Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arvax LOB MEMBER Ford Mondeo MK3 2,0 Żyrardów | 2005-08-25 18:19:51 przyczyn może być dużo najlepiej pojedź na kompa i zczytaj błędy jak radzi Mały. |
![]() Musasi Była Omega B Poznań | 2005-08-27 19:25:11 Tak jak napisałem - schemat elektryczny podłączeń automatycznej skrzyni biegów znajduje się na serwerze LOBu w dziale Garaż - Instrukcje/schematy.
a to dzięki kol. Igorskiiemu ![]() ![]() Być może dzięki niemu zostanie zaoszczędzona na naprawach niejedna setka i wypity niejeden browarek na zlocie. ![]() ![]() ![]() link do ww: schemat |
Igorskii Opel Omega Caravan Jelenia Góra | 2005-09-05 17:57:10 Witam, jakoś udało mi się doprowadzić do porządku selektor ( raczej nie radzę zasmarowywać go kompletnie izolującym smarem) i wymienić czujnik na chyba sprawny. Prawie się załamałem, ale po dolaniu oleju skrzynia odżyła. Mam nadzieję , że schemat okaże sie pomocny szerszej rzeszy Forumowiczów. Wszystko niby okej ale teraz komputer M1.5 informuje mnie o błedzie nr 31 , następny czujnik obrotów. Gdzie on jest i jaka jekie są konsekwencje występowanie tego błedu.
Pzdr, Igorskii ![]() |
kielkac | 2005-09-05 18:12:56 |
Igorskii Opel Omega Caravan Jelenia Góra | 2005-09-06 16:17:00 Dzięki, błędem 31 z silnika faktycznie nie ma się co przejmować, ale dzisiaj to już całkiem sie ze..ało. Selektor funkcjonuje dobrze, za to pojawiły się błedy ze skrzyni 39 (choć czujnik został wymieniony, a kable sprawdzone - może trzeba jeszcze raz), 41 - tu to nie wiem o co chodzi, i 82. Może zna ktoś jakiegoś magika od skrzyń automatycznych (mechanika plus elektryka, a nie tylko trybiki) w pobliżu Jeleniej Góry, bo już drugi raz w trybie serwisowym to mi się nie chce jechać do Wrocka. Pozdrawiam,
Igorskii ![]() |
Igorskii Opel Omega Caravan Jelenia Góra | 2005-10-02 22:20:46 Panowie, jak już nikt nie zna kogoś z okolic Jeleniej Góry, to chociaż powiedzcie do kogo pojechać we Wrocku, bo jak dzwonie z ogłoszeń to tylko ręce załamać. Nikt nie chce podejśc do problemu kompleksowo, tylko albo od strony mechanicznej, albo odsyłają do elektryka. Może jesteście w stanie polecić kogoś sprawnego i uczciwego. Please, ![]() |
![]() MarcinCD Opel Omega B CD 2.5i Toruń | 2007-03-17 14:35:00 Witam! Ja w Toruniu znam dobrgo fachowca ktory robi automaty kupe lat i ma swoj odpowiedni do tego serwis. Jak bys byl zainteresowany to pisz na skrzynke. Pozdro |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2007-03-17 14:48:10 Lubimy takie kotlety ![]() Kolego patrz na daty ![]() |