Problem z podswietleniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sprawa jest taka, zmienilem zarowki w podswietleniu komputera i od tego momentu podswietlenie non stop swieci, jest powylanczane wszystko nawet zamkniety samocho a i tak swieci, fakt nic nie wyswietla tylko swieca zarowki, co to moze byc?

Wrzuciłeś diody czy żarówki?
U kumpla w Stilo wkładaliśmy diody zamiast postojówek... i po zgaszeniu wszystkich świateł diody dalej delikatnie się żarzyły, pobawiliśmy się z masą i gasły, potem znowu nie chciały gasnąć, aż komp zaczął świrować - pobór energii mu się nie zgadzał...

no to moze jest to i u mnie, fakt wkladalem diody wiec moze cos tam im nie pasuje, a poradziliscie sobie jakos z tym?

hm, tak, zamontowalismy znowu zwykle zarowki
w omedze nie wiem czy powinny dziac sie takie jaja, w MV6 po montazu tych diod zamiast postojowek nic sie nie dzialo...
przeczysc u siebie punkty masowe...
podswietlenie pali Ci sie z pelna moca czy jakos slabiej?
pozatym nie wiem czy diody zcierpią regulację natężenia podświetlenia deski rozdzielczej (może przesuń to pokrętło do minimum i sprawdź czy zgaśnie dziadostwo)

no swieca slabiej, co do przyciemienia to raczej to nie dziala bez zaplonu (chyba) a one swieca non stop

Dziwne - pierwsze slysze u mnie sa wszedzie diody wsadzone od zegarow po kurki od gazu i dziala nawet regulacja jasnosci ?? moze diody wsadziles zle ? moze pobieraja wiecej pradu niz powinny ? proponuje wymienic na inne diody

Cytat:
2005-08-24 22:24:45, zork pisze:
Wrzuciłeś diody czy żarówki? U kumpla w Stilo wkładaliśmy diody zamiast postojówek... i po zgaszeniu wszystkich świateł diody dalej delikatnie się żarzyły, pobawiliśmy się z masą i gasły, potem znowu nie chciały gasnąć, aż komp zaczął świrować - pobór energii mu się nie zgadzał...

Takie coś wkładaliście do postojówek? Słyszałem że działa OK

diody postojowe

Nawet sam w chwilach szaleństwa się nad tym zastanawiam

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-08-25 10:35:41 ]

taka oprawka jest w Omegach jak i Stilo
mam je u siebie, MEGA_3 też zamontował i działa jak najbardziej OK
zrobię foty wieczorem, ładnie świecą, nie ma tandetnego, chamsko-niebieskiego światła jak np tu:

jakby co to mogę komuś jadącemu na LOB Party podać komplet, bo nie wiem czy ja przyjadę :/

mam je u siebie od roku kto bystrzejszy to dostrzegł na LOB Party. Świecą idealnie białym światłem. U mnie te plastikowe oprawki są białe.

no i chyba cos sie zjebalo jak wklozylem normalne zarowki to nic nie widac trzeba sie pozadnie wpatrzec a swieca, tak jak by dostawaly za malo pradu a wlozylem 2W

to sa chyba inne diody, co innego S-Flux Lumileds a co innego szlifowane zwyklaki made in china. te pierwsze sa duzo lepsze nie daja co prawda tego powera co Luxeony albo Xlampy ale sa takimi ich mniejszymi bracmi w sam raz do postojowek. sam ostatnio kupilem kilka sztuk.
polecam www.lumileds.com albo www.xlamp.com
to jest inna technologia naprawde skuteczna, z tego Audi robi lampy przednie w nowych modelach studyjnych.

Cytat:
2005-08-25 10:44:21, zork pisze:
taka oprawka jest w Omegach jak i Stilo ...

No tak . U mnie są inne

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Cytat:
2005-08-25 11:03:32, Prowo pisze:
No tak . U mnie są inne

yyy, a no tak

no i sprawa zalatwiona - przyczyna padl mosfet czy jk to tam sie pisze i sie zwiekoszt 2x30zl a dlatego 2 razy bo wadliwa byla dioda i robila zwarcie no i sie pali, teraz dziala idealnie nawet na diodach (dobrych) i przyciemianie tez dzial

powiedz jakie diody do podświtlenia pulpitu wykorzystałeś...tam że np. 10X5mm i takie tamszczegółki

w omie A do podświetlenia tylko tych glupich włączników(przeciwmgielne,awaryjki)trzebo np. wkładać diody 3mm do tego najlepiej spiłowane jeszcze troche,kolega z forum mi gadał że tam wchodzą 5mm!!. jakim cudem!!nie bawie juz sie w te diody,czerwoną filijką sobie powyklejam i bedzie git jak u kolegi z OKP Michaello84

pozdrawiam

deiody sa jakies wynalazkowe zademonstrowane przez kolege, nie wiem jak one sie nazywaja ale jest rysunek gdzies na forum. Do podswietlenia wlacznika przeciwmigelnego weszla mi 5mm ale dlugo nienaswiecila, nie wiem co sie stalo ze nie swieci ale sadze ze do zlotu juz sie dowiem a moze i nie