepiej raz dac wiecej i miec spokój??

5 lat

Jak ci najdroższe wicieraczki przetrwają 2 zimy to gratuluję. ale i tak w to wątpię

wg mnie:
nr1-Champion 65/szt, nr2-Valeo 35/szt, nr3-Bosch (ale nie ten z Polski) 42/szt.
Zmiana min co rok

ja zmieniam wycieraczki jak sie pogarsza widocznosc, druga sprawa to to ze moje autko w ciągu 7 lat zrobiło 58 tys km

Dopiero człowiek dostrzega różnice po zmianie bo tak to widoczność pogarsza się stopniowo i się przyzwyczajamy

Ja na jesień kupiłem oryginalne Fordowski - promocyjnie były za 39 PLN i czekam aż oczko pokaże na czas zmiany, ale wycieraczki są dobre nie mażą i dobrze zbierają ...

Cytat:
2005-08-24 11:26:17, fryszard pisze:

Nie!!! Bo jak kupiłem Bosha za 50 zl i mi za 6 miesięcy ukradli autko, to straciłem 50 zl a nie 10.
Swoją drogą nie widzę (widziałem) różnicy...

Płaskie Valeo Xtrm to jest to.

A ja kupilem BOSCHA do swojego escorcika, bo sadzilem ze co tanie to drogie. KUPA! WIELKA KUPA! Wyrzucilem wycieraczki warte 45zl (w tesco - Bosch) po niecalym miesiacu!!! Zle zbieraly wode, zostawialy wieelkie smugi i strasznie tarly o szybe. TRAGEDIA!!! Kupilem zwykle w sumie za 20zl i jezdze sobie juz na nich niecaly rok..
Pozdrawiam!