Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-25 06:53:55 Na wstępie-nie za żadnego zaworu nagrzewnicy.Nagrzwnica cały czas jest "pod napięciem",a sterowanie ogrzewaniem powoduje zmianę położenia ruchomych klapek od ogrzewania. Z jakiej ruchomej rurki?????Masz klimę,bo mnie z takiej gumowej rurki kapie woda jak się parownik odmraża. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-26 14:19:12 w tym przypadku proszę do odpowiedzi fanów 1,5 16V ![]() |
trend gdansk | 2006-03-14 09:38:17 Czy naprawdę nikt nie wie jak to jest z wężami i nagrzewnicą ?
czy można je wymienić bez rozbierania nagrzewnicy ? |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-03-14 09:45:35
To niezły magik musiałbybyc żeby nagrzewnice robierać ![]() ![]() ![]() |
![]() pablo1987 Member Klubu Espero espero Włoszczowa | 2013-12-21 19:24:16 Nie znalazem odpowiedzi wiec zapytam w tym wątku. Czy da sie przeczyścic nagrzewnice bez jej wyciagania? Na przykład powietrzem pod cisnieniem dmuchnąc w układ? Nagrzewnica grzeje ale powietrze nie jest gorące tylko ciepłe, szału nie ma i chciałbym cos z tym zrobic bez wyciągania i czyszczenia samej nagrzewnicy. Przy obecnej pogodzie w espero cały czas mi szyby parują ![]() |
Darek54495 Klubowy Weteran Frontera i czarny katowice | 2013-12-22 19:08:28 do wylotu z nagrzewnicy wąż z wodą i sprężone powietrze ![]() ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2013-12-24 21:47:18 Tu masz linka >>>KLIK<<< do tematu dot. czyszczenia nagrzewnicy wg mojego sposobu.
Post ze zdjęciami jest gdzieś w połowie strony (...) Polecam czyszczenie (odkamienianie). Kamień musi się rozpuścić a to potrzebuje warunków i czasu. Jednorazowe działania typu "opsane wyżej" ...Pewnie coś tam dają ale mam mieszane odczucia co do ich 100% skuteczności. Kol. Darek54495; możesz opisać jakim to konkretnie sposobem (urządzeniem) czyściłeć nagrzewnice ? ...uzyskać "sprężoną wodę" to brzmi interesująco. PS Dysponuję tzw; "miksokretem" do betonu - na wyjściu daje podobny efekt... Sorry NMSP ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2013-12-25 14:57:55
Zdecyduj się navigatorze ![]() ![]() ![]() |
Darek54495 Klubowy Weteran Frontera i czarny katowice | 2013-12-25 19:37:19 Dwa metry węża lejesz z np.butelki do niego wodę i do tego wąż z kompresora i strzał i tak 3-4 razy i git taka prosta technika ![]() |
![]() pawel_zal Espero & Nexia Racibórz / Rybnik | 2014-01-03 16:58:30 Minionego lata wymieniłem nagrzewnicę w Nexii...
wrzucam tutaj instrukcję jak to zrobić... może będzie również pomocna dla kogoś z użytkowników espero. 1. Zdejmujemy ramkę wokół radia,nawiewu itp. Odpinamy obudowę dźwigni zmiany biegów oraz odkręcamy plastik wraz z dźwignią hamulca ręcznego. Następnie odchylamy oba elementy do tyłu aby mieć dojście w dalszej części. ![]() 2. Odkręcamy 4 wkręty mocujące kieszeń z radiem i wyciągamy całość na zewnątrz. Ja sobie to następnie przywiązałem do kierownicy żeby nie spadało. (na zdjęciu zaznaczyłem miejsce 4 wkrętów do odkręcenia) ![]() 3. Odkręcamy z boku po dwóch stronach plastik ten od popielniczki i zapalniczki (strzałka nr1) Następnie ukazuję się śruba trzymającą blachę którą również odkręcamy (strzałka nr2) oraz dwie śruby trzymające kolejną blaszkę nad "rurą" tzw. drążkiem zmiany biegów (strzałka nr3) ![]() 4. Teraz zdejmujemy te dwa plastiki. Czarny przymocowany jest na zatrzaskach. Następnie bez problemu wyciągamy ten szary (na zdjęciu widać te dwa plastiki po wymontowaniu, na górze czarny pod nim szary) ![]() 5. I w tym momencie ukazuje nam się dolna osłona nagrzewnicy, którą trzeba odchylić aby mieć dostęp do nagrzewnicy. W tym celu w komorze silnika odkręcamy dwie śrubki, znajdują się one obok węży z nagrzewnicy (jedną ze śrub pokazuję zdjęcie - strzałka nr1). Następnie odkręcamy w kabinie po 3 śrubki na każdej ze stron i mamy odchyloną osłonę (strzałka nr2) ![]() ![]() 6. W komorze silnika zdejmujemy dwa węże z nagrzewnicy. Kłopot może sprawić obejma na wężu. ![]() 7. Teraz odkręcamy nagrzewnicę. Od strony króćca przymocowana jest na blaszce z jedną śrubą natomiast z drugiej na blaszce z dwoma śrubami (pokazano na zdjęciach poniżej). I można wyjąć nagrzewnicę. ![]() ![]() 8. Podczas montażu nowej nagrzewnicy Themrotec jej rozstaw wylotów króćcy różnił się od oryginalnej o około 15mm. Trzeba było to ostrożnie ręcznie nagiąć. (poniżej zdjęcie nowej i starej nagrzewnicy) ![]() 9. Montaż wygląda analogicznie do procesu wyjmowania nagrzewnicy. W razie pytań pisać, postaram się odpowiedzieć. a tak wyglądała nowa nagrzewnica po zamontowaniu... ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2014-01-04 22:23:57 Brawo !!!
Należy się Tobie forumowy browar, że się Tobie chciało zamieścić takiego manuala. Pytanie: Na zdjęciu nr 2 na podszybiu ...dwa takie same to są zegarki ? Po co 2 szt. ? |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2014-01-04 22:48:09
Drugi jak osiągnie prędkość maxymalna i przeniesie się w czasie ![]() Miałem też Nexusa i dobrze wspominam ten samochód. Był żywszy od Espero, a miały takie same silniki. Być może było to spowodowane lepszym odprowadzaniem spalin z silnika... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2014-01-06 20:12:47
"jeden człowiek" na pokładzie więcej w espero na stałe ...jakieś 60kg cięższe auto przecie i wystarczy.. ...różnica w przyspieszeniu ..rzędu 0.5 sek. na korzyść nexii (oczywista mówimy o wersjach z motorem 1.5 16V) ..nie wiem czy taka odczuwalna więc raczej to subiektywne wrażenia tylko .. |