Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-08-26 23:58:03 Temacik byl juz poruszany.Niestety sklepowe silentblocki to SYF - i nie boje sie uzyc tego stwierdzenia.
Trzeba zmienic firme, ponoc dobre sa te z "niebieskiego pudelka" ale ja ostatnio widywalem w sklepie jeszcze jakies inne. Obrazek pudelka Obrazek pudelka 2 Jesli kreca sie w wahaczach, to pasuje je zmienic(wahacze) ale mozna tez spawnac punktowo. Jesli to nie zadowala, to za 20000 Forintow, mozna miec metalowe(braz) tuleje zamiast guowych - +smarowniczka. Sam chyba bede musial zakupic takie. A admini/moderzy niech polacza ten watek z tym co juz jest jesli mozliwe |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-08-27 22:10:49 no właśnie. ciekawe. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-08-29 00:01:15 Ja nie wiem jak mialem dokrecane bo robil to gosc od lady - hmm wygladal na super znawce lady, byl na szkoleniu w Toljatti... hmm wygladal niestety.
|
eureka Łada 2103,VW T-2 warszawa | 2005-08-30 19:56:13 EUREKAAAA!!!!!!!!Chyba w końcu wiem o co chodzi.Wachacze,jak wiecie w Ładzie są dosyć giętkie i wciśnięcie tuleii metalowo-gumowej nie gwarantuje równoległości płaszczyzny bocznej wahacza do osi pionu.Powoduje to że wahacz a właściwie jego ramiona pracują jakby po skosie.To powoduje że tuleja jest przekaszana i ją ścina.Jakie jest remedium?Otóż po wciśnięciu tuleii w wahaczi po wstępnym przykręceniu należy wziąć łyżkę lub jakiś płaski łomik i naprostować wahacz aby jego płaszczyzny boczne były pionowo i równolegle do siebie,Potem dokęcić mocniej i jeszcze raz sprawdzić i ew,poprawić,W ten sposób wahacz i tuleja ułożą się prawidłowo.Przyznaję,że nie sam to wymyśliłem tylko podpatrzyłem i dzielę się zdobytą wiedzą.Być może odkrywam Amerykę i tylko ja o tym nie wiedziałem ale pomyślałem że jak napiszę to może to komuś zaoszczędzi kłopotów. |
![]() Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2005-08-30 20:19:21 Mnie wymiana zawiechy z przodu też czeka w niedalekiej przyszłości - woęc Twoje doświadczenia na pewno się przydadzą ![]() paweł |
![]() A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Lada 2107 Warszawa | 2005-08-31 16:03:45 Generalnie, to ostatni komplet skręciłem ile sił miałem ![]() |