MotoNews.pl

Elektryczne podnośniki szyb - Polonez

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was Klubowicze i z góry chciałbym was przeprośic za spamowanie.... wiem że ten wontek pokazywal się juz tutaj WIELE WIELE razy ale po przeszukaniu masakrycznej ilości archiwym na ten temat nie znalazłem żadnej konkretnej podpowiedzi..... Chodzi mi mianowicie o elektryczne podnośniki do przednich szyb PYTANIE BRZMI: Od jakiego samochodu można zaadoptować podnośniki w polonezie i czy wogóle można bo słyszałem że podobno od jakiegoś fiata można?? Może wiecie gdzie można cos takiego zakupić w okolicach Warszawki?????
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam was

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-01-13 11:48:06 ]

Najlepiej od ......innego poloneza

ew. od każdego auta się da kwestia tylko ilości rzeźby...

Każdy inny podnościk który jest takiej samej długości jak ten w polonezie bądź dłuższy od niego, bo inaczej jak bedzie za krótki to ci sie cała szyba nie bedzie otwierać.

Cytat:
2005-08-25 02:05:34, Mebig pisze:
Każdy inny podnościk który jest takiej samej długości jak ten w polonezie bądź dłuższy od niego, bo inaczej jak bedzie za krótki to ci sie cała szyba nie bedzie otwierać.

plus taky, który silniczek ma tam gdzie polonezowy, plus taki, którego silniczek nie jest zbyt gruby, czyli...... taki jak polonezowy?

Nie dowiedziałeś się z tego wątku wiele nowego, bo moim zdaniem nie, bo pytanie było z góry postawione na straconej pozycji...

Trzeba to pasować, próbować, przerabiać i znowu pasować, więc IMO misja trochę niemożliwa ze względu na to, że mało kogo stać na skompletowanie szybek od powiedzmy, łady seata, saaba, volvo opla itp. i testowania tego które z nich akurat podejdą do poldżonsa.

Cytat:
2005-08-25 09:45:42, robreg pisze:
plus taky, który silniczek ma tam gdzie polonezowy, plus taki, którego silniczek nie jest zbyt gruby, czyli...... taki jak polonezowy? Nie dowiedziałeś się z tego wątku wiele nowego, bo moim zdaniem nie, bo pytanie było z góry postawione na straconej pozycji... Trzeba to pasować, próbować, przerabiać i znowu pasować, więc IMO misja trochę niemożliwa ze względu na to, że mało kogo stać na skompletowanie szybek od powiedzmy, łady seata, saaba, volvo opla itp. i testowania tego które z nich akurat podejdą do poldżonsa.

No kolega napewno ma rację ale moje pytanie było właśnie postawione do tych osob które coś takiego już wykombinowały a ja poprostu próbuję dojść do sedna sprawy czyli czy komuś udało się coś zaadoptować?

Wbrew pozorom tak jak cie tu inni straszą wcale nie jest to trudna robota, wiem cos na ten temat, brachol zakładał podnośnik elektryczny do uno o jakiegoś innego auta (nie wiem jakiego bo podnosnik był ze złomu wzięty) i działało to bez zarzutu, problem był tylko taki że był za krótki i szyba nie złaziła do końca, dlatego pisze by najlepiej podnosnik był takiej samej długości badź dłuższy, bo nie widze problemu go skrócić, a zamontowac to już szczególnie, zawsze mozna otwory w drzwiach probić.

Cytat:
2005-08-26 13:13:35, Mebig pisze:
Wbrew pozorom tak jak cie tu inni straszą wcale nie jest to trudna robota, wiem cos na ten temat, brachol zakładał podnośnik elektryczny do uno o jakiegoś innego auta (nie wiem jakiego bo podnosnik był ze złomu wzięty) i działało to bez zarzutu, problem był tylko taki że był za krótki i szyba nie złaziła do końca, dlatego pisze by najlepiej podnosnik był takiej samej długości badź dłuższy, bo nie widze problemu go skrócić, a zamontowac to już szczególnie, zawsze mozna otwory w drzwiach probić.

a z polonezem problem jest taki, że na dole jest baaardzo mało miejsca, wiec nie każdy Ci podejdzie niestety

Cytat:
2005-08-25 07:36:22, Momik pisze:
hehe! Kolega z Mińska

Ale ten kolega z Mińska (sądząc po jego buzi w avatarze) nie jest taki ładny jak Momik nie mówiąc że nie ma czerwonego fiata kąąąbi .

OK dzięki za podpowiedź spróbuję zaadoptować od fiata seicento chyba powinien być długością podobny do poldeczka

Witam
Mój kolega montował el. szyby do malucha. Mechanizmy przełożył od starej wersji Seata Ibizy. Pasuje idealnie tyle że musiał ponawiercać nowe odwory pod silniczek. Szyba zchodzi do końca. NIe wiem jak to wygląda w polonezie ale może do poloneza pasowało by również?
Pozdrawiam

Witam!
To mój pierwszy post na tym forum Mam takie pytanie odnośnie elektrycznych szybek:mogę kupić kompletne dwa prawe podnośniki razem z przełącznikami i wiązką. U mnie, w hurtowni mają mechanizm podnoszenia, ale bez silnika do lewych drzwi. Czy jest możliwość przełożenia silnika z prawego podnośnika na lewy? Nigdy nie widziałem orginalnych podnośników z Poloneza, poza rysunkiem

A wyrzeźbiłem kiedyś od 132

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Można sam tak zrobiłem.Silnik pasuje