Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-08-28 19:20:40 Witam! Chce sobie wsadzić do bagarznika skrzynie basowa dla fajnego efektu. W samochodzie mam radio Blaupunkt CAR 300. Mysle o zainstalowaniu takiej skszynki tylko nie wiem jak ją podłączyć. Jezeli sie ktoś zna to prosił bym o pomoc! chodzi mi głównie czy mozna podpiać pod jakiś głośnik czy trzeba sie bawić w jakieś zwrotnice i tym podobne? Pomocy! |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-08-28 19:55:11 Mozna prosić wiecej informacji jak to podłączyć i zgrać w całość? |
![]() irmscherMV6 omegaMV6 dodatki: IR ... Tarnowskie Góry | 2005-08-28 22:58:35 Witam, polecam dobry wzmacniacz z fitrem niskich częstotliwości co najmniej od 35Hz. Mam boschmanna z pięcioma kanałami z czego jeden jest specjalnie dla tuby (1100)W a głośnik to sony x-plod o mocy 1200W. Gra przyzwoicie. Nie jestem tak bardzo biegły w tym temacie ale to zawsze coś. Wmacniacz kosztował na allegro 695 zeta i myślę że warto. |
Randal_ Zambroow | 2005-08-28 23:48:21 Może lepiej nie dokładać kilku głupich zdań robiąc wodę z mózgu i zaczekać aż odezwie się ktoś, kto się zna na tym! Niektóre wypowiedzi są naprawde rozweselające. |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-08-29 10:31:11 hmm... tamta skrzynka ma 750 Wat ja takiej mocy nie potrzebuje i znalazłem taką samą skrzynka 300wat mysle ze to lepsze rozwiązanie. Przecież nie bede jeżdził po mieście z radiem na max. Poprostu chce miec taki fajny efekt basu bo przy standardzie go nie czuje. |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2005-08-29 10:55:12
zastanawiam się po co podajesz te parametry?? przecież i tak nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Wzmacniacz i przetwornik o takich mocach kosztowałyby pewnie tyle co niezła omega i na pewno nie wyprodukowaliby ich boschmann ani sony |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-08-29 11:07:32
to są wyśrubowane parametry,nierealne do osiągnięcia w życiu codziennym, rzeczywista moc (nominalna?) jest pewnie 5 do 10 razy mniejsza, to samo się tyczy wzmacniaczy dobrej klasy wzmacniacz o mocy (prawdziwej mocy) ~ 50W spokojnie da sobie radę wg mnie powinieneś się wczytać w to co napisał 7gsi
specjaliści od sprzętu high-end z HI-FI i muzyka (coprawda od sprzętu domowego) twierdzą że jednak lepiej do wzmacniacza podłączać sygnał wysokopoziomowy, a nie ten niskopoziomowy poprowadzony chinchem!! chyba że w samochodzie jest inaczej.... |
![]() DrA eS ... | 2005-08-29 11:14:09
A ten wysokopoziomowy to czym jest poprowadzony ?? |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2005-08-29 13:00:14 do tej skrzynki jeszcze kup blaupunkta GTA200 zmostkuj i podłącz przez cincze lub (pod glosniki zalezy jakie masz radio) i po temacie. Skrzynka bedzie smigac sprawdzone ![]() |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-08-29 15:12:58
do wzmacniacza na wejście wchodzą przewody które normalnie podłącza się pod tylne głośniki, we wzmacniaczu sygnał zostaje rozdzielony, następnie spowrotem na głośniki poprzez wyj. wzmacniacza wychodzi cały sygnał ale bez niskich częstotliwości, a wyjściem na subwoofer wychodzą same niskie częstotliwości, odpowiednio wzmocnione przez wzmacniacz rozwiązanie takie w dobrym sprzęcie domowym jest podbno dlatego lepsze, bo w przypadku wyjścia wysokopoziomowego zniekształcenia i zakłocenia są proporcjonalnie mniejsze w stosunku do sygnału właściwgo, niż w przypadku wyjścia niskopoziomowego (chinch) rozwiązanie takie może nie zdawać egzaminu w samochodach ze względu na raczej kiepską jakość wzmacniaczy w radiach samochodowych i b.duże zniekształcenia przy większej głośności acha i na ile się znam to połączenie zajebistego radia ze słabymi głośnikami zawyczaj będzie gorsze niż przeciętnego radia (300 - 400zł) z bardzo dobrymi głośnikami jeżeli mamy, albo zamierzamy kupić wzacniacz i do wyboru kupienie radia za 400zł i za 800zł to mogą one mieć zupełnie inne wzmacniacze ale identyczny lub bardzo podobny przedwzmacniacz, więc jeżeli nie zależy nam na estetyce lub wyposażeniu któregoś z tych 2 radii, lepiej kupić to tańsze - dźwięk powinien być identycznej jakości w przypadku obydwu, bo jest zależny od jakości oddzielnego wzmacniacza (przy założeniu połączenia chinchem) tyle mojej suchej wiedzy teoretycznej i odrobiny praktycznej w tej materii, mogłem coś troszkę pokręcić, bo trochę wypadło mi z pamięci [ wiadomość edytowana przez: Krzysiu1981 dnia 2005-08-29 15:14:34 ] |
![]() DrA eS ... | 2005-08-29 15:25:27
nic z tego nie rozumiem ![]() Stwierdziles, ze w dobrym sprzecie domowym tak jest... Wiec mamy : zrodlo dzwieku (CD/DVD/cokolwiek innego) - wzmacniacz - glosniki I ze jak to jest podlaczone ?? z CD do wzmacniacza ida kable glosnikowe ?? ![]() |
spay omesia b białystok | 2005-08-29 19:59:37 renald kto ciebie rozweselił ???? |
![]() majkel-europe Opel Omega B Caravan Sanok | 2005-08-29 20:35:33 Wicie co... to tłumaczenie jest roche zawiłe ![]() ![]() |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-08-29 20:42:00 To wszyscy się tu pocą, flaki z siebie wypruwają a ty, zdrajca, do kliniki dżwięku????????????
O rzesz ty......... ![]() ![]() |