125 -art

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Image Hosted by ImageShack.us">
wyszperane ze starych gazet
tekst nie napawa optymizmem jednak warto się z nim zapoznać

Rozrzewniłem się strasznie

BTW. Tenże wątek tylko czeka na takie skany

Nie no co oni napisali kiedys z tego co mi wiadomo to sobie duzo rajdowców chwalilo bardzo fiaty bo to naprawde dobre samochody praa kłamie

No ja sam pamietam jak mialem z 10 latek ( czyly kawal czasa temu ) to mnie tata do znajomego mechanika zaprowadzil bo on jezdzil w rajdach. Mial wlasnie Kredensa max turbo ultra sportowego, a silnik pracowal ze No i ten pan wygrywal jakies tam wyscigi wtedy i baaardzo sobie fiata chwalil. Czyly nadawalo sie toto to wyscigow.

Zwazcie na to ze wtedy nie bylo za wielkigo wyboru - poldoloty na poczatq kariery byly drogie, maluchy za slabe, z zagramanicy tez drogo bylo ciagnac auto (o zassaniu fury z zachodu juz nawet nie wspomne) wiec sie chlopcy scigali czy mogli (czyli kantami) i chwalili to sobie bo poprostu innego nie mieli i czesto nie znali.

Co do arta to jest naprawde fachowo napisany i chyle czola przed autorem (choc Godlud potrafil zakrecic kanta do 9000 RPM )

Najlepiej gdyby sie tu wypowiedzialy jakies "dinozaury" RSMP - ci ludzie to naprawde kawal historii

Cytat:
2005-08-25 09:48:49, spawn666 pisze:
Zwazcie na to ze wtedy nie bylo za wielkigo wyboru - poldoloty na poczatq kariery byly drogie, maluchy za slabe, z zagramanicy tez drogo bylo ciagnac auto (o zassaniu fury z zachodu juz nawet nie wspomne) wiec sie chlopcy scigali czy mogli (czyli kantami) i chwalili to sobie bo poprostu innego nie mieli i czesto nie znali. Co do arta to jest naprawde fachowo napisany i chyle czola przed autorem (choc Godlud potrafil zakrecic kanta do 9000 RPM ) Najlepiej gdyby sie tu wypowiedzialy jakies "dinozaury" RSMP - ci ludzie to naprawde kawal historii

scigano sie tez syrenkami warszawkami
przypominam ze fiaciki biły rekordy predkości, jazdy na minimalnej ilosci paliwa...
nie wpomne o rajdach MonteCarlo...
wiec nie był to taki ostatni "ścigacz"...

artykuł ten pochodzi z lat 90-tych ,
a więc w czasie napływu (i zachwytu) plastikowych aut .

Cytat:
2005-08-26 16:04:37, jar128 pisze:

co to qrwa za fela

w tym ujeciu wyglada rzeźniczo

no wujek zebys wiedzial

Fiacisz w locie to Krzysiek Godwod na rajdzie Wisły OS Górki Wielkie - Górki Małe.
A felga to ruski wynalazek, zreszta ultra lekki i wytrzymały.

http://img397.imageshack.us/my.php?image=rajdowka198qv.jpg

http://img366.imageshack.us/my.php?image=rajdowka195ef.jpg

Fotka

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2005-08-27 08:38:26 ]

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2005-08-27 08:38:58 ]
Fotka 2

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2005-08-27 08:40:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2005-08-27 08:41:18 ]

Cytat:
2005-08-26 22:20:38, Poramancza pisze:
co to qrwa za fela w tym ujeciu wyglada rzeźniczo

Jeździłem tym fiaciorem. Dla mnie wtedy jako łepka to było niesamowite przeyżcie. Kiedys kiedy rajdy nie obijały się tak o sponsorów i ogromne pieniądze było bardzo, bardzo wesoło. Pamiętam po Rajdzie Polski imprezy u mnie w domu kiedy zjeżdzali się ściganci do ojca. Szykowane u nas w warsztacie rajdowe fiaty. Dziś żałuje, ze byłem wtedy mały i zamoło się na to wszystko napatrzyłem.
Edit.
Chodziło o fiata Godwooda, ale cos mi cytat nie wyszedł

[ wiadomość edytowana przez: Jesion128 dnia 2005-08-27 15:04:27 ]

a co wiecej chciałem od siebie dodac to, to ze rajdówki 125 zawsze wygladały mi na takie co to sie "w tańcu nie pierdola"

Na mnie najwieksze wrazenie zrobilo jak na przelomie lat 80-90
bylem z ojcem na elmocie i na odcinku w walimiu jakas zaloga ze 126 zlapala gume i wtedy moj stary z kolesiami podbiegli w 4
i powiedzieli do kierowcy zeby nie wysiadal wysiadl pilot wziol zapas odkrecil kolo a oni przechylili 126 na bok pilot w powietrzu
zmienil kolo opuscili kaszla i pojechali cala akcja moze trwala z 30sek. ale to bylo cos . A wyobrazcie sobie teraz prube podniesienia jakiegos S1600 nadkola w rekach smiech nie auta.

Cytat:
Pamiętam po Rajdzie Polski imprezy u mnie w domu kiedy zjeżdzali się ściganci do ojca. Szykowane u nas w warsztacie rajdowe fiaty. Dziś żałuje, ze byłem wtedy mały i zamoło się na to wszystko napatrzyłem.

Heh - wiem cos o tym - 30 osob z czolowki RSMP u moje seniora na 30 urodzinach - cale podworko zastawione rajdowkami i treningowkami, a o 6 rano to wszystko odpalilo na raz .

Jak mialem ze 3 lata to Bubel nie mogl sie mnie doprosic zebym z jego poldolota 2.0l wysiadl bo on chcial jechac na trening

Senior zamykal 2 tygodnie przed rajdem warsztat bo "nie bylo czasu na pierdoly"

cholera - zebym mial wtedy z 5 lat wiecej to wiecej bym pamietal - teraz to juz tylko strzepi wspomnien i to jeszcze bardzo mgliste - szkoda