Jak zabezpieczyć ALU w MK7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie mam typowych "szpilek" tylko nakrętki na śruby wystające z piasty . czym moge zabezpieczyć alu przed amatorem cudzej własności???????????czy są jakieś specjalne nakrętk ia może sam mam toczyć jakiś gadżet ????????

poszukaj może na allegro tam widziałem jakieś nakrętki zabezpieczające, ale nie wiem czy bedą Ci pasować.

Cześć!Poszukaj w sklepach z felgami są dostępne zabezpieczenia też jako nakrętki do Forda ja sobie takowe zakupiłem.Oczywiście są droższe i tańsze wybór należy do ciebie!

Jak masz dekle w alu (przykrywające śruby), to wg mnie można przykręcić je np śrubą nierdzewną z gniazdem np thorx do felgi (musisz wykonać otwór i nagwintować go). Koszt to 2pln za 4 śruby M4. Mam tak już ze 3 lata

Bez problemu dostaniesz zestaw zabezpieczajacy do felg aluminiowych - sa to nakretki z taka specjalna struktura - ze zanim zlapiesz kluczem musisz zalozyc przejsciowke. Moje zdanie jest takie ze pewnie zlodziej jak bedzie bardzo chcial je wziasc to sobie poradzi i z takim patentem. Ceny zestawow zabezpieczajacych od 50 - 100 w zaleznosci od producenta - w zestawie masz 4 nakretki (po jedenj na kazde kolo) i 2 przejsciowki. Oczywiscie przy zakupie zestawu licza sie parametry gwintu.

Witam
Trzeba kupić specjalne nakrętki zabezpieczające, np na allegro

kliknij - śruby oraz nakrętki

Sprzedający ma zarówno śruby jak i NAKRĘTKI zabezpieczające.
pozdrawiam
Arturek