Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-26 10:15:47 Koledzy!Tyle już się nasłuchałem o odpalaniu na gazie.Ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić.Mam instalkę Lovato z kompemLovEco. Centralka jest na dwa mikroprzyciski i diodami pokazującymi ilość gazu w butli.Jak to zrobić? |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-08-26 11:34:15 Moja instalka która była zakładana w 97, jest taka że nie mam możliwości odpalenia samochodu na gazie.... ![]() ...zresztą słyszałem że odpalanie na gazie jest ryzykowne bo coś tam może strzelić i się nieźle rozjeb.... ale co dokładnie to nie wiem ![]() |
![]() Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2005-08-26 12:14:38 Też mam w samochodzie Lovato/LovEco i centralkę z jednym przełącznikiem. Standardowo odpalam na benzynie, po czym po przekroczeniu 2k obrotów włącza się gaz. Gdy chcę odpalić na gazie: włączony zapłon i przełączam na chwilę przełącznik na centralce na położenie tylko benzyna, po czym wracam na położenie benzyna/gaz. Teraz mogę odpalić na gazie. Zwykle samochód ma z tym spore problemy... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-26 13:39:26 Dzięki za podpowiedzi.Metodani opisanymi przez was (z wyjątkiem spinania na krótko ![]() Jeszcze raz dzięki ![]() |
![]() konradkar daewoo espero 1.8 CD Ostrołęka | 2005-08-28 08:11:46 cezariusz ma racje jest taka mozliwosc (ja juz 3 razy tak zrobilem) i nie sa potrzebne do tego dwie ani trzy osoby wystarczy jedna... najpierw przewodzikiem dajesz plus od akumulatora na zacisk+zaworu gazu siadasz za kolko odpalasz przelaczasz na gaz i juz jest ok wyjmujesz kabelek i juz. Jest jeszczejedna czynnosc jaka nalezy przy tym wykonac...mianowicie jest jeszcze jeden elektrozawor (tego nie mozna juz tak oszukac) jest umieszczony na przewodzie od mieszalnika do kolektora ssacego. Trzeba go wtegy wyjac i znalezc sobie sposob na to aby zastapic ok 1/4 otworu wewnatrz weza (ja za pierwszym razem jak zabraklo mi paliwa uzylem do tego celu tasmy izolacyjnej ...poskutkowalo... potem zaczalem wozic ze soba zawor jaki jest stosowany na tym przewodzie w silnikach gaznikowych) inaczej bedzie za duzo gazu dostawal. czyli kolejnosc
1. Wywalasz sterowany elektr. zawor i kombinujeszj ak zatkac w 1/4 otwor 2. laczysz + akumulatora z + zaworu 3. siadasz zapalasz przegazowka 4. wysiadasz wyjmujesz swoj przewod PRzypominam ze silnik w takim przypadku dziala na mieszance zlej wiec nalezy jak najszybciej dojechac do domu i naprawic benzyne (albo zatankowac). JEST TO SYTUACJA KTOREJ NALEZY JEDNAK UNIKAC BO KTO TO WIEC CO SIE WOWCZAS DZIEJE Z KOMPUTEREM A JEZELI ZABRAKLO CI BENZYNY TO WIEDZ ZE JAK NAWET JEJ NIE MA A SAMOCHOD PRACUJE NA GAZIE TO POMPKA CALY CZAS KRECI NA SUCHO... wiec jeszcze 5. otwoz tylna kanape (gabke czy tam siedzisko) i odlacz pompke paliwa MAM DUPNA INSTALKE KTORA NIE MA MOZLIWOSCI ODPALENIA AWARYJNIE NA GAZIEWIEC KAZY ORZE JAK MOZE.... [ wiadomość edytowana przez: konradkar dnia 2005-08-28 08:13:57 ] [ wiadomość edytowana przez: konradkar dnia 2005-08-28 08:15:21 ] |
omegon Warszawa | 2005-11-20 21:31:23
Czy można zablokować komputer gazu tak, żeby awaryjne odpalenie na gazie w podany sposób nie było możliwe? Żeby nie było możliwe przejście w tryb awaryjny, żeby można było odpalać tylko i wyłącznie na benzynie... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-11-21 01:00:14 to chyba tez zalezy od kompa..ale nie widze zupelnie sensu zrobienia takiego "zabezpieczenia"..po co?? ![]() ![]() |