MotoNews.pl

Fotel kierowcy OMEGA B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: jak dostać się do regulacji oparcia (tych dwóch małych gałek)?
Bo wydaje mi się, że pierwsza mała gałka, ta nad tą dużą, nic nie robi (dyć musi być coś zepsute).

+++++++++++++++++
O-MEGA Pozdrowienia wszystkim

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-08-27 19:21:29 ]
[ powód edycji: ortografia ]

...one robia tylko nie widac, to takie krety samochodowe ;]

Nie widać to prawda, ale po pleckach czuć !!

A tu kręci się tą gałką aż do znudzenia zarówno w jedną jak i w drugą stronę.

po poludniu wezme ksiazke z samochodu, jak znajde cos o rozbieraniu tych galek to ci napisze...

Będę Ci wdzięczny za pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam

Czyżbym zabił klina na tym forum?
Nikt nie wie jak rozwiązać ten problem ???

Powiem ci tylko tyle, ze u mnie te galki tez nic nie robia i tak szczerze nie wiem czy wogole powinny. Mam regulacje oparcia (duza galka), podnoszenia fotela (przecisk - elektrycznie) i przechylu fotela a wlasciwie jego przedniej czesci pod kolanami (dzwignia u dolu fotela). To wszystko

A tak wogole to zerknijcie
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=58575&c=0&f=9&start=0&orderby=asc

Najczęściej tam się łamie taka jedna łapka, która przesuwa drut regulujący nacisk na część lędźwiową. Ja to zrobiłem w ten sposób, zrobiłem otwór w drugiej łapce która ocalała wiertłem fi 2mm i przywiązałem cienkim drutem do łapki przez nowy otwór w łapce drut, który reguluje nacisk i teraz działa. W drugiej jednak tak perfidnie pękła łapka, że nie da się nic z tym zrobić chyba, że wymienić cały pęknięty element

I mnie dopadł ten sam problem
regulacja dwóch małych gałeczek "padła"
Naprawa , nie wydaję mi się prosta /chyba że się mylę/,
więc sprawdziłem ceny foteli i używany można kupić już od 100pln.

mechanizm regulujący w ASO 250zł

Dzięki "grzegorzszym" za zainteresowanie jak widzę nie tylko moim problemem.
Zapewne u mnie tak samo pękł ten plasticzek i zapewne skorzystam z twojej porady ale jak dostać się do środka?

Tylko nie mów mi że (cytat z piosenki) "...na krzywy ryj"

POZDRAWIAM

Też mnie to czeka. Jeden jeszcze działa ale drugi już nie Mam instrukcję w pliku ale nie wiem jak tu się wstawia załącznik/obrazek

[ wiadomość edytowana przez: bosky dnia 2005-08-31 23:49:10 ]

Problem z tą regulacją ma chyba większość z nas ale nie wszyscy się tym przejumją. (Tak jak ja)

Ps.: bosky jak możesz to puść mi ten plik na maila. krzyzanowski@hot.pl

Pozdro 4 all

bosky jak bys mogl to wyslij i mi na Krzysztof_P@poczta.fm

No i ja bym się nie pogniewał
Dzięki BOSKYleszek@agas.pl

bosky..... jak możesz prześlij na dartex@dartex.gliwice.pl
z góry dzięki

U mnie nie działa bujanie fotelem (regulacja pochylenia siedziska). Dźwigienka jest, skakałem po fotelu i nic. Po stronie pasażera to samo. I mam to gdzieś

W sumie da się regulacje naprawić bez wyjmowania fotela. Gałki regulacyjne należy podważyć np. śrubokrętem i się zsuwają. Pod gałką regulującą położenie oparcia i po drugiej stronie pod plastikowa osłona znajdują się zabezpieczenia, należy je zsuną i w zasadzie można zdjąć tylną sztywną część oparcia i to nam wystarcza, aby mieć dostęp do naszych nieszczęsnych regulatorów. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy, dwa browary i zrobione

a czy ktos mial problem z podgrzewaniem?? nie grzeje oparcie, siedzisko a napiecie do wtyczki dochodzi... o co chodzi??