Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2005-08-27 15:03:51 ja mam w drzwiach od środka troche wylanego oleju,ale czy to pomaga??nie mam pojęcia...to podobno stary"dobry"sposób na korozje.
pozdrawiam |
![]() DruteX OMEGA 2.5 V6 Caravan Tarnów, Kraków, NYC | 2005-08-27 15:47:18 Jest taki olej zwie sie "pelzajacy" wlasnie do konserwacji karoserii...można go kupic na każdej stacji Glimaru Gorlice...przynajmniej ja zawsze tam kupuje np. w Zborowicach za Ciężkowicami. A co do otworów to powinny byc dostepne w kazdym Oplu, tylko trzeba miec pistolet z dysza wirujaca...bardzo dobra sprawa...naprawde polecam...spokoj z blacharka na dlugie lata... ;] ![]() Wlasnie dostalem opieprz od ojca za to co napisalem...nie powinno sie o tym pisac bo blacharze nie beda mieli roboty ;p a niech nie maja, ja im nie dam zarobic sam wszystko zrobie... ![]() [ wiadomość edytowana przez: DruteX dnia 2005-08-27 16:37:07 ] |
profil-usunięty | 2005-08-27 22:05:30 -- [ wiadomość edytowana przez: Niko dnia 2005-10-04 20:04:56 ] |
![]() DruteX OMEGA 2.5 V6 Caravan Tarnów, Kraków, NYC | 2005-08-28 01:55:02 ...jeżeli w upadłości to trzeba będzie chyba zrobic "mały" zapas
Podam ci adres gdzie ja zawsze kupuje: P.P.H. "OLPAK" Sp. z o.o. 38-300 GORLICE, ul. Kościuszki 39 Stacja Paliw - ZBOROWICE tel. 6513333 Najlepiej zadzwonic i zapytac wczesniej czy maja... Stacje te sa w Gorlicach i okolicy...ja zawsze sie zaopatruje wlasnie w Zborowicach bo mam najblizej z Tarnowa...a naprawde warto w to zainwestowac...litr kosztowal ostatnio 5.50 zł. Na Astre kombi poszlo mi jezeli dobrze pamietam okolo 6 litrow...wez 10 to bedziesz mial zapas i blacharzom nie dasz zarobic ;] Pozdrawiam ![]() |
profil-usunięty | 2005-08-28 07:46:10 Dzięki jeszcze raz DruteX, aczkolwiek nie odpowiedziałeś czy jest jakaś oficjalna nazwa tego oleju?
Nico [ wiadomość edytowana przez: Niko dnia 2005-10-04 20:04:28 ] |
![]() DruteX OMEGA 2.5 V6 Caravan Tarnów, Kraków, NYC | 2005-08-28 14:47:03 Tak sie nazywa PEŁZAJĄCY OLEJ ;]
|
7gsi LOB MEMBER wieś | 2005-09-02 09:32:44 w sumie chyba lepiej żebyś Ty psiknął,
niż jakiś żartowniś ![]() |
![]() MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2005-09-02 21:14:55
1.pistolet ciśnieniowy (na kompresor) 2.pistolet ma być z obrotową rączką (wygodniejszy) 3.gdzie-hm...najlepiej pod mostem (jak się rozpada to nie zmokniesz,a może i żule pomogą) 4.psikać w każdą dziurkę jaką się znajdzie (oprócz wydechu) 5.psikać na stojąco ewentualnie klęcząco-leżąco odradzam,bo w oczy kapie sorry-nie mogłem się powstrzymać ![]() |
profil-usunięty | 2005-09-03 15:10:09 -- [ wiadomość edytowana przez: Niko dnia 2005-10-04 20:03:29 ] |
![]() guuma omega b 2,5 td kombi zielona góra | 2005-09-07 00:01:53 polecam BOLL Środek do konserwacji profili zamkniętych
tu jest strona http://www.boll.com.pl/nowosci.htm jest wersja na pistolet ,koszt to ok 10zł super sprawa ,tym srodkiem ostatnio meczyłem omege A a teraz czas na B ,jeden pojemnik mi nie wystarczył wiec pod koniec zrobiłem mieszanine oleju silnikowego + olej napedowy |
![]() JacaG Opel Omega 2.5CD V6s ... Morąg | 2005-09-22 15:53:15 Teamat chyba na czasie aby go wznowić. Pojaśnię tylko, że jak już samochód jest dość leciwy to i żaden środek konserwujący nie pomoże, z pomoże napewno oczyszczenie miejsc z rdzą, w jakiś sposób zabezpieczyć podkładem i warstwą lakieru (w przypadku innych miejsc jak podwozie) Na rynku pojawiły się już jak do tej pory różne środki antykorozyjne do powierzchni zamkniętych, pierwszym jaki pojawił się w Polsce jest Fluidol, teraz jest ich w nazewnictwie sporo więcej. Takie zabezpieczenia najlepiej się stosuje przy nowych nadwoziach lub paro-letnich, obecnie już firmy stosują wstępną konserwację (Volvo np. stosuje je od dawna) można stosować te środki, ale po odpowiednim przygotowaniu czyli wymyciu, osuszeniu, wyczyszczeniu, odrdzewieniu, przygotowaniu do konserwacji. Oczywiście zmuszony jestem do obaleniu mitu o wlewaniu starego oleju i jego starym micie! Prawda jest taka jak posypaniu solą po otwartej ranie! Jak i też o tym, że Bitex też zabezpiecza podwozie! Bo ten środek jest zupełnie innego przeznaczenia i nie ma nic wspólnego z typowym zabezpieczeniu blachy przed korozją, przynajmniej nie bezpośrednio! Więc Panowie jeśli możecie to nie szerzcie wiadomości, które mogą innym zaszkodzić! Wystarczy odwiedzić zakład, który takie usługi świadczy i tam wyszkolony pracownik rozwieje wszelkie wątpliwości na temat oleju i Bitexu jako środek antykorozyjny! Jeśli macie jeszcze jakieś wątpliwości to pomogę wyjaśnić zagadnienia związane z konserwacją antykorozyjną! |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2007-05-13 19:10:24
no to napisz czym zabezpieczyc podowzie w koncu? a o zakłdach to nie namawiaj ludzi bo to nie o to chodzi zeby zapłacić XXX za coś co samemu można zrobić duzo taniej a i przyjemność z własnej roboty jest duzo wieksza... |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2007-05-14 08:11:33 Temat chyba naprawdę na czasie by go wznowić.... ![]() |