MotoNews.pl

Co się przyda od łady 2103 do duzego fiata?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam ładzinke na zezłomowanie -> co mi się przyda (co pasuje) od takiej łady do duzego fiata? łada 2103 z 77roku.
wiem że lampki na słupki
ma bardzo łądną podsufitke (ładnie biała, bez dziur) -> kolor faktura i mniej wiecej wymiary na moje oko się zgadzają...

może jakieś zaciski ham przednich? (podnoć są dwu tłoczkowe)
albo amorki? albo spręzyny? (twarsze krotsze..??)

jakieś sugestie?

hydrauliczna pompka sprzęgła -ręczny

Pół łady. Przednie heble ze zwrotnicami, tylna kanapa jest ok (dużo wygodniejsza niż fiatowska), zegary, listwy (progowe są zbliżone do tych ze 125p), lampki drzwiowe i więcej.

BTW: jest tam deska rozdzielcza? Jeśli tak, to chętnie się nia zaopiekuje

Jose jesli to ty dawałes ogłoszenie na lada klub o deske to juz ci napisałem odpowiedź.
a kanapa faktycznie wygodna i łądna i zadbana jest u mnie
nawet pod kolor tapicerki w fiacie (brąz)
a pasuje idealnie?

Cytat:
2005-08-24 20:50:10, waco pisze:
nawet pod kolor tapicerki w fiacie (brąz) a pasuje idealnie?

Wyjmujesz i wkładasz, podobnie jest z boczkami drzwi podsufitką, wykładziną podłogi. 2103 i kant to prawie to samo (choć łada jest oparta o 124) i wiele elementów jest wzajemnie wymiennych.

A ogłoszenie było moje.

[ wiadomość edytowana przez: jose dnia 2005-08-24 21:00:29 ]

własnie ja mam u siebie tylną kanape (poddupek z poloneza, oparcie z Łady) no i te oparcie własnie jest za krótkie, chodzi mi o wysokosc, nie pasuje mi na zaczepy, puki co mam wcisnietą, ale mocno sie nie trzyma

Mój ojciec miał w rajdówce całe drzwi

ja bardzo chetnie zaopiekowalbym sie stacyjka, jezeli jst dobra. Zrob ladzince pare fotek, moze nada sie cos jeszcze do mojej, co tobie bedzie zawadzac...

pozdro

a 2103 miała pełne szyby w drzwiach przednich czy z trójkątami bo nie pamiętam... jak pełne to warto się chwile pobawić i przełożyć...
a większość już ci wymieniono...

-przednie hample ze zwrotnicami
-praktycznie całe wnętrze da się przełożyć... trochę zabawy z deską ale zawsze można wziąć tylko dodatkowe wskaźniki...
-różne drobne pierdółki z przedziału silnikowego...
- w niektórych wypadkach nagrzewnicę...

a nie latwiej zbudowac auto na ladzie.

zawiasu nie trzeba przekladac bo juz jest.tyl ma lepszy

zagary i caly srodek na swoim miejscu.

nic tylko silnik zmienic na mocniejszy lub uturbic 1.6 i jezdzic.

Cytat:
2005-08-24 22:12:59, PG pisze:
a nie latwiej zbudowac auto na ladzie. zawiasu nie trzeba przekladac bo juz jest.tyl ma lepszy zagary i caly srodek na swoim miejscu. nic tylko silnik zmienic na mocniejszy lub uturbic 1.6 i jezdzic.

PG dyć właśnie mojego pomysłoplana przytoczyłeś. Zwias (jak i silnik - problem tylko z jakością częsci) w ładziance jest dużo lepszy niz w kancie i w planach mam ukantowienie 2103

Cytat:
2005-08-24 21:42:01, el_comendanto pisze:
ja bardzo chetnie zaopiekowalbym sie stacyjka, jezeli jst dobra. Zrob ladzince pare fotek, moze nada sie cos jeszcze do mojej, co tobie bedzie zawadzac... pozdro

dziś lookne cz i jak mogę ci pomóc. ale jest sprawna bo odpala itp. i nie ma z nią problemów..

moj kanciak jest juz w tak zaawasnowanym remoncie ze nie bedę sie bawił w uładowianie go
zresztą mi sie bardziej podoba bandzior. nie wiem dlaczego mhmm
a silnik i sprzynie zawsze można zaadoptować od czegoś innego.
może nawet od ładnej bo widziałem ze chłopaki cuda z tym robią..
podatny na tuning silnior.
a wał to ma podparty na 5 panewkach główych?

słysząłem ze drzwi
a napewno klamki...

Cytat:
wał to ma podparty na 5 panewkach główych?

dokładnie. poszukaj na necie informacji o ladach mtx i vfts. zobaczysz jakie cuda z tego robili

Witam a ja mam od takiej Ładzianki zegary zalozone tzn.wskaznik paliwa,cisnienia oleju i temperaturki,przerobilem w nich tarcze i sa podswietlane same cyferki,ladniutko wyglada .Jak ktos bedzie potrzebowal takie tarcze do przesle na @.Przygotowany jest do montażu predkosciomierz i obrotomierz POZDRO

to ja poproszę

mail:

nomad_fsoak@o2.pl

Odkopuje, bo kumpel niedługo będzie wywoził swoją łade 2107 na złom i zastanawiam się co by podpasowało do mego fiata. Najbardziej napaliłem się na fotele tylko nie wiem czy będą dobrze pasowały i czy jest sens je wyciągać.

Niedzielone szyby z przednich drzwi podobno da radę przełożyć do kanta razem z całym mechanizmem.

Fotele nie bardzo podejdą bo łada 2107 ma szyny na tej samej wysokości a fiacior niestety nie. Poza tym 2107 ma dwutłoczkowe hamulce z przodu (weź też jarzma), zawias przód to zupełnie inna bajka, z tyłu też. 2103 była bardziej spokrewniona z kantem.

Wielkie dzięki, szkoda że fotele nie pasują, ale przynajmniej podrasuję sobie hamulce.
Szyby zostawię raczej orginalne, bo dla mnie zakładanie tych niedzielonych do kanta to profanacja.